Un nou început pentru tinerii NEETs: lansarea proiectului „JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA”

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Un nou început pentru tinerii NEETs: lansarea proiectului „JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA”

 

ADV România are plăcerea de a anunța lansarea proiectului „JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA”. Evenimentul de lansare va avea loc marți, 20 februarie 2024, între orele 11:00 și 13:00, la Palatul Braunstein din Iași.

„JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA”  este un proiect de incluziune activă cu scopul de a da posibilitatea celor mai vulnerabili tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani din România, care nu urmează un program de educație, ocupare sau formare profesională (NEETs), să își găsească un loc de muncă și să se integreze în societate, prin îmbunătățirea competențelor, cunoștințelor și experienței în medii profesionale din România și Italia.

Acest proiect deschide porțile spre noi orizonturi pentru 100 de tineri NEETs, oferindu-le șansa de a-și construi viitorul pe care și-l doresc. Dintre participanți, 40 vor fi aleși pentru a avansa în etapa următoare, iar 32 dintre aceștia vor avea posibilitatea să meargă într-o mobilitate profesională în Italia, timp de 2 luni. Această experiență le va permite să-și valorifice și să-și exerseze competențele într-un mediu profesional stimulativ, care le va modela parcursul profesional și personal.

La evenimentul de lansare vor participa reprezentanți ai autorităților publice și ai instituțiilor locale partenere în acest proiect, dar și lideri din sectorul nonprofit și din mediul academic.

Prin acest eveniment ne propunem să scriem împreună o nouă pagină în cartea incluziunii socio-profesionale a tinerilor NEETs și sa testăm un nou instrument în piață care să poată fi replicat și la nivelul altor regiuni din România, prin utilizarea fondurilor europene și nu numai.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. Persoanele interesate se pot înscrie la eveniment completând formularul de înregistrare: https://forms.gle/8QwR49952Xmcb7RT7

Despre ADV România:

ADV România reprezintă un grup de întreprinderi sociale conectate între ele: Fundația „Alături de Voi” România, UtilDeco, WISE.travel și JobDirect, dezvoltate de-a lungul timpului începând cu anul 2002.

Misiunea sa este de a promova și dezvolta economia socială și de a asigura incluziunea persoanelor cu dizabilități și a altor grupuri vulnerabile.

ADV România este o organizație cu o expertiză de peste 20 de ani în oferirea de pachete integrate de servicii de inserție socio-profesională pe principiul “one-stop-shop” (servicii sociale, psihologice, educaționale, de orientare profesională, ocupare și asistență), pentru tinerii NEETs.

Despre proiect:

Proiectul „JobDirect pentru tinerii NEETs în cadrul inițiativei ALMA” este implementat de ADV România, în parteneriat cu INFOR ELEA și Consorzio Nazionale CGM. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, în cadrul Social Innovation Initiative / ESF +.

Parteneri: Prefectura Iași, DAS Iași, DGASPC Iași, AJOFM Iași, Camera de Comerț din Iași, Ambasada Sustenabilității, ADR Nord-Est, Institutul Bucovina, FONSS, RISE România (Rețeaua Română a Întreprinderilor Sociale de Inserție)

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?