Prima vizită a domnului Min Seok Ko, consul onorific al României la Incheon, Republica Coreea, la CCIB

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Prima vizită a domnului Min Seok Ko, consul onorific al României la Incheon, Republica Coreea, la CCIB

 

La 12 februarie a.c. dl. Iuliu Stocklosa, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (CCIB) s-a întâlnit cu domnul Min Seok Ko, consulul onorific al României la Incheon, Republica Coreea, aflat într-o prima vizită în România după recenta sa numire în acestă calitatate.

Cu o populație de peste 3 milioane locuitori, orașul metropolitan Incheon este situat în partea de Nord Vest a țării fiind învecinat cu provincia Gyeonggi și capitala Seoul. Este cunoscut ca principală poartă de intrare în Republica Coreea datorită aeroportului internațional Incheon (cel mai mare din țară) și a portului Incheon (al doilea ca marime după Busan). În ultimii ani s-a dezvoltat continuu Zona Liberă Incheon, marile companii coreene (Samsung, LG, SK etc.) luând decizia să deschidă facilități de producție în această regiune.

După o succintă prezentare a CCIB și a locului pe care îl deține în sistemul cameral românesc, președintele Stocklosa a menționat: ”Republica Coreea este un important partener comercial și economic al țării noastre din Asia de Sud-Est, iar dinamica schimburilor comerciale din anul precedent, în special a exportului, indică un interes sporit al firmelor și companiilor românești pentru această piață” . În continuare dl. Iuliu Stocklosa a împărtășit vizitatorului din propria sa experiență de consul onorific al Republicii Kârgâze în România.

Dra. Eliza Statină, consilier superior la Agenția pentru Investiții și Comerț Exterior (ARICE) a prezentat stadiul actual al schimburilor comerciale și cooperării economice cu Republica Coreea, precum și perspectivele acestora.

La rândul său consulul onorific Ko a precizat că scopul acestei vizite este prospectarea pieței din țara noastră, fiind interesat să identifice oportunități de afaceri în special din domeniile: turism, IT&C, echipamente electronice, textile și confecții, produse alimentare și vinuri, intenționând să revină în România în octombrie sau noiembrie a.c. cu o misiune economică, care va cuprinde în jurul a opt companii din zona Incheon. Atât dl. președinte Stocklosa cât și reprezentanta ARICE l-au asigurat de sprijinul celor două instituții pentru pregătirea și buna desfășurare a viitoarei misiuni economice.

Informații de background:

La 30 noiembrie 2023, date disponibile, schimburile comerciale bilaterale au atins 1,1 miliarde USD, cu 2,5% peste nivelul înregistrat în perioada similară din 2022. Livrările românești au înregistrat 0,51 miliarde USD (+27,3%), iar  intrările de mărfuri din Reoublica Coreea au însumat  0,59 miliarde USD (- 12,2%).

Conform Oficiului Național Registru Comerțului (ONRC), la 31 decembrie 2023, erau înregistrate în țara noastră 288 firme cu capital din R.Coreea, cu un capital social subscris în valoare de 123,6  milioane USD, respectiv 0,19% din totalul investițiilor străine, situând R.Coreea pe locul 30 între statele investitoare în România.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?