Politologul Dan Pavel, în vizită la Oradea pentru lansarea cărții „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu”

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Politologul Dan Pavel, în vizită la Oradea pentru lansarea cărții „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu”

Dan Pavel, politolog, va prezenta cartea sa „Iuliu Maniu, în jurnalul lui Corneliu Coposu”. O reinterpretare istorică”, în cadrul unei întâlniri organizate la Muzeul Țării Crișurilor (MTC).

Fundația „Academia Civică” urmează să publice cartea în format tipărit în decembrie 2023.

În comunicatul de presă, autorul scrie: „”Modul în care ‘Sfinxul din Bădăcin’ a interacţionat cu marile personalităţi, felul în care îşi gândea acţiunile, analiza lucidă şi critică a propriului trecut, şi mai ales felul în care a acţionat în diferite împrejurări cruciale pentru România, toate acestea şi-au pus amprenta asupra tânărului învăţăcel. A fost o şcoală politică cu un singur mentor şi un singur discipol. Şi ce poate fi mai fascinant decât o şcoală politică pentru un singur om?”.

Prof. Gabriel Moisa, care conduce muzeul, va fi moderatorul evenimentului. Printre vorbitori se numără autorul cărții, Dr. Dan Pavel, președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu, Ion-Andrei Gherasim, episcopul greco-catolic de Oradea, Virgil Bercea, și muzeograful Dr. Cristina Liana Pușcaș, de la Muzeul Orașului Oradea.

Dan Pavel este politolog și predă științe politice la Universitatea din București. El este doctor în filosofie și teologie medievală la această universitate, cu lucrarea „Teodiceea anselmiană, teodiceea thomistă. O cercetare comparată”, filosof, scriitor, editorialist şi membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Pe lângă traducerea de cărți de politologie și publicarea de studii, analize, prefețe și studii introductive la diverse volume de specialitate, a contribuit la volume colective și a publicat analize și comentarii de politică internă și externă pentru o serie de publicații periodice.

Muzeul Țării Crișurilor din Oradea – Complexul Muzeal va găzdui ceremonia de premiere sâmbătă, 3 februarie, de la ora 15.00, la sediul din strada Armatei Române nr. 1/A (sala de conferințe). Intrarea este gratuită, dar există o limită de 150 de locuri.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?