OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului din România, la rafinăria Petrobrazi

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

OMV Petrom a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de stocare a țițeiului din România, la rafinăria Petrobrazi

• Construcția și punerea în funcțiune a noului rezervor de țiței face parte din programul de modernizare a rafinăriei
• Rezervorul dispune de un sistem de izolare care reduce emisiile de vapori cu 98%
• Sistemul de izolare include cel mai mare dom de aluminiu din România
• Investiția totală a fost de peste 23 de milioane de euro

OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, a pus în funcțiune cel mai mare rezervor de țiței din România, pe platforma rafinăriei Petrobrazi. Rezervorul a fost proiectat și construit conform celor mai recente standarde în domeniu, pentru o siguranță sporită în utilizare. Rezervorul are pereți dubli și fund dublu, capac tip dom din aluminiu și capac plutitor interior pentru reținerea emisiilor de vapori. Construcția acestuia a durat circa 2 ani, iar investițiile în proiect au depășit 23 de milioane de euro.

Radu Căprău, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Rafinare și Marketing: „Construcția noului rezervor de țiței reprezintă un nou proiect important finalizat cu succes pe platforma Petrobrazi, alături de instalarea noilor camere de cocsare și de alte proiecte de modernizare. Toate aceste investiții întăresc capacitatea noastră de a asigura o bună funcționare a rafinăriei în condiții de siguranță și de a asigura stocurile de carburanți necesare pentru aprovizionarea pieței din România și din regiune. Proiectul are o componentă importantă de mediu prin reducerea aproape de zero a emisiilor de vapori”.
Rezervorul, mai înalt decât o clădire cu 10 etaje, are o capacitate totală de 60.000 de metri cubi și poate stoca materia primă pentru echivalentul a 1,2 milioane de plinuri de carburant.

Domul de aluminiu, cea mai mare structură de acest tip din România, este o construcție impresionantă, cu o greutate de 53 de tone și o înălțime de 15 metri. Ridicarea domului pe poziție s-a făcut utilizând, în premieră în România, un sistem pneumatic format din 28 dispozitive de ridicare, acționate centralizat.

Construcția rezervorului a fost finalizată la sfârșitul anului trecut, iar testarea acestuia a avut loc la începutul acestui an.

Puteți urmări aici cum a fost construit noul rezervor.

Din 2005, OMV Petrom a investit peste 2 miliarde de euro în rafinăria Petrobrazi, o treime din această investiție contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

Despre OMV Petrom
OMV Petrom este cel mai mare producător integrat de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de aproximativ 41 milioane bep în 2023. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual și operează o centrală electrică pe gaze naturale de înaltă eficiență de 860 MW. Pe piața distribuției de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România și în țările învecinate prin intermediul a aproximativ 780 benzinării, sub două branduri – OMV și Petrom.
OMV Petrom este o companie în care, la sfârșitul anului 2023, acționarii români dețin peste 43% din acțiuni (din care statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,7%, iar 22,5% sunt deținute de fondurile de pensii din România, la care se adaugă aproape 500.000 de investitori individuali și alte entități românești). OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deține 51,2% din acțiunile OMV Petrom, iar restul de 5,6% sunt deținute de alți investitori străini. Din totalul acțiunilor OMV Petrom, 28,1% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București.
OMV Petrom este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat, cu circa 42 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2023. În aceeași perioadă, compania a investit aproximativ 18 miliarde de euro.
Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilității corporatiste. În perioada 2007 – 2023, compania a alocat circa 160 milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților din România, concentrându-se pe protecția mediului, educație, sănătate și dezvoltare locală.
Pe 29 iulie 2020, OMV Petrom și-a anunțat sprijinul pentru recomandările emise de Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Grupul operativ pentru publicarea informațiilor financiare referitoare la schimbările climatice privind riscurile și oportunitățile asociate schimbărilor climatice. OMV Petrom raportează anual progresul realizat în ceea ce privește implementarea acestor recomandări.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?