Lansare de carte și recital extraordinar susținut de maestrul Eugen Doga, la Biblioteca Metropolitană București

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Lansare de carte și recital extraordinar susținut de maestrul Eugen Doga, la Biblioteca Metropolitană București

 

Marți 5 martie, începând cu ora 14:00, Biblioteca Metropolitană București va găzdui o dublă lansare de carte. Maestrul Eugen Doga își va lansa, în premieră națională, volumul „Viața e ca și o gamă în DO major”, apărut la editura ANAMAROL. În cadrul aceluiași eveniment, va fi lansată și cartea „Eugen Doga – Un om între oameni”, al cărei autor este scriitoarea Rodica Elena Lupu, directorul editurii ANAMAROL. Evenimentul va avea loc la Sediul Central al BMB din str. Tache Ionescu, nr. 4.

”În cei 21 de ani de când am Editura ANAMAROL, nu am editat o carte atât de frumoasă și de interesantă, cum este cea a maestrului Eugen Doga, „Viața e ca și o gamă în DO major”, pe care o vom lansa la Biblioteca Metropolitană București, unde eu lansez toate cărțile pe care le scriu și le editez, care depășesc 600 de titluri înscrise la Biblioteca Națională a României.

Toate partiturile care se află în carte au fost alese de maestrul Eugen Doga și de Viorica Doga, fiica maestrului. La fel și fotografiile care se află în galeria foto, mie revenindu-mi sarcina de a tehnoredacta și de a edita cartea”, declară scriitoarea Rodica Elena Lupu.

„Cele mai multe valsuri ale mele nu sunt numai pentru dans, ci sunt, mai degrabă, istorii, povestiri, trăiri. Creaţia este o mare fericire, o mare bucurie… Doresc ca această carte să trezească interesul și curiozitatea de a cunoaște mai multe din gama muzicală, mai ales aceea în Do major. Notele așezate în gama Do major sunt albe și curate ca neaua” , spune Eugen Doga.

„Fiecare om care se consideră creator trebuie să fie și filosof, să aibă ochi în toate părțile, să prindă cu urechile sale nu numai sunetele, dar și suflarea Universului, a lumii întregi. Și primul drum pe care trebuie să meargă un artist este drumul spre sine. (…) Cu cât mai mult o cunoști, cu atât mai mult înțelegi că o cunoști foarte puțin. Fiindcă lumea este o taină. Taina ne pune să visăm, să ne mișcăm, să iubim și să prindem dragoste de viață”, conchide maestrul.

Eugen Doga

Evenimentul fiind programat să aibă loc în luna declarată drept luna femeii la nivel internațional, ca urmare a contribuției pe care o dețin femeile în istorie și în societatea contemporană, maestrul Eugen Doga va oferi publicului, un recital extraordinar.

Evenimentul-spectacol va fi moderat de prietena de suflet a maestrului, scriitoarea Rodica Elena Lupu și renumitul prezentator și om de televiziune Octavian Ursulescu.

”Sunt onorată că, printre prietenii mei de suflet, se află şi compozitorul Eugen Doga. Să fie oare puterea destinului? Da, de aceea m-am hotărât să scriu despre adevăraţii mei prieteni, şi am scris această carte „Eugen Doga – Un om între oameni”. Având Editura ANAMAROL, susţin proiecte valoroase încercând să aduc un alt suflu în societatea românească, prin cultură şi prin toate formele pe care aceasta le dobândeşte. Omul nu poate doar să trăiască. Noi suntem cei ce lasă în urmă tot ceea ce fac. Mă simt onorată pentru că am ocazia să mărturisesc, încă o dată, în plus, respectul și considerația pe care le nutresc față de distinsul meu prieten şi colaborator, maestrul Eugen Doga. Consider întreaga sa operă ca o terapie a sufletului. I-am ascultat, parțial, opera și pot să spun că mă simt strivită de dimensiunea ei. Nu pot decât să mă bucur, încă o dată, pentru succesul domniei sale şi nutresc speranţa că demersul meu, ca director al editurii ANAMAROL, va deveni o permanenţă”, își încheie declarația Rodica Elena Lupu, cea care s-a ocupat îndeaproape de îngrijirea și publicarea celui mai recent volum al maestrului Eugen Doga.

Vă așteptăm, cu drag, alături de noi!

Biblioteca Metropolitană București este o rețea de biblioteci publice, aflată sub patronajul Primăriei Municipiului București, care facilitează accesul la informare și lectură, prin serviciul gratuit de împrumut la domiciliu. Prin complexitatea ofertei culturale pe care o pune la dispoziția publicului în filialele sale răspândite în toate sectoarele Bucureștiului, BMB contribuie activ la îmbunătățirea calității vieții membrilor comunității.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?