Sprijin gratuit pentru familiile bolnavilor de cancer: grupuri de suport organizate la HOSPICE Casa Speranței

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Sprijin gratuit pentru familiile bolnavilor de cancer: grupuri de suport organizate la HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței va avea din 3 noiembrie un serviciu nou, oferit asemeni tuturor serviciilor organizației, în mod gratuit și necondiționat: grupuri de suport pentru aparținători. În cei 30 de ani de activitate, HOSPICE Casa Speranței a fost alături de peste 100.000 de aparținători, iar prin acest nou serviciu își propune să asigure nu doar continuitate, ci și o relație mult mai strânsă cu cei apropiați pacienților.
“E un greu pe care acești oameni îl duc cot la cot cu pacientul. De cele mai multe ori, durerea lor este mai mare – îi afectează durerea fizică a celui drag, perspectiva de viitor, sunt împovărați de griji, de sarcini care le revin. Și mai este o categorie aparte de aparținători: cei care au pierdut deja pe cineva drag din cauza bolii. Și unii, și alții trebuie să învețe să accepte, trebuie să își găsească și ei la rândul lor vindecarea pentru traumă”, spune Mariana Verzea, psihoterapeut HOSPICE Casa Speranței, una dintre inițiatoarele acestui proiect.
Este un proiect pilot, gândit să aibă frecvență bilunară, însă în cazul în care solicitările vor fi numeroase, specialiștii HOSPICE iau în calcul dezvoltarea serviciului conform cerințelor.
“Utilitatea este mai mult decât evidentă. Mi-ar fi plăcut ca acesta să existe în urmă cu trei ani, atunci când eu am primit acest diagnostic, iar familia mea a fost efectiv devastată. Însă, cu siguranță, și acum o să participe. Știu ce efect a avut tot ce se întâmplă la HOSPICE asupra mea și am siguranța că acest grup de suport o să aibă efect terapeutic asupra sufletelor și asupra minților victimelor colaterale”, afirmă Angela Mircea, una dintre pacientele beneficiare ale serviciilor HOSPICE.

Informații utile pentru accesarea serviciului
Dacă și tu ești umăr de sprijin, dacă ești unul dintre cei care împarte cu cineva drag povara și efectele devastatoare ale unei boli cronice, poți beneficia de ajutor specializat în cadrul grupurilor de suport. Pentru a obține mai multe informații și pentru programări, tot ce trebuie să faci este să le contactezi pe cele trei inițiatoare ale proiectului la unul dintre numerele de telefon: 0725.211.251/0727.808.803/0723.595.512. Nu ești și nu trebuie să fii singur!

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?