Future Economy: Proiectul „START – Investește în calificare pentru viitor!” sprijină tinerii cu vârsta sub 30 de ani să obțină calificare și experiență profesională
Ministerul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale (MMFTSS) a anunțat derularea unui proiect dedicat tinerilor din România care doresc să își construiască o carieră profesională, oferindu-le oportunități de calificare direct la locul de muncă. Proiectul intitulat „START – Investește în calificare pentru viitor!” își propune să sprijine tinerii cu vârsta de până la 30 de ani să obțină meserii într-un mod practic, prin programe de ucenicie plătite.
Aceste programe de ucenicie vor avea o durată cuprinsă între 6 și 36 de luni, în funcție de nivelul de calificare, iar participanții vor învăța direct la locul de muncă, având ocazia să câștige atât experiență, cât și o remunerație. Proiectul este finanțat cu 30 de milioane de euro, provenind atât din fonduri europene, cât și din bugetul de stat, și vizează oferirea unui sprijin semnificativ tinerilor care vor să își închege o carieră solidă.
Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității Sociale, a subliniat importanța acestui program pentru viitorul tinerilor din România. „Prin acest program le deschidem tinerilor sub 30 de ani drumul pentru un început în carieră. Prin proiectul START, înveți o meserie, câștigi experiență și ai un loc de muncă în care ești plătit în acest timp în care înveți”, a declarat ministrul în postarea sa publicată marți pe pagina de Facebook a instituției.
De asemenea, angajatorii care se vor implica în proiect vor beneficia de un sprijin financiar considerabil, primind 2.250 de lei pe lună pentru fiecare ucenic pe care îl angajează. Astfel, proiectul nu doar că sprijină tinerii să dobândească noi competențe profesionale, dar și încurajează angajatorii să contribuie activ la formarea și integrarea acestora pe piața muncii.
Programul „START – Investește în calificare pentru viitor!” reprezintă o oportunitate semnificativă pentru tinerii din România, oferindu-le un cadru favorabil în care să învețe o meserie, să câștige experiență relevantă și să își înceapă carierele cu un sprijin financiar consistent.
Sursa foto:Facebook/Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale
Articol publicat in Future Economy, prin Agentia ZN PR & EVENTS.