Elena Andra Marinescu, economist, fondator AsertivO – Servicii Premium pentru Seniori

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Elena Andra Marinescu, economist, fondator AsertivO – Servicii Premium pentru Seniori

 

„Punem accentul pe viața din ani și nu pe anii din viață”

          La aproape 10 ani de experiență, AsertivO – centru de referinţă situat la intrarea în orașul Otopeni este şi la ora actuală, lider în îngrijirea și recuperarea medicală a vârstnicilor din România.

Principalul obiectiv al echipei AsertivO – o destinație concepută ca o vacanță destinată în exclusivitate seniorilor – este calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia, oferind servicii medicale și sociale de excepţie. Centrul, dotat la standarde international, dispune de toate facilitățile necesare seniorilor independenti, dar și celor care au nevoie de îngrijire socio-medicală asistată 24 de ore, 7 zile pe săptămână; acesta este dotat cu aparatură medicală și non-medicală dedicată îngrjirii geriatric creată pentru o ședere permanentă sau pentru una temporară.

”Avem GRIJĂ de FAMILIA TA, ca de a NOASTRĂ!”

          “Odată ajunși aici, cei dragi, părinţii sa bunicii nostril devin centrul preocupărilor noastre. Și asta tocmai pentru că serviciile pe care le oferim au fost şi sunt clădite pe dorința noastră de a oferi îngrijire într-un mediu cât mai apropiat de cel familial și asemănător cu cel al unei vacanțe, acolo unde unde relaxarea, mișcarea și buna dispoziție sunt pe primul plan. Mizăm pe calitate, umanitate și profesionalism, iar toţi membrii echipei sunt oameni care cred nu doar în calitatea serviciilor oferite, ci și în puterea empatiei și în importanța unei vorbe bune” – spunea Elena Andra Marinescu, directorul fondator AsertivO care a înfiinţat acest centru după ce multă vreme a căutat un centru de îngrijire și recuperare medicală potrivit și sigur pentru o persoană dragă din familia ei. Atunci, în anul 2015, Andra Marinescu și-a propus să creeze un centru de îngrijire și recuperare medicală  în care seniorii să se simtă exact ca acasă, și în care viața lor să continue şi să aibă sens.

Acest centru pentru seniori, aflat la „graniţa dintre agitaţia oraşului şi o oază de linişte şi verdeaţă”, este un spațiu sigur, unde rezidenţii se pot bucura în continuare de viaţă şi de îngrijire la cel mai înalt nivel (sală de recuperare medicală şi kinetoterapie, spaţiu destinat activităţilor de terapie ocupaţională şi personal medical dedicat), se pot conecta cu natura (are o grădină exterioară de 3000 mp), îşi pot petrece timpul liber în lobby-ul primitor şi spaţios şi pot crea relaţii noi de prietenie. Restaurantul unde servesc masa, este unul „premium” dotat la cele mai înalte standarde, iar bucătarul ţine cont de preferinţele rezidenţilor, dar şi de recomăndările medicului nutriţionist.

Cum a început povestea centrului AsertivO și ce v-a inspirat să îl înființați?

Această frumoasă Povestea centrului AsertivO a început din dorința profundă de a oferi seniorilor un spațiu în care să se simtă respectați, îngrijiți și valorizați, o alternativă la centrele tradiționale de îngrijire care adesea nu reușesc să îndeplinească aceste criterii esențiale. Inspirată din propria experiență și din dificultățile întâmpinate în căutarea unui astfel de loc pentru un membru al familiei, am decis să pun bazele unui centru care să se ridice la standarde internaționale de îngrijire și ospitalitate. Ideea a luat naștere dintr-o combinație de experiențe personale și profesionale, din dorința de a aduce un suflu nou în domeniul îngrijirii seniorilor din România. Observând lipsa unor facilități care să ofere servicii integrate și personalizate, care să pună accent pe bunăstarea holistică a seniorilor, am decis să creez un centru care să se concentreze pe nevoile individuale ale fiecărui rezident, oferindu-le acestora nu doar asistență medicală de înaltă calitate, dar și o gamă variată de activități sociale și recreative.

Aţi avut modele de bună practică în domeniu?

