FE: MApN Investește în Forțele Navale: Nave de Patrulare, Drone și Remorchere în Planul de Achiziții pentru 2025

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

FE: MApN Investește în Forțele Navale: Nave de Patrulare, Drone și Remorchere în Planul de Achiziții pentru 2025

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a anunțat că intenționează să achiziționeze în acest an nave de patrulare maritimă, drone și remorchere pentru a moderniza și echipa Forțele Navale Române. Reprezentanții MApN au subliniat că, în 2025, prioritatea va fi acordată programelor de înzestrare destinate Forțelor Navale, atât pe componenta maritimă, cât și pe cea fluvială.

Printre planurile de achiziții se numără continuarea programului „Vânător de mine”, precum și cumpărarea de vedete de intervenție, remorchere maritime, sisteme antiaeriene portabile (MANPAD), sisteme aeriene fără pilot (V-BAT), stații radio, echipamente CBRN (chimice, biologice, radiologice și nucleare) și platforme transport auto multifuncționale pe roți.

Pe lângă noile achiziții, MApN intenționează să modernizeze o serie de echipamente existente, inclusiv dragorul maritim, fregate, nave purtătoare de rachete, nave maritime de sprijin și intervenție cu scafandri și corvete.

În prezent, MApN gestionează peste 70 de programe de înzestrare și achiziții semnificative pentru toate categoriile de forțe: Forțe Terestre, Forțe Aeriene, Forțe Navale și Forțe pentru Operații Speciale. Dintre acestea, 30 de programe au contracte în derulare, iar alte 10 programe noi de înzestrare urmează să fie inițiate până la sfârșitul anului 2025.

Un alt aspect important menționat de MApN este decizia Guvernului american de a aproba livrarea a trei sisteme PATRIOT către România. Acestea fac parte din programul de înzestrare planificat, iar pentru sistemul donat Ucrainei de către România, parteneri din trei state membre NATO au contribuit financiar. România va acoperi doar costurile de transport și, posibil, TVA-ul pentru acest echipament. În prezent, se poartă discuții cu partenerul american pentru semnarea contractului.

Prin aceste achiziții și modernizări, Ministerul Apărării Naționale urmărește să întărească capacitatea de apărare a Forțelor Navale Române și să asigure alinierea la standardele NATO.

Articol publicat in FE, prin Agentia ZN PR & EVENTS.

FE

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?