Consultările secretarului de stat Traian Hristea cu reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe belgian

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Consultările secretarului de stat Traian Hristea cu reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe belgian

Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a avut miercuri, 15 mai 2024, la Bruxelles, o rundă de consultări politico-diplomatice cu Jeroen Cooreman și cu Bernard Quintin, înalți oficiali din cadrul Ministerului Afacerilor Externe belgian.

Agenda discuțiilor a inclus cele mai importante teme de actualitate din spațiul african, cu accent pe evoluțiile recente din regiunea Sahel. În cadrul convorbirilor, au fost subliniate importanța geostrategică a regiunii și implicațiile securitate pentru întreaga vecinătate.

Secretarul de stat Traian Hristea s-a referit la angajamentul României, asumat la cel mai înalt nivel față de continentul african, și dorința de a deveni un interlocutor credibil pentru partenerii africani atât în plan bilateral cât și la nivelul Uniunii Europene.  Demnitarul român a prezentat, astfel, noua Strategie România – Africa, subliniind abordarea pragmatică a României în relație cu statele africane, bazată pe cooperare onestă între parteneri egali.

Discuțiile au relevat, totodată, apropierea dintre viziunile României, respectiv Belgiei, în ceea ce privește provocările actuale pe care statele africane le au de gestionat, precum și natura parteneriatelor promovate cu partenerii africani.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?