Da ! Influențată de cele mai bune practici observate în centrele de îngrijire din alte țări, am dorit să aduc în România un model care să valorizeze și să promoveze independența, demnitatea și calitatea vieții seniorilor. AsertivO a fost conceput ca un spațiu unde standardul de îngrijire se întâlnește cu confortul, siguranța și căldura unui cămin, unde fiecare rezident este tratat cu respect și unde familiile pot avea încredere că cei dragi sunt în mâini bune.

Pe parcursul acestei “călătorii”, am pus un accent deosebit pe formarea unei echipe de profesioniști dedicată și empatică, capabilă să răspundă cu promptitudine și profesionalism la nevoile rezidenților noștri. De la medici și asistenți medicali, la personalul de suport și terapeuți, fiecare membru al echipei AsertivO contribuie la crearea unei atmosfere de îngrijire și sprijin. Înființarea centrului AsertivO a fost, astfel, răspunsul la o nevoie profund umană de a oferi seniorilor un loc în care ultimii ani ai vieții să fie trăiți cu demnitate, respect și înconjur de grija unei echipe care pune binele rezidenților pe primul plan. Este povestea dorinței de a schimba percepția asupra îngrijirii seniorilor în România și de a stabili noi standarde de excelență în acest domeniu.

Transparența și comunicarea deschisă cu familiile rezidenților sunt piloni fundamentali ai centrului AsertivO”

Cu ce se diferențiază centrul AsertivO de alte facilități de îngrijire pentru seniori din România?

Diferenţa o fac prin mai multe aspecte – cheie, reflectând un angajament puternic către îngrijirea personalizată și calitatea vieții rezidenților săi. Unul dintre elementele distinctive ale AsertivO este abordarea holistică și personalizată a îngrijirii, care se adaptează la nevoile individuale ale fiecărui rezident. Aceasta include servicii medicale oferite de un colectiv de medici primari și specialiști, precum și programe de îngrijire și recuperare personalizate, adaptate la starea de sănătate și preferințele fiecărui senior . Un alt factor diferentiator este importanța acordată vieții sociale și implicării în comunitate. Rezidenții AsertivO sunt încurajați să participe la diverse activități recreative și sociale, care stimulează atât sănătatea fizică, cât și pe cea mentală. Activitățile sunt concepute să ofere seniorilor oportunitatea de a menține și dezvolta relații sociale, precum și de a își păstra interesele și pasiunile. De asemenea, AsertivO pune un accent deosebit pe condițiile de locuit, oferind un mediu confortabil și sigur, care îmbină facilitățile moderne cu o atmosferă călduroasă și primitoare. Acest aspect este crucial pentru a asigura că seniorii se simt cu adevărat „acasă”, contribuind la starea lor de bine generală.

În plus, transparența și comunicarea deschisă cu familiile rezidenților sunt piloni fundamentali ai centrului AsertivO. Familia este considerată un partener în procesul de îngrijire, fiind încurajată să participe și să colaboreze strâns cu personalul centrului pentru a asigura cele mai bune condiții posibile pentru membrii lor dragi.

În concluzie, centrul AsertivO se remarcă printr-o abordare personalizată și cuprinzătoare a îngrijirii seniorilor, un mediu stimulativ și suportiv, precum și printr-o colaborare strânsă și transparentă cu familiile, toate acestea contribuind la o calitate superioară a vieții pentru rezidenții săi. Aceste caracteristici diferentiatoare îl poziționează ca un lider în domeniul îngrijirii seniorilor în România.

          Aveţi o vastă experiență în afaceri şi bussines internațional… A contat în dezvoltarea centrului AsertivO?

Experiența mea în afaceri internaționale a jucat un rol semnificativ în dezvoltarea și expansiunea centrului AsertivO, permițându-ne să adoptăm cele mai bune practici și standarde internaționale în îngrijirea seniorilor. Această experiență a facilitat crearea unei viziuni globale, înțelegerea și integrarea diversității culturale, precum și implementarea unor strategii eficiente de management și operațiuni. Unul dintre aspectele principale în care experiența în afaceri internaționale a avut un impact este adoptarea unui model de îngrijire centrat pe rezident, care pune accent pe personalizarea serviciilor în funcție de nevoile individuale ale fiecărui senior. Acest model se aliniază la tendințele globale în domeniul îngrijirii persoanelor în vârstă, care promovează respectul și demnitatea, asigurând în același timp un standard înalt de calitate a vieții rezidenților. Am reușit să implementăm tehnologii inovatoare și soluții digitale care au optimizat procesele interne și au îmbunătățit calitatea îngrijirii oferite. Digitalizarea a permis o mai bună monitorizare a sănătății rezidenților, o comunicare eficientă cu familiile acestora și accesul la resurse educaționale și recreative adaptate nevoilor seniorilor. Experiența mea în afaceri internaționale a îmbunătățit abilitățile de leadership și managementul echipei, asigurând o cultură organizațională puternică, centrată pe valorile de compasiune, inovație și excelență. Prin formarea continuă a personalului și prin promovarea dezvoltării profesionale, am reușit să construim o echipă dedicată și calificată, capabilă să ofere îngrijiri de cea mai înaltă calitate. Am reuşit să stabilesc parteneriate internaționale și colaborări cu organizații și experți din domeniul îngrijirii seniorilor, ceea ce a permis schimbul de cunoștințe, experiențe și cele mai bune practici în acest sector. În concluzie, da, cred că experiența proprie în domeniul afacerilor internaționale a fost un factor cheie în modelarea viziunii și strategiilor centrului AsertivO, permițându-ne să oferim servicii de îngrijire la standarde internaționale, să adoptăm inovații și să creăm un mediu în care fiecare senior să se simtă valorizat și respectat. Această abordare holistică și globală ne-a permis să ne consolidăm poziția ca lideri în domeniul îngrijirii seniorilor și să continuăm să evoluăm și să ne adaptăm la nevoile în schimbare ale comunității pe care o servim.

         “Prima și cea mai importantă dimensiune în care feedback-ul își manifestă impactul este în calitatea îngrijirii oferite”

Ce rol joacă feedback-ul rezidenților și al familiilor acestora în evoluția centrului AsertivO?

Pot spune că joacă un rol crucial în evoluția și îmbunătățirea continuă a centrului nostru. Această interacțiune bidirecțională este esențială pentru înțelegerea nevoilor, așteptărilor și gradului de satisfacție al celor implicați direct în procesul de îngrijire. Prima și cea mai importantă dimensiune în care feedback-ul își manifestă impactul este în calitatea îngrijirii oferite. Opiniile și sugestiile rezidenților și ale familiilor lor oferă informații valoroase despre modul în care pot fi îmbunătățite serviciile existente sau pot fi adăugate noi servicii care să răspundă mai bine nevoilor lor . Pe lângă îmbunătățirea calității serviciilor, toate sugestiile şi observaţiile ne ajută și la adaptarea mediului la nevoile seniorilor. Fie că este vorba despre ajustarea infrastructurii, a facilităților sau a activităților de recreere, opiniile rezidenților și ale familiilor contribuie la crearea unui mediu mai confortabil și mai propice pentru binele lor. Un alt aspect important este legat de personal. Feedback-ul poate evidenția zonele în care personalul excelază și cele în care este nevoie de formare suplimentară. Acest lucru poate contribui la dezvoltarea profesională a echipei și la creșterea gradului de satisfacție a rezidenților prin asigurarea unei îngrijiri empatici și profesionale. Feedback-ul este esențial în gestionarea și prevenirea potențialelor nemulțumiri sau conflicte. Ascultând și abordând proactiv preocupările rezidenților și ale familiilor, centrul AsertivO poate îmbunătăți relațiile și poate construi o comunitate mai unită și mai înțelegătoare. În concluzie, feedback-ul rezidenților și al familiilor acestora este o resursă neprețuită pentru centrul AsertivO, fiind un instrument vital pentru evoluția și excelența în îngrijirea seniorilor. Prin integrarea sistematică a acestui feedback în procesele de evaluare și îmbunătățire, AsertivO își poate consolida angajamentul de a oferi îngrijire de cea mai înaltă calitate, adaptată nevoilor și dorințelor celor pe care îi servește.

Puteți împărtăși o poveste care v-a marcat în mod special în timpul activității la AsertivO?

Un astfel de  moment care m-a marcat a fost când am reușit să organizăm o reuniune de familie pentru unul dintre rezidenții noștri, care nu-și mai văzuse familia de mult timp din cauza distanței și a dificultăților de sănătate. Efortul comun al echipei noastre, implicarea și dedicarea fiecărui membru pentru a face acest moment posibil, a fost o dovadă clară a impactului pe care îl putem avea asupra vieții oamenilor. Acest eveniment nu a fost doar o simplă reuniune, ci a fost o celebrare a legăturilor familiale, a iubirii și a speranței. A vedea bucuria și emoția pură pe chipurile tuturor celor prezenți, inclusiv a personalului nostru, a fost extrem de înduioșător și gratifiant. A fost un moment care a întărit convingerea că ceea ce facem nu este doar o profesie, ci o misiune – aceea de a aduce lumină și bucurie în viețile celor pe care îi îngrijim. Totul ne-a demonstrat încă o dată importanța comunității și a sprijinului emoțional în îngrijirea seniorilor, ne-a reamintit că, dincolo de îngrijirea medicală și suportul fizic, oferirea de momente de fericire și crearea de amintiri prețioase sunt la fel de cruciale pentru bunăstarea și satisfacția rezidenților noștri. Este doar unul din punctele de referință pentru echipa AsertivO, amintindu-ne că în centrul tuturor eforturilor noastre stau oamenii – cu poveștile, dorințele și nevoile lor unice. De fapt, e o lecție pe care o purtăm cu noi în fiecare zi, în tot ceea ce facem, străduindu-ne să oferim nu doar îngrijire, ci și căldură, respect și demnitate.

Care sunt principalele provocări pe care le întâmpinați în gestionarea unui centru de îngrijire pentru seniori și cum le faceți față?

Acest aspect vine cu o serie de provocări complexe, care necesită o abordare multidimensională și adaptabilă. Principalele provocări pe care le întâmpinăm la AsertivO includ:

  1. Asigurarea Continuității Îngrijirii de Calitate: Una dintre cele mai mari provocări este menținerea unui standard înalt de îngrijire și servicii pentru toți rezidenții noștri. Acest lucru presupune o formare continuă a personalului, implementarea celor mai bune practici din domeniu și adaptarea la nevoile în schimbare ale fiecărui rezident.
  2. Gestionarea Situațiilor de Urgență și a Riscurilor pentru Sănătate: Situațiile de urgență medicală și riscurile pentru sănătatea rezidenților noștri necesită răspunsuri rapide și eficiente. Crearea unor protocoale clare și formarea personalului pentru a gestiona aceste situații este crucială pentru siguranța rezidenților.
  3. Menținerea Sustenabilității Financiare: Asigurarea sustenabilității financiare a centrului, în timp ce oferim servicii de înaltă calitate, este o provocare continuă. Trebuie să echilibrăm costurile cu resursele disponibile, explorând în același timp noi modele de finanțare și parteneriate.
  4. Integrarea Tehnologiei în Îngrijire: Adoptarea tehnologiei în îngrijirea seniorilor poate îmbunătăți semnificativ calitatea serviciilor oferite. Cu toate acestea, integrarea tehnologiei reprezintă o provocare, de la costuri și formare, până la adaptarea tehnologiilor la nevoile specifice ale rezidenților.
  5. Navigarea în Cadrul Reglementărilor: Conformitatea cu legile și reglementările în continuă schimbare este esențială pentru funcționarea centrului. Acest lucru necesită o monitorizare constantă a modificărilor legislative și adaptarea corespunzătoare a practicilor noastre.

Pentru a face față provocărilor, adoptăm o abordare proactivă și centrată pe rezident. Lucrăm îndeaproape cu familiile rezidenților pentru a înțelege nevoile și dorințele acestora, investim în formarea continuă a personalului nostru și explorăm constant noi metode și tehnologii care pot îmbunătăți calitatea îngrijirii. În plus, menținem o comunicare deschisă și transparentă cu toți stakeholderii noștri pentru a asigura că răspundem eficient la nevoile și așteptările comