Despre fonduri nerambursabile și infrastructură: 2023 – anul revenirii economiei?

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Despre fonduri nerambursabile și infrastructură:
2023 – anul revenirii economiei

Organizația Femeilor Antreprenor din cadrul Uniunii Generale a Industriașilor din România (OFA UGIR) organizează la București o dezbatere esențială pentru comunitatea antreprenorilor, în acord cu agenda societății românești. În cadrul conferinței internaționale din 30 martie 2023, la Cercul Militar Național – sala ”Eusebiu Ștefănescu”, începând cu orele 09h30, cu tema:
Despre fonduri nerambursabile și infrastructură:
2023 – anul revenirii economiei?
vor fi abordate două subiecte de interes major:
* Cum își pot finanța IMM-urile dezvoltarea și transformarea digitală și energetică în această perioadă de multiple crize suprapuse?
* Investițiile în infrastructură – catalizatorul relansării economice a României.
Conferința va debuta cu mesajele de salut adresate de Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României și Marcel Ciolacu, Președintele Camerei Deputaților (tbc), cu Carmen Chitafes, Președinte OFA UGIR București și Mirabela Miron, Președinte OFA UGIR în calitate de gazde.

 

Primul panel, moderat de Ana-Maria Icătoiu, Vicepreședinte OFA UGIR, va presupune un dialog cu:
👉 Cecilia Văduva, Secretar General adjunct în Ministrul investițiilor și proiectelor europene, despre Perioada de programare 2021-2027. PNRR. REPowerEU
👉 Ionuț Micu, Director general Ministerul Energiei, REPowerEU și Fondul pentru Modernizare
👉 Dumitru Nancu, Director general, Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM), despre Soluții de finanțare garantate de stat.
👉 Ramona Ivan, Director CEC Bank, Direcția Relații cu Instituții Naționale și Internaționale, despre instrumente financiare în sprijinul antreprenorilor; credite-punte.

În cel de-al doilea panel, jurnalistul economic și moderatorul Constantin Rudnițchi își va concentra întrebările pe provocările investițiilor în infrastructură, într-un dialog cu:
👉 Sorin Grindeanu, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii (tbc), despre Infrastructura rutieră, feroviară, portuară. PNRR. Programul Operațional Transport
👉 Adrian Zsolt Matuz, Secretar de Stat,Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Lucrările publice (Programul ”Anghel Saligny”, PNDL, programe de construcții de locuințe, programe de reabilitare energetică, programe de reducere a riscului seismic, etc)
👉 Mioara Iofciulescu, Managing Director Atlantis România, soluții pentru infrastructura rezidențială
👉 Ion Lixandru, CEO, Camion Logistic, Romtrailer, soluțiile propuse de mediul privat la problemele de infrastructură
👉 Livia Stan, Director Public Affairs&EU funds, E.On România, despre demersurile pentru o infrastructură energetică conformă necesităților și presiunilor dezvoltării dorite de societatea românească.

Conferința constituie prilej de a aduce în atenția participanților un program apreciat și foarte drag patronatului OFA UGIR – programul ”FEMEIA ÎN CONSTRUCȚII”, inițiat și susținut de către Gogolak Margit, Proprietar și CEO Multinvest Group și Besenyei Sarolta, manager IncubCenter, vicepresedinte Asociatia Smart City Romania.

Un moment cu totul special îl reprezintă participarea în calitate de invitat special a E.S. Natalia Gavrilița, fostă prim-ministru al Republicii Moldova în dezbaterea pe tema Creșterii participării femeilor la viața politică, economică și socială, moderată de către Amalia Georgescu, Președinte OFA UGIR Regiunea Nord-Est.
Experiența Nataliei Gavrilița în sfera antreprenorială și capacitatea de a gestiona echipe, de a gândi soluții pentru comunități, dar și pentru o țară, de a dirija dialogul între mediul antreprenorial și cel politic reprezintă pentru membrele patronatului OFA UGIR o tematică de mare interes și o reală preocupare.

Considerăm că pentru a încuraja relansarea economică a României, guvernul și mediul privat trebuie să se concentreze asupra unor politici economice sustenabile și a unor investiții în sectoare-cheie, cum ar fi infrastructura, inovația tehnologică, turismul, sau industriile creative. În plus, trebuie încurajată cultura antreprenoriatului, prin sprijinirea micilor întreprinderi și a startup-urilor. Toate acestea cu condiția menținerii stabilității economice și a promovării unui mediu de afaceri favorabil, pentru a atrage investiții și a genera creștere economică.

Organizația Femeilor Antreprenor din UGIR promovează:
*Creșterea importanței rolului femeii în dezvoltarea societății românești,
*Sprijinirea, dezvoltarea, promovarea femeilor antreprenor,
*Susținerea inițiativelor de business care vor genera produse și servicii inovatoare

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?