FE: Kelemen Hunor: România trebuie să adopte o abordare pragmatică în contextul geopolitic actual

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

FE: Kelemen Hunor: România trebuie să adopte o abordare pragmatică în contextul geopolitic actual

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că este necesară o discuție amplă atât în cadrul coaliției de guvernare, cât și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), nu doar pe tema anulării alegerilor prezidențiale, ci și în contextul geopolitic și internațional actual.

Kelemen Hunor a subliniat importanța unei dezbateri serioase între liderii coaliției pentru a defini direcția în care dorește să se îndrepte România în politica externă. „Trebuie văzut care este direcția în care dorește să meargă România și ce argumente are”, a declarat acesta, adăugând că astfel de discuții nu au avut loc în ultima perioadă, dar sunt necesare pentru a contura o strategie clară.

Liderul UDMR este de acord că trebuie convocată o ședință a CSAT pentru a analiza situația actuală dintr-o perspectivă geopolitică și internațională. Potrivit acestuia, România trebuie să fie pragmatică și să găsească canale eficiente de comunicare cu administrația americană. „În acest moment, nu prea are canale de comunicare cu administrația Trump. Asta nu poate să rămână așa”, a explicat Kelemen Hunor.

Într-un context geopolitic instabil, Kelemen Hunor a atras atenția asupra necesității întăririi Flancului estic al Europei, mai ales în eventualitatea retragerii forțelor americane din regiune. „Dacă vor fi retrase din Europa, din Germania, din România, este o pierdere uriașă și trebuie întărit Flancul estic cu trupe europene”, a declarat acesta, subliniind că Europa trebuie să accelereze construirea unei apărări comune eficiente.

Hunor a criticat lipsa unei reacții rapide din partea Europei la schimbările din politica internațională și a subliniat că România trebuie să aibă o poziție strategică clară în regiunea Mării Negre, o zonă de importanță geostrategică majoră.

Liderul UDMR a subliniat importanța construirii unor relații solide cu vecinii României, dar și cu parteneri strategici precum Polonia, Franța și Marea Britanie. Acesta a punctat că România are potențialul de a iniția o schimbare de abordare în regiune, având în vedere poziția sa geografică strategică.

„România poate să fie un inițiator în a schimba un pic abordarea, fiindcă pe acest flanc unde suntem noi și pe regiunea Mării Negre, suntem într-o poziție geografică extrem de importantă”, a declarat Kelemen Hunor.

Referindu-se la subiectul anulării alegerilor prezidențiale, Kelemen Hunor a subliniat că România trebuie să adopte o poziție extrem de fermă și bine argumentată pentru a răspunde criticilor internaționale. Acesta a explicat că anularea alegerilor a fost o decizie bazată pe dovezi privind intervenții externe și nu a fost luată împotriva valorilor democratice sau a Occidentului.

„Nu trebuie să cerem scuze că am anulat alegerile. Trebuie să știm să ne apărăm, să explicăm, să argumentăm – că nu am făcut împotriva României”, a precizat liderul UDMR.

Crin Antonescu, candidatul comun al PSD, PNL și UDMR la alegerile prezidențiale, a cerut convocarea de urgență a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, subliniind necesitatea unei dezbateri ample cu liderii pro-europeni din România. El a punctat că discuțiile despre revizuirea parteneriatelor strategice ale României trebuie să fie luate în serios, având în vedere contextul geopolitic actual.

În concluzie, Kelemen Hunor a subliniat că România trebuie să adopte o abordare pragmatică, să își întărească poziția pe Flancul estic și să comunice eficient cu partenerii internaționali pentru a-și consolida securitatea și influența geopolitică.

Sursa foto: Facebook/Kelemen Hunor

Articol publicat in FE, prin Agentia ZN PR & EVENTS.

FE

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?