Participarea secretarului de stat Luca Niculescu la seminarul cu tema “Fostering Public Governance in Romania”, în marja unei misiuni OCDE în România

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Participarea secretarului de stat Luca Niculescu la seminarul cu tema
“Fostering Public Governance in Romania”, în marja unei misiuni OCDE în România

Secretarul de stat pentru procesul de aderare a României la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) Luca Niculescu a participat marți, 11 octombrie, la seminarul “Fostering Public Governance in Romania”, coordonat de Secretariatul General al Guvernului și organizat în marja misiunii tehnice desfășurate de OCDE la București. La eveniment au participat reprezentanți ai administrației publice centrale române, ai think-tank-urilor de profil, precum și experți ai OCDE.
În intervenția susținută în panelul de deschidere a evenimentului, secretarul de stat Luca Niculescu a evidențiat relevanța guvernanței publice din perspectiva demarării discuțiilor de aderare la OCDE, amintind că acestea vor include un dialog aprofundat cu autoritățile române pe teme de transparență, integritate și eficientizare a sectorului public.
A arătat că procesul de aderare va reprezenta un test important al administrației publice, ce va implica un efort profund și de durată, România urmând să fie evaluată de 26 de Comitete sectoriale OCDE și să internalizeze peste 230 de instrumente juridice. Procesul de aderare reprezintă astfel o oportunitate pentru modernizarea suplimentară a administrației publice, prin abordări inovatoare, sistemice, elaborate în parteneriat cu experți recunoscuți din cadrul OCDE.

În marja seminarului, secretarul de stat Luca Niculescu a avut o întrevedere bilaterală cu Janos Bertok, director adjunct al Departamentului pentru Guvernanță Publică din cadrul OCDE, în cadrul căreia a abordat procesul de ansamblu privind aderarea României la Organizație.

Informații suplimentare:

Evenimentul “Fostering Public Governance in Romania” reunește două proiecte relevante la nivelul guvernanței publice din România: „Dezvoltarea capacității administrative în domeniul guvernanței publice” și „Creșterea transparenței și coordonării politicilor la centrul Guvernului din România”.

Proiectele beneficiază de finanțare UE și SEE-Norvegia 2014-2021, sunt coordonate de Secretariatul General al Guvernului și puse în practică cu experți din cadrul OCDE. Acestea urmăresc să asigure o abordare strategică, integrată a domeniilor dezvoltării durabile, guvernanței deschise, digitalizării, integrității publice și coordonării la centrul Guvernului.

Informații suplimentare privind evenimentului menționat pot fi accesate la adresa: https://gov.ro/ro/stiri/dezbatere-despre-capacitatea-de-inovare-public-seminar-on-innovative-capacity-eveniment-organizat-in-marja-misiunii-de-lucru-a-oecd-in-romania

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?