EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 78,12 milioane lei la 31 martie 2024

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

EVERGENT Investments raportează un rezultat net de 78,12 milioane lei la 31 martie 2024

Compania a atins deja 81% din nivelul bugetat pentru întreg anul 2024

  • Rezultatul net fost de 78,12 milioane lei la 31 martie 2024, reprezentând 81% din nivelul bugetat pentru întreg anul 2024
  • Valoarea totală a activelor administrate a fost de 3,2 miliarde lei, în creștere cu 32,1% față de 31 martie 2023
  • Valoarea activului net a fost de 2,88 miliarde lei, în creștere cu 32,3% față de 31 martie 2023
  • Valoarea unitară a activului net (VUAN) a fost de 3,1997 lei pe acțiune, în creștere cu 33,9%, față de 31 martie 2023
  • 81,7 milioane lei a fost valoarea dividendelor repartizate în 2024 din rezultatul net al anului 2023
  • 70,73 milioane lei a fost valoarea investițiilor în primele trei luni ale anului 2024
  • Peste 50% din portofoliul de active este deținut în emitenți care integrează factorii ESG

EVERGENT Investments, compania de investiții listată sub simbolul EVER, raportează un rezultat net de 78,12 milioane lei la 31 martie 2024, reprezentând 81% din nivelul bugetat pentru întreg anul 2024. Rezultatul net este indicatorul de performanță al companiei, compus din 10,54 milioane lei profit net și 67,58 milioane lei câștig net din vânzarea activelor financiare reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9.

Valoarea totală a activelor companiei a atins un nou record de 3,2 miliarde lei în primul trimestru al anului 2024, în creștere cu 32,1% față de 31 martie anul anterior, printr-o selecție riguroasă a acțiunilor și o construcție diversificată a portofoliului.

„Am avut un start puternic, cu rezultate solide în primul trimestru al anului 2024 și ne situăm în parametrii stabiliți pentru realizarea obiectivelor noastre pentru 2024. Evoluția pozitivă a pieței românești de capital a adus oportunități de alocare a capitalului. Am investit peste 70 milioane lei în acord cu prioritățile noastre strategice, ceea ce a condus la o poziție financiară puternică, cu un nou record al activelor administrate. Cei doi piloni de performanță ai strategiei EVERGENT Investments, portofoliile financiar-bancar și energie, au contribuit semnificativ la aceste rezultate. Pe măsură ce avansăm în 2024, încrederea în perspectivele economice continuă să crească și privim către oportunitățile cu potențial de creștere pe termen lung.”, a declarat domnul Claudiu Doroș, Președinte Director general al EVERGENT Investments.

EVERGENT Investments continuă să returneze valoare acționarilor săi și va începe plata dividendelor aferente anului 2023, în valoare totală de 81,7 milioane lei, pe 12 iunie 2024.

Din valoarea totală a activelor administrate, 69,7% reprezintă portofoliul de acțiuni cotate, iar 8,5% este portofoliul de acțiuni necotate. În linie cu strategia investițională, compania a recalibrat portofoliul de active și a continuat să acorde o atenție deosebită companiilor din sectoarele energie-industrial, cu 21,5% din valoarea totală a activelor, și financiar-bancar, cu 45,5%. Peste 50% din portofoliul de active al EVERGENT Investments este deținut în emitenți care integrează factorii ESG.

Despre EVERGENT Investments

EVERGENT Investments, cu o experienţă de peste 30 de ani în piaţa românească de capital, este un deschizător de drumuri, contribuind la dezvoltarea comunităţii din care face parte. Prin aplicarea unei strategii bine articulate şi responsabile, EVERGENT Investments valorifică eficient oportunităţi investiţionale, atât în piaţa de capital, cât şi prin proiecte de private equity in agribusiness, real estate si tehnologie.

Prin politica de dividend predictibilă și programele de răscumpărare, compania le oferă acționarilor atât profituri pe termen scurt, cât și perspectiva pe termen lung de creștere a valorii activelor deținute. De-a lungul ultimilor 15 ani, compania a platit peste 1 miliard de lei dividende si rascumparari de actiuni proprii. www.evergent.ro

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?