Future Economy: Corul Bărbătesc „Cantus Domini” vă invită la un concert de colinde de neuitat, pe 9 decembrie 2024-Future Economy: PPC Energie și Ministerul Energiei testează funcționarea unei soluții integrate, cu panouri fotovoltaice și stocare a energiei electrice în baterii, într-un bloc de locuințe din București-Future Economy: OMV Petrom se asociază cu NewMed Energy pentru a avansa explorarea în perimetrul offshore Han Asparuh din Bulgaria  -Future Economy: 7 utilizări surprinzătoare ale trandafirilor-Future Economy: Global Vision anunță consolidarea echipei prin numirea Danielei Lazea în funcția de General Legal Counsel-REVISTA PRESEI - Cele mai importante știri pe scurt ale Ziarului News de vineri, 29 noiembrie 2024-Future Economy: „Împreună pentru o societate mai bună – egalitate de șanse pentru toți”, eveniment cu participarea unor personalități precum Maia Morgenstern, Marius Tucă și mulți alții-Future Economy: InterCapital Asset Management anunță intenția de a lansa un nou ETF pe Bursa de Valori București, care va oferi expunere la obligațiuni guvernamentale românești denominate în euro-Future Economy: Binecunoscutul violonist și dirijor PETRICĂ PANĂ, invitat de onoare la cea de-a XXV-a ediție – aniversară, a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”-Future Economy: Întrevederea dintre secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca și ambasadorul agreat al Republicii Uzbekistan în România, Amirsaid Agzamkhodjaev, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reprezentat România la cea de-a 9-a Reuniune Ministerială a Coridorului Verde, investiția de miliarde susținută de Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a reprezentat România la cea de-a 9-a Reuniune Ministerială a Coridorului Verde, investiția de miliarde susținută de Guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, României și Ungariei

Sebastian-Ioan Burduja, Ministrul Energiei: “În următoarele 30 de zile, se va lansa compania mixtă de proiect pentru realizarea Coridorului Verde, cu sediul la București. Investiția va conecta energetic Marea Caspică cu Uniunea Europeană”

Cele 4 țări își propun să transforme regiunea într-un pol de stabilitate și securitate energetică. Coridorul Verde va permite integrarea unui volum substanțial de energie curată prin intermediul unui cablu submarin de înaltă tensiune în curent continuu, care traversează Marea Neagră, conectând Ungaria, România, Georgia și Azerbaidjan.

În urmă cu două luni la București, CNTEE Transelectrica, Georgian State Electrosystem, AzerEnerji și MVM Electrical Works au semnat actele de constituire a companiei de proiect Green Energy Corridor Power Company (GECO), cu sediul în România. Compania va realiza propriu-zis cablul submarin de curent continuu de înaltă tensiune.

Proiectul are un rol esențial în consolidarea securității energetice naționale și regionale, creșterea conectivității în bazinul Mării Negre, diversificarea rutelor de aprovizionare, valorificarea potențialului de energie regenerabilă și creșterea ponderii acesteia în mixul energetic național, precum și reducerea prețurilor la energie electrică pentru consumatorii casnici și pentru companiile românești.

Sebastian-Ioan Burduja, Ministrul Energiei: “Nu există tranziție energetică fără infrastructură de transport a energiei. Resimțim o profundă lipsă a interconectării, piața europeană a energiei fiind decuplată. De aceea plătim prețuri mult mai mari în Estul Europei comparativ cu Vestul Europei. Pentru România, Coridorul Verde și Interconectorul în Curent Continuu Est-Vest sunt proiecte vitale. Fără aceste interconexiuni, nu vom putea evacua energia adițională de la reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă și nici de la centralele eoliene din Marea Neagră, în orizontul de timp 2031-2032. Mai mult, o interconexiune în curent continuu (HVDC) va fi o pârghie în plus la îndemâna Dispecerului Energetic Național (DEN) pentru echilibrarea sistemului.

Stabilirea sediului companiei de proiect pentru Coridorul Verde la București a fost o mare victorie diplomatică în ultimele luni. Miliarde de euro vor trece prin economia românească, iar investiția va însemna locuri de muncă, dezvoltare și facturi mai mici pentru români. Este esențial să dezvoltăm rapid noi rute de transport și aprovizionare cu energie, nu doar pentru a întări securitatea energetică, ci și pentru a crește competitivitatea pieței prin prețuri mai mici la energie electrică.”

Reuniunea s-a desfășurat în cadrul celei de-a 29-a Conferințe anuale a ONU privind schimbările climatice (COP29), care are loc în perioada 11-22 noiembrie, și este găzduit pentru prima dată de Azerbaidjan.

Principala așteptare de la COP29 este de a conveni asupra unui nou obiectiv cantitativ colectiv echitabil și ambițios privind finanțarea climatică. Președinția COP29 a lansat 14 inițiative care fac legătura între combaterea schimbărilor climatice și obiectivele de dezvoltare durabilă, inclusiv coridoare de energie verde, stocarea de energie, hidrogen curat, reducerea metanului în deșeurile organice, tehnologii digitale verzi și altele.

Future Economy

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?