Future Economy: Corul Bărbătesc „Cantus Domini” vă invită la un concert de colinde de neuitat, pe 9 decembrie 2024-Future Economy: PPC Energie și Ministerul Energiei testează funcționarea unei soluții integrate, cu panouri fotovoltaice și stocare a energiei electrice în baterii, într-un bloc de locuințe din București-Future Economy: OMV Petrom se asociază cu NewMed Energy pentru a avansa explorarea în perimetrul offshore Han Asparuh din Bulgaria  -Future Economy: 7 utilizări surprinzătoare ale trandafirilor-Future Economy: Global Vision anunță consolidarea echipei prin numirea Danielei Lazea în funcția de General Legal Counsel-REVISTA PRESEI - Cele mai importante știri pe scurt ale Ziarului News de vineri, 29 noiembrie 2024-Future Economy: „Împreună pentru o societate mai bună – egalitate de șanse pentru toți”, eveniment cu participarea unor personalități precum Maia Morgenstern, Marius Tucă și mulți alții-Future Economy: InterCapital Asset Management anunță intenția de a lansa un nou ETF pe Bursa de Valori București, care va oferi expunere la obligațiuni guvernamentale românești denominate în euro-Future Economy: Binecunoscutul violonist și dirijor PETRICĂ PANĂ, invitat de onoare la cea de-a XXV-a ediție – aniversară, a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”-Future Economy: Întrevederea dintre secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca și ambasadorul agreat al Republicii Uzbekistan în România, Amirsaid Agzamkhodjaev, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Agroserv Măriuța înregistrează vânzări de 66,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2024

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Agroserv Măriuța înregistrează vânzări de 66,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2024

Agroserv Măriuța (BVB: MILK), companie agricolă românească și proprietar al brandului Lăptăria cu Caimac, a raportat vânzări de 66,6 milioane de lei în primele nouă luni ale anului 2024, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului trecut, și o pierdere netă de 3,8 milioane de lei.

„Trimestrul al treilea din 2024 a fost marcat de provocările continue din prima jumătate a anului, în principal din cauza secetei extreme care a afectat cultura de porumb pe o suprafață de 900 de hectare. Cu o rată de afectare de 100%, această situație a influențat direct veniturile operaționale și rezultatul net. În ciuda acestor dificultăți, celelalte linii de business au performat conform așteptărilor noastre, deși nu pot încă compensa pierderile din agricultură. Modelul nostru de afaceri integrat, bazat pe trasabilitatea completă a materiilor prime, are atât avantaje, cât și dezavantaje: ne oferă posibilitatea de a controla fiecare etapă a lanțului de producție, de la furajarea animalelor până la procesarea produselor lactate, dar presupune și susținerea momentelor dificile ale fiecărei componente. Am ales această abordare pentru a menține standarde înalte de calitate și pentru a oferi clienților noștri produse sănătoase și proaspete. Ne concentrăm pe nevoile consumatorilor, iar gama noastră de produse este într-o continuă evoluție, bazată pe analiza atentă a preferințelor acestora și pe profitabilitatea fiecărei categorii, asigurând astfel sustenabilitatea și creșterea pe termen lung a companiei,” a declarat Cornel Dănilă, CEO Lăptăria cu Caimac.

În primele nouă luni ale anului 2024, veniturile din vânzarea produselor lactate, a semi-preparatelor și a altor produse au atins 46,4 milioane de lei, o creștere de 18% față de aceeași perioadă din 2023, devenind cel mai mare contributor la cifra de afaceri.

Veniturile din creșterea animalelor au totalizat 13,6 milioane de lei, în scădere cu 3%. Această categorie include în principal vânzarea de lapte crud, care a însumat 8,8 milioane de lei, urmată de vânzarea de animale, în valoare de 4,4 milioane de lei. În primele nouă luni din 2024, producția totală de lapte a ajuns la 10,9 milioane de litri, similară cu cea înregistrată în aceeași perioadă din 2023. Producția medie zilnică a fost de aproximativ 40 de tone, la fel ca anul trecut. Fabrica a utilizat aproape 64% din producția de lapte a fermei în primele nouă luni din 2024, în creștere față de ponderea de 54% utilizată în aceeași perioadă a anului precedent.

Veniturile din activitatea vegetală au ajuns la 6,6 milioane de lei în primele nouă luni din 2024, o creștere de 6% față de aceeași perioadă din anul precedent, pe fondul cultivării unei suprafețe de 2.437 de hectare. Anul acesta, compania a înregistrat o producție totală de 11,3 mii tone, grâul reprezentând 25% din această producție, iar rapița 10%.

Acțiunile Agroserv Măriuța sunt listate pe piața AeRO a Bursei de Valori București din 21 mai 2021 și se tranzacționează sub simbolul MILK.

Despre Agroserv Măriuța

Agroserv Măriuța este o companie listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București (simbol MILK), care desfășoară o activitate agricolă mixtă, combinând cultura mare cu creșterea animalelor. Începând din 2018, compania are o linie de afaceri nouă, respectiv procesarea laptelui de vacă pentru obținerea de produse lactate – lapte integral ambalat în sticlă, brânzeturi maturate, produse acidofile. Cu dorința de a extinde afacerea de familie și de a răspunde unei nevoi de piață pentru produse lactate de calitate, sigure, nutritive și fără aditivi, compania a lansat brandul „Lăptăria cu Caimac”. De peste cinci ani, Lăptăria cu Caimac oferă lapte natural, fără aditivi inutili și lapte praf, cu o atenție specială acordată procesării laptelui. Aceste produse unice provoacă industria și ridică standardele de calitate. De asemenea, Agroserv Măriuța se numără printre puținele companii din România care asigură trasabilitate 100% a materiei prime, până la nivelul tratamentului plantelor ce compun hrana.

Sursa foto: Nine O’Clock

Future Economy

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?