Future Economy: ,,Cartierul Energiei”: Un Pas Important pentru Dezvoltarea Sustenabilă a Bucureștiului

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Future Economy: ,,Cartierul Energiei”: Un Pas Important pentru Dezvoltarea Sustenabilă a Bucureștiului

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat astăzi un pas semnificativ în dezvoltarea „Cartierului Energiei”, un proiect urban ambițios care se va implementa în zona Grozăvești din București. Acesta presupune construirea unui ansamblu care va găzdui sediile Ministerului Energiei și ale companiilor subordonate, iar viziunea acestui proiect include și posibilitatea utilizării unor spații excedentare de către alte instituții publice.

Burduja subliniază că astăzi ELCEN a lansat procedura de achiziție pentru elaborarea studiului de fezabilitate al proiectului, un prim pas important pentru începerea acestuia. „Cartierul Energiei” promite să aducă multiple beneficii, printre care crearea de noi locuri de muncă și stimularea dezvoltării tehnologiilor verzi, care vor fi integrate în proiect. Acesta va deveni, de asemenea, un exemplu pentru alte inițiative care își propun să reducă impactul negativ asupra mediului al activităților administrative ale instituțiilor publice și ale companiilor.

Burduja consideră că dezvoltarea orașului trebuie să cuprindă regândirea modului în care sunt utilizate spațiile publice, mai ales cele abandonate. În acest sens, el face referire și la alte proiecte importante pentru capitală, cum ar fi regenerarea urbană a clădirii Casa Radio și crearea unui parc în zona Palatului Parlamentului și a sediului Academiei Române. Aceste inițiative fac parte dintr-o viziune mai largă pentru transformarea Bucureștiului într-un oraș mai sustenabil și mai bine organizat.

Ministrul Energiei subliniază că o administrare eficientă a orașului nu înseamnă doar gestionarea detaliilor cotidiene, ci și stabilirea unei direcții clare de dezvoltare, susținută de proiecte curajoase. În acest context, el își exprimă încrederea că „Cartierul Energiei” va deveni o realitate în următorii ani și va servi drept model pentru alte proiecte similare.

Articol publicat in Future Economy, prin Agentia ZN PR & EVENTS.

Future Economy

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?