Maraton Fintech la Iași: Studenții Provocați să Dezvolte o Aplicație de Mobile Banking la UniCredit Fin Tech Hack din cadrul Romanian Creative Week

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Maraton Fintech la Iași: Studenții Provocați să Dezvolte o Aplicație de Mobile Banking la UniCredit Fin Tech Hack din cadrul Romanian Creative Week

Maraton de fintech, de două zile, pentru a elabora conceptul unei aplicații mobile de banking – este provocarea pe care Romanian Creative Week (RCW) o lansează studenților din Iași, în 17-18 mai 2024. UniCredit Fin Tech Hack, cu premii de mii de euro, va fi găzduit de Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Participanții se vor putea înscrie în competiție până cel târziu în data de 17 mai 2024, ora 9.30, printr-un e-mail la adresa contact@romaniancreativeweek.ro. Concurenții se vor organiza în echipe mixte de coding, design și marketing. Fiecare echipă va fi formată din cinci membri, iar cel puțin unul dintre ei trebuie să fie student la o facultate cu profil de business sau de managementul afacerilor.

Cei care nu au o echipă își pot găsi una în care să lucreze, organizatorii asigurându-i pe concurenți că vor avea la dispoziție suficient timp pentru a se cunoaște între ei și a-și alege o echipă, înainte de începerea hacking-ului propriu-zis.

Timp de două zile, concurenții la UniCredit Fin Tech Hack vor lucra împreună la proiectele lor și, ulterior, își vor prezenta soluțiile pentru aplicația de banking în fața unui juriu format din specialiști și experți fintech, reprezentanți ai mediului academic și lideri ai unor business-uri din domeniul tehnologiei.

„Știm că participarea la hackatoane le poate deschide studenților apetitul pentru lumea antreprenoriatului. UniCredit Fin Tech Hack le oferă tinerilor posibilitatea de a trece printr-un adevărat proces antreprenorial: gândesc un proiect, realizează produsul în cadrul unei echipe de specialiști, găsesc metode să îl vândă pentru a-și dezvolta mai departe afacerea. Premiile pe care le oferim sunt generoase, tocmai pentru că ne dorim să-i încurajăm pe studenți să participe la hackaton, să fie cât mai creativi și mai deschiși la ideea de a face pasul spre antreprenoriat”, a declarat Cengiz Arslan, Vicepresedinte Executiv COO la UniCredit Bank.

Premiul I este în valoare de 2.500 de euro, premiul II este de 1.500 de euro, iar premiul III este de 1.000 de euro. Mai multe informații despre UniCredit Fin Tech Hack pot fi găsite pe site-ul www.romaniancreativeweek.ro.

Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative din UE, are loc la Iași, în perioada 15 – 26 mai 2024. Peste 200 de evenimente, semnate de 1.000 de artiști, sunt pregătite pentru cea de-a patra ediție a RCW. Anul acesta, organizatorii au lansat aplicația RCW, care este disponibilă pe prima poziție în căutările din Google Play și Apple Store și conține programul integral al evenimentului. Pe lângă program, aplicația le ofere participanților o experiență inedită, prin intermediul unui modul de realitate augumentată.

DESPRE UNICREDIT BANK

UniCredit Bank este parte a UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii de banking Corporate şi de Investiţii, care oferă o rețea unică vest, central şi est europeană bazei sale de clienți. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services.

DESPRE ROMANIAN CREATIVE WEEK

Romanian Creative Week este organizat de Federaţia Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC), singura federaţie patronală reprezentativă la nivel naţional ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. În 2023, RCW a fost desemnat evenimentul care adună la un loc cel mai mare număr de industrii creative, la nivelul Uniunii Europene, conform Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală (EUIPO).

Parteneri: Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași, Ministerul Culturii, UniCredit Bank, Iulius, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Pepsi, glo, Lenor, Vodafone, Banca Transilvania, Mobexpert, Lancôme, Philips, Raiffeisen Bank, Centric, Stella Artois, Huawei, McDonald’s, Purcari, Moxy Hotels, BMW Apan Motors Iași, Epson, Quartz Matrix, Complexul Muzeal Național Moldova Iași, Freudenberg, ordinul Arhitecților din România Iași, Printco, Wink, Greentek, Noir, Zano, Iași Airport, FILIT, Godmother, Omnimind, Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Uniunea Artiștilor Plastici Filiala Iași, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași.

Partenerii media: ProTv.ro, PRO TV, Digi 24, HotNews, Libertatea, Newsweek România, Agerpres, Unica, Viva!, Avantaje, Elle, Ringier, TVR Iași, Alist Magazine, Ziarul de Iași, PressHub, Investigatoria, Media Quality, ArtHood, The Woman, Urban.ro.

RCW Friends: Acaju, Beer Zone, Cafeneaua Piața Unirii, Madison, Skin, Nish feat. Nuba, Foom, Nuba Palace.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?