Creșterea adoptării cloudului hibrid pune presiune pe soluțiile de securitate avansate

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Creșterea adoptării cloudului hibrid pune presiune pe soluțiile de securitate avansate

Un număr tot mai mare de organizații migrează către medii cloud hibride și adoptă tehnologii de containerizare software, creând o nevoie urgentă de soluții avansate de securitate a volumului de lucru în cloud, conform unui nou studiu realizat de Kaspersky și ISG.

Studiul, care a implicat 310 lideri din companii mari, inclusiv CISO și CTO, a evidențiat că aproape toate organizațiile doresc să își îmbunătățească capacitățile native din cloud. Aproape 71% dintre organizații folosesc deja platforme publice de cloud, iar 96% intenționează să adopte tehnologii cloud-native în următorii doi ani. De asemenea, 75% dintre acestea se pregătesc să implementeze tehnologii de containerizare pentru a se adapta la sarcinile de lucru dinamice.

Cu toate acestea, soluțiile de securitate cibernetică nu reușesc să țină pasul cu provocările de securitate asociate cu mediile cloud hibride și containerizate. Jumătate dintre organizațiile chestionate se confruntă încă cu probleme legate de securitatea datelor și conformitate, iar 54% dintre respondenți consideră investiția în instrumente de securizare a volumului de lucru în cloud ca fiind o prioritate.

În contextul creșterii popularității containerizării, 51% dintre participanți intenționează să investească în soluții pentru monitorizarea în timp real a încălcărilor și alertelor de conformitate ale containerelor, iar 43% prioritizează investițiile în protocoalele de securitate shift-left.

Studiul sugerează că organizațiile care trec la medii cloud hibride ar beneficia de o soluție de securitate cuprinzătoare, incluzând mecanisme de predicție bazate pe AI și ML, care analizează comportamentul utilizatorilor pentru a detecta și atenua atacurile. Este esențială o platformă unificată care să protejeze endpoint-urile, serverele și sarcinile de lucru în cloud, integrând gestionarea centralizată a identității și brokerii de securitate pentru acces la cloud (CASB).

De asemenea, fluxurile integrate personalizate de informații despre amenințări sunt cruciale pentru serviciile cloud hibride, oferind analize în timp real ale rutelor amenințărilor și detalii despre originile acestora, tactici, tehnici și proceduri.

Kaspersky, o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997, oferă soluții și servicii de securitate pentru a proteja companiile, infrastructura critică, guvernele și clienții individuali din întreaga lume. Portofoliul său include protecție endpoint, produse și servicii de securitate specializate, precum și soluții Cyber Imune pentru a lupta împotriva amenințărilor digitale sofisticate.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?