Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee, speaker principal la Bucharest Tech Week 2024

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Co-fondatorul Shazam, Dhiraj Mukherjee, speaker principal la Bucharest Tech Week 2024

  • Pionier al industriei tech, Mukherjee va prezenta noi perspective despre reinventarea afacerilor

Dhiraj Mukherjee, co-fondatorul Shazam și unul dintre pionierii tehnologiei moderne, va fi prezent în calitate de Star Speaker la primul summit de business care va deschide evenimentul Bucharest Tech Week 2024, un eveniment emblematic ce transformă orașul în epicentrul inovației tehnologice. Cu o vastă experiență în tech și o viziune îndrăzneață asupra impactului acesteia în societate, sesiunea lui Mukherjee va oferi participanților o oportunitate unică de a înțelege care este cheia reinventării în afaceri, respectiv obținerea unor rezultate sustenabile,  cu ajutorul tehnologiei și inovației.

În anul 2000, Dhiraj Mukherjee a fondat Shazam Entertainment, primul serviciu de recunoaștere a muzicii prin intermediul telefonului mobil, o inovație tehnologică remarcabilă care, la acel moment, a schimbat modul în care utilizatorii interacționează cu muzica. Shazam a fost achiziționat de Apple în 2018, pentru aproximativ 400 de milioane de dolari. În 2015 Mukherjee a fost numit de către Financial Times unul dintre cei mai importanți 50 de antreprenori din domeniul tehnologiei din Europa, fiind recunoscut la nivel global ca mentor în domeniul inovației, antreprenoriatului și tehnologiei. 

După succesul răsunător al Shazam, Dhiraj s-a concentrat pe sprijinirea antreprenorilor emergenți și pe investiții în start-up-uri care promovează sustenabilitatea și impactul social. În prezent, acesta are la activ investiții în peste 250 de startup-uri de ultimă generație în AI, tehnologie climatică și alte tehnologii emergente, cum ar fi Beam (dedicat sprijinirii persoanelor fără adăpost), Erase All Kittens (ce ajută fetele să-și dezvolte abilități de programare), Jamma (ce sprijină imigranții), Coursematch (EdTech) ș.a..

Prin activitatea sa profesională, Mukherjee își concentrează toate eforturile asupra generației Z și impactului antreprenorilor tineri în crearea unei societăți mai bune. Anterior parcursului antreprenorial, Dhiraj a activat în poziții importante în inovație bancară, precum Head of Banking Innovation la Virgin Money,  în media și divertisment sau în sectorul de caritate, unde a pus bazele unor servicii digitale pentru studenții din Marea Britanie. 

„Din perioada petrecută la Shazam am învățat totul despre construirea unei organizații, de la ideea inițială, la un brand global cu peste 2 miliarde de descărcări și am aflat ce înseamnă creștere fulminantă și construirea unei companii adaptabile. La Bucharest Tech Week voi împărtăși cu voi lecțiile învățate – despre a avea visuri mărețe, a conduce și învăța în același timp, precum și despre a rămâne adaptabil pe tot parcursul acestei călătorii”, a declarat Dhiraj Mukherjee.

Dhiraj Mukherjee va fi prezent pe scena Innovation Summit, pe 10 iunie, în prima zi a evenimentului, unde va prezenta viziunea sa asupra modului în care liderii de astăzi își pot transforma organizațiile prin acceptarea incertitudinii. În plus, Mukherjee va oferi o perspectivă nouă asupra modului în care antreprenorii pot excela în domenii neexplorate și cum își pot redefini atât rolul de lideri, cât și direcția afacerilor lor. Totodată, participanții vor avea oportunitatea unică de a învăța direct de la unul dintre pionierii industriei tech, cu zeci de ani de experiență în domeniu, metode dovedite și bune practici pentru construirea unei amprente puternice în industrie.

A opta ediție a Bucharest Tech Week 2024 va avea loc în perioada 10-16 iunie, eveniment la care sunt așteptați peste 25.000 de pasionați de tehnologie. Primele 5 zile vor fi dedicate Business Summit-urilor (Innovation Summit, Future Summit: AI, HR Masters Summit, Software Architecture Summit și Java Stars Summit), un punct de întâlnire pentru cele mai strălucite minți din tehnologie, inovație și profesioniști din mediul de business autohton. Săptămâna se încheie cu Tech Expo, singura expoziție tech dedicată publicului larg, unde pasionații de tehnologie pot testa cele mai noi gadgeturi, device-uri, echipamente Smart Home, mașini electrice și hibride, vehicule pentru mobilitate urbană și multe altele.

Participarea la oricare dintre cele 5 Business Summits (10-14 iunie) se face pe baza unui bilet ce poate fi achiziționat direct de pe https://www.techweek.ro/business-summits.

Participarea la Tech Expo (14-16 iunie) este GRATUITĂ pentru toate persoanele cu vârsta peste 18 ani, cu înscriere în prealabil pe https://www.techexpo.ro/.

Organizatorul Bucharest Tech Week este UNIVERSUM Expo.

Partenerii evenimentului sunt:

Main Partner Orange Business

   Business Summits Inspired By Centrul de Inginerie Bosch din Cluj

   Tech Expo Inspired by BCR

Innovation Summit Partner: TikTok

HR Masters Summit Partner: Undelucram.ro

Software Architecture Summit Partner: EPAM Romania

HR Networking Partner: Up Romania

Java Stars Networking Partner: Worldpay

Sponsori: Google. Legrand, ASUS, Schwarz IT, parte a diviziei Schwarz Digits, SoftOne România, Trenkwalder, certSIGN

Internet Partner: VIVA Telecom

VIP Shuttle Partner: ELEC România

Despre Universum

UNIVERSUM este o companie construită în jurul conceptului de arhitectură de evenimente corporate cu o experiență de peste 10 ani în România, aflându-se printre cele mai mari companii din acest domeniu.

UNIVERSUM deține sub umbrela sa un întreg ecosistem de soluții pentru companii. De la organizarea de team buildingurilor recunoscute internațional, evenimente la scară largă precum: conferințe, competiții sportive, lansări de produse și festivaluri, la soluții software complete, dedicate organizării de evenimente.

Bucharest Tech Week reprezintă festivalul care transformă Bucureștiul în capitala internațională a tehnologiei și care reunește atât profesioniștii cât și pasionații de tehnologie și inovații.

GoTech World (anterior denumit Internet & Mobile World) este cea mai amplă expo-conferință și casa economiei digitale din Europa Centrală și de Est, în care profesioniștii din întreaga regiune au acces la soluții tech B2B, insight-uri pe diferite arii digitale și o oportunitate de networking.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?