Loredana Apreutese a fost nominalizată de cei de la Forbes ca fiind una dintre cele 50 cele mai influente femei din România
În fiecare primăvară, revista de business Forbes realizează un top al celor mai influente femei din România. 50 de doamne, în mare parte femei de afaceri, și-au spus poveștile de viață, parcursul lor în mediul economic dar și implicarea în comunitate făcându-le să fie printre figurile cu influență din țara noastră.
Fiind director general al companiei de transport marfă International Alexander si actionar in grupul de firme International Alexander Holding, Loredana Apreutese are o experiență vastă atât în managementul privat național cât și internațional.
„Această poveste a pornit cu modestie, dar multă ambiție și viziune, de la un singur camion, având ca activitate principală segmentul de transport internațional de mărfuri, și s-a dezvoltat armonios de-a lungul anilor, poziționându-ne ca un furnizor cu reputație validată de performanță și calitate în serviciile oferite, având astăzi un nucleu solid de circa 2.700 de angajați și prezență în România în multiple locații, dar și în Ungaria, Serbia, Cehia și Germania”, a mărturisit pentru Forbes, Loredana Apreutese.
Prezența Loredanei Apreutese în acest top nu este o surpriză, ea fiind și în 2023 considerată una dintre cele mai influente figuri feminine din țara noastră. Mai mult, la Gala Capital 100 femei de succes din 2023, Loredana Apreutese a primit o distincție tot în acest sens, fiind considerată „probabil cea mai influentă femeie de afaceri din transporturi”.
Topul național
Cea mai influentă femeie din România în acest an este considerată Anca Vlad, președintele Grupului Fildas – Catena. Pe poziția secundă o regăsim pe Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române, cea care a înființat Fundația Regală Margareta a României. Fundația contribuie de 24 de ani la dezvoltarea societății civile prin programe sociale și educaționale. Poziția a treia în topul Forbes îi revine Danei Dima, vicepreședinte executiv retail și private banking, membru al C.E. BCR. Următoarele două poziții revenind tot femeilor din sectorul bancar: Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România și Mihaela Lupu, CEO UniCredit România.
Ce înseamnă femei influente?
Potrivit mesajului transmis de Forbes, în acest top sunt incluse „femei din societatea românească, acele doamne care au un impact semnificativ în domeniile lor de activitate, dar care reușesc, în același timp, să influențeze în mod pozitiv viața oamenilor din jurul lor. Aceste femei se remarcă nu doar prin puterea financiară pe care o dețin, ci și prin abilitatea lor de a crea schimbări benefice în societate”. Ediția din acest an a fost cea de a 13-a, scopul topului fiind de a inspira și motiva.