FE: Agenția Națională de Transplant (ANT) Lansează Campania „Cadoul Vieții” pentru Informarea despre Donarea de Organe

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

FE: Agenția Națională de Transplant (ANT) Lansează Campania „Cadoul Vieții” pentru Informarea despre Donarea de Organe

Agenția Națională de Transplant (ANT) a lansat o campanie de informare intitulată „Cadoul Vieții”, menită să conștientizeze importanța donării de organe în salvarea de vieți, pe fondul scăderii numărului de transplanturi înregistrate anul trecut. Potrivit directorului executiv al ANT, Guenadiy Vatachki, campania își propune să informeze publicul despre donarea de organe după decesul pacientului, în contextul în care există încă dubii în rândul populației cu privire la acest aspect.

Importanța Solidarității și a Informării Corecte

„Donarea și transplantul sunt un domeniu care definește umanitatea și solidaritatea unei societăți și tocmai de aceea Agenția de Transplant își asumă nu doar să gestioneze acest sistem, ci să-l dezvolte pentru a oferi oamenilor de pe lista de așteptare o adevărată șansă la viață”, a declarat Guenadiy Vatachki în cadrul unei conferințe de presă.

Campania „Cadoul Vieții” va include un spot publicitar difuzat pe televiziuni, precum și prezentări în instituții și universități, urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri. Scopul campaniei este de a educa publicul și de a clarifica aspectele legate de donarea de organe, pentru a încuraja mai multe persoane să ia în considerare acest gest umanitar.

Prioritizarea Națională și Măsuri pentru Îmbunătățirea Sistemului

Directorul executiv al ANT a subliniat necesitatea implementării unui plan de măsuri care să includă:

  • Prioritizarea națională a activității de donare de organe și țesuturi în spitalele acreditate.
  • Dezvoltarea infrastructurii și a procedurilor necesare pentru a susține activitatea de transplant.

La rândul său, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a accentuat importanța educării populației și a personalului medical în privința donării de organe. „Prin acceptarea transplantului sau a donării de organe se poate ‘da viață’ altor oameni”, a declarat ministrul.

Provocările Actuale și Prioritățile Ministerului Sănătății

Ministrul Sănătății a atras atenția asupra faptului că lista de așteptare pentru transplanturi cuprinde aproximativ 3.000 de persoane, iar numărul donatorilor din fiecare an nu este suficient pentru a acoperi necesarul. Cea mai frecventă procedură de transplant se referă la organele renale, hepatice și cardiace.

Pentru a îmbunătăți situația, Alexandru Rafila a anunțat că se va dezvolta partea de transplant pediatric la Spitalul „Grigore Alexandrescu”. În plus, ministerul își propune să:

  • Îmbunătățească finanțarea pentru activitatea de transplant.
  • Consolideze comunicarea cu profesioniștii din domeniul sănătății, universitățile de medicină și farmacie, dar și cu mass-media.

Ministrul a adăugat că subiectul acordului prezumat necesită o dezbatere amplă, care să includă și discuții cu cultele religioase pentru a elimina eventualele temeri sau neînțelegeri din spațiul public.

Rolul Medicilor în Conștientizarea Donării de Organe

Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din România, a subliniat importanța rolului profesioniștilor din sănătate în educarea populației cu privire la complexitatea actului de donare de organe.

Prin campania „Cadoul Vieții”, Agenția Națională de Transplant își propune nu doar să informeze publicul, ci și să construiască un sistem de transplant mai eficient, care să salveze mai multe vieți în România.

Articol publicat in FE, prin Agentia ZN PR & EVENTS.

FE

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?