Future Economy: Corul Bărbătesc „Cantus Domini” vă invită la un concert de colinde de neuitat, pe 9 decembrie 2024-Future Economy: PPC Energie și Ministerul Energiei testează funcționarea unei soluții integrate, cu panouri fotovoltaice și stocare a energiei electrice în baterii, într-un bloc de locuințe din București-Future Economy: OMV Petrom se asociază cu NewMed Energy pentru a avansa explorarea în perimetrul offshore Han Asparuh din Bulgaria  -Future Economy: 7 utilizări surprinzătoare ale trandafirilor-Future Economy: Global Vision anunță consolidarea echipei prin numirea Danielei Lazea în funcția de General Legal Counsel-REVISTA PRESEI - Cele mai importante știri pe scurt ale Ziarului News de vineri, 29 noiembrie 2024-Future Economy: „Împreună pentru o societate mai bună – egalitate de șanse pentru toți”, eveniment cu participarea unor personalități precum Maia Morgenstern, Marius Tucă și mulți alții-Future Economy: InterCapital Asset Management anunță intenția de a lansa un nou ETF pe Bursa de Valori București, care va oferi expunere la obligațiuni guvernamentale românești denominate în euro-Future Economy: Binecunoscutul violonist și dirijor PETRICĂ PANĂ, invitat de onoare la cea de-a XXV-a ediție – aniversară, a Galei ”SENIORI de COLECȚIE”-Future Economy: Întrevederea dintre secretarul de stat pentru afaceri strategice Ana Tinca și ambasadorul agreat al Republicii Uzbekistan în România, Amirsaid Agzamkhodjaev, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

Start al lucrărilor de modernizare la Iași Sud, cea mai mare stație de transformare din zona Delgaz Grid

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Start al lucrărilor de modernizare la Iași Sud, cea mai mare stație de transformare din zona Delgaz Grid

 

  • Valoarea investițiilor este de peste 73,3 milioane de lei;
  • Stația Iași Sud alimentează consumatori din zona industrială a municipiului Iași, precum și din localități din zona metropolitană;
  • Lucrările vor fi finalizate cel mai probabil în prima jumătate a anului 2027.

Compania de distribuție Delgaz Grid a demarat marți, 5 noiembrie, lucrările de modernizare a stației de transformare Iași Sud, un proiect cu o valoare totală de peste 73,3 milioane de lei, din care peste 56,7 milioane reprezintă finanțare europeană prin Fondul pentru Modernizare.

Stația de transformare Iași Sud este cea mai mare dintre cele operate de Delgaz Grid,  atât prin numărul de echipamente înglobate și puterea vehiculată, cât și prin complexitatea funcțională și a conexiunilor cu alte stații din sistemul de distribuție.

Această stație reprezintă un nod important pentru alimentarea cu energie a municipiului Iași, asigurând, împreună cu stațiile cu care este conectată prin linii de înaltă tensiune, aproape o treime din consumul municipiului Iasi.

De asemenea, zona energetică a județului Iași este interconectată cu zonele învecinate prin patru conexiuni la tensiunea de 110 kV,  iar una dintre ele se racordează direct la această stație.

Cristian Secoșan, Director general Delgaz Grid: „Începem astăzi unul dintre cele mai mari proiecte de modernizare a rețelei de distribuție la un obiectiv de maximă importanță atât pentru alimentarea municipiului Iași și a zonei limitrofe, cât și pentru interconectarea zonei la sistemul energetic național. Pentru clienții noștri înseamnă creșterea gradului de siguranță în asigurarea energiei necesare, dar și servicii de distribuție mai bune, precum și creșterea capacității de preluare a energiei produse din surse regenerabile”.

Stația alimentează circa 11.000 de consumatori casnici și noncasnici din cea mai mare parte a zonei industriale și cartierul Bucium, precum și din localitățile Dancu, Tomești, Holboca, Goruni, Chicirea, Osoi, Lunca Cetatuii, Visani, Hlincea, Bucium, Vladiceni, Rusenii Vechi, Rusenii Noi, Rediu Aldei, Orzeni, Valea Lunga, Cristești, Mânzătești.

Principalele categorii de lucrări vizează înlocuirea majorității echipamentelor cu unele de ultimă generație. Astfel, vor fi înlocuite trei transformatoare de mare putere, 18 întrerupătoare, 52 de separatoare și 102 transformatoare de curent/tensiune de înaltă tensiune, sisteme de protecție, echipamente pentru integrarea stației în SCADA (achiziție de date și control la distanță).

Pentru asigurarea unei părți din consumul propriu, pe clădirile stației vor fi amplasate panouri fotovoltaice cu o putere de 67 kW, care vor genera anual o cantitate de energie de aproximativ 80 MWh.

Delgaz Grid are în diferite stadii de implementare proiecte de investiții în rețeaua de distribuție a energiei electrice în valoare de totală de 1,8 miliarde de lei, cu o cofinanțare de 1,4 miliarde de lei prin Fondul pentru Modernizare.

Despre Delgaz Grid

Delgaz Grid, compania de distribuție din cadrul Grupului german E.ON, operează o reţea de gaze naturale de 25.800 km în 20 de judeţe din partea de Nord şi de Vest a României (Cluj, Bistrița Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Mureș, Sibiu, Alba, Harghita, Iași, Botoșani, Vaslui, Suceava, Neamț şi Bacău) şi o reţea de electricitate de 81.500 km în şase judeţe din Moldova: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui. De la intrarea pe piaţa locală, în anul 2005, E.ON a investit 2,3 miliarde de euro în principal pentru modernizarea reţelelor de gaze şi electricitate şi a virat către stat impozite şi taxe de 3,4 miliarde de euro.

Future Economy

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?