”Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty”
Săptămâna I, 7-11 octombrie 2024
În perioada 7-11 octombrie 2024 s-au desfășurat lucrările primei săptămâni a ”Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty”, un eveniment organizat de Grupul de Presă MediaUno, împreună cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României, Asociația MediaUno și Institutul Național de Statistică.
„Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty” reunește o serie de conferințe în care peste 400 de speakeri aduc o nouă abordare a mesajului de susținere a intereselor economico-sociale și geostrategice al României în contextul provocărilor internaționale.
Summit-ul este cea mai amplă platformă de dezbatere multisectorială a problematicilor care țin deschisă agenda europeană.
Reprezentanți ai autorităților centrale și locale, decidenți din sfera administrativă și politică, reprezentanți ai instituțiilor internaționale cu rol activ în dezvoltarea și implementarea politicilor publice, ai mediului de business, experți și exponenți ai societății civile se reunesc pentru o analiză integrată și transnațională a provocărilor la care societatea românească este supusă.
Luni, 7 octombrie 2024, la Palatul Victoria, în prezența a peste 130 de invitați, a avut loc deschiderea oficială a Summit-ului.
Au avut intervenții:
Ioana Țigănescu, Managing Partner Grupul de Presă MediaUno
László Borbély, Consilier de stat, Coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă
Prof. Univ. Dr. Sorin Cîmpeanu, Vicepreședinte Senatului României
Prof. Univ. Dr. Diana-Loreta Păun, Consilier prezidențial, Departamentul Sănătate Publică, Administrația Prezidențială
Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății
Iuliu Winkler, Membru al Parlamentul European
Nicoleta Pauliuc, Președinta Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senatul României
Silvia-Monica Dinică, Președinta Comisiei pentru Știință, Inovare și Tehnologie din Senatul României
Dumitrița Gliga, Presedinta Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputatilor
Sorin-Dan Moldovan, Președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicații din Camera Deputaților
Florin Marian Spătaru, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-ministrului României
Prof. Univ. Dr. Carmen Orban, Consilier de Stat la Cancelaria Prim-ministrului României
Excelența Sa Simona-Mirela Miculescu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar la Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO, președinta Conferinței Generale a UNESCO
Dr. Cosmin Dumitrescu, Consulul General al României la Torino
Gen. Ing. Ionel- Sorin Bălan, Directorul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS)
Gen. (r) Daniel Petrescu, Șeful Statului Major 2019 – 2024
Contraamiral Marcel Neculae, Locțiitorul Șeful Statului Major al Forțelor Navale
General-locotenent (r) Cristian Bizadea, Director Adjunct SRI 2016- 2024
Sorin Moise, secretar de stat Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale
Moderatorul conferinței a fost Cătălin Chirca, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Summit-ul a continuat în zilele următoare cu două conferințe în domeniul Sănătății, mai precis pe tema Fertilizării in Vitro și a Sănătații mintale.
Înregistrarea conferinței FIV
Înregistrarea conferinței SĂNĂTATE MINTALĂ
Proiectul ”Împreună Protejăm România”, lansat de MediaUno în 2020 continuă cu această a XXV-a ediție, până pe 31 octombrie 2024.
În săptămâna 14-18 octombrie vor avea loc conferințe pe domeniile: Oportunități egale, Securitate euroatlantică, Justiție și Statul de Drept, Energie, Finanțe & Bănci & Asigurări, Educație, după următorul program:
În cadrul Summit-ului, organizatorii propun dezbateri pe subiecte de interes în contextul geopolitic și geostrategic actual din domenii strategice precum apărare, energie, agricultură, educație și sănătate sau din domenii cheie pentru dezvoltarea economico-socială a țării: industrie, transporturi și infrastructură, finanțe-bănci, cercetare și inovare, digitalizare și cyber security, populație și demografie, mediu și schimbări climatice.
Cu ocazia acestui eveniment, ne propunem să reiterăm succesul național și internațional al edițiilor precedente care au adunat la masa discuțiilor peste 2500 de participanți, cu o medie la fiecare Summit de peste 400 de speakeri din țară și din străinătate.
Seria conferințelor din cadrul summiturilor „Bucharest Leaders’ Summit: Cooperation for Development”, “Building the Post-Pandemic World: The path to a more sustainable, safe and resilient society”, „Movers and Shakers”, „Protecting Europe in Turbulent Times: Bucharest Leaders’ Summit: The Enduring Power of Solidarity”, „Bucharest Leaders’ Summit: Emerging challenges of the future”, ”Bucharest Leaders’ Summit: The Future is Now”, ”Bucharest Leaders’ Summit: The Highway to Success” sau ”Bucharest Leaders’ Summit: Licence for a Better World” au depășit cu mult zona de dezbatere de probleme, aducând în atenția participanților și a opiniei publice soluții și strategii de dezvoltare în toate domenii sociale și economice.
”Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty”: Mai mult decât dezbateri de idei…o platformă de identificare a soluțiilor
„Bucharest Leaders’ Summit: Reporting for Duty” reunește personalități cu rol cheie din toate domeniile de activitate care, alături de experți și practicieni colaborează prin dialog pentru a identifica soluții inovative pentru a genera schimbări durabile și reziliente în contextul provocărilor economice, sociale și politice la care sunt supune toate națiunile astăzi. Este nevoie de acțiuni concrete și abordări inovatoare pentru a construi un viitor sustenabil și pentru a asigura succesul pe termen lung.
Summit-ul este organizat cu sprijinul: Ministerului Apărării Naționale, STS – Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Autorității pentru Reformă Feroviară, ANMCS, ANCOM, Agenția Națională Antidrog, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Colegiului Medicilor din România, Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, Institutului Clinic Fundeni, Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România (OAMGMAMR), International Air Transport Association (IATA), Societății Române de Sindrom Lynch, Spitalului “Prof. Dr. Eduard Apetrei” Buhuși, Centrului Medical Internațional București.
Parteneri academici: Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Româno-Americană, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.
Partener Gold al Summit-ului: INCD Turbomotoare COMOTI
Partener Strategic al Summit-ului: Camera de Comerț Bilaterală Eleno-Română
Sponsori: Aeroteh SA, Alka, EnergoBit, Intervenții Active în Atmosferă
Parteneri: Aqua Carpatica, Banca Transilvania, Blue Space Technology, Camera de Comerț Bilaterală România-Portugalia, Comitetul Sectorial Agricultură, Piscicultură și Pescuit din România, Distribuție Energie Electrică România, Delgaz Grid, Depogaz Ploiești, E.ON România, Electrocentrale București, Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, Fundația Scheherazade, Garanti BBVA, HENRO- Asociația Producătorilor de Energie Electrică, ICI București, In Frame, La Galette, Pullman Bucharest World Trade Center, Camera de Comerț și Industrie România-Israel, Romgaz, STADA România.
Parteneri media: Agenția Națională de Presă Agerpres, AmosNews, Iubim Brașovul, Canal 33 Romania, Convocator.ro, Focus Energetic, Future Economy, InvesTenergy, Radio România, RoHealth Review, Sănătatea Press Group, Sănătatea TV, Transilvania Business, Ziarul News, Nine O’Clock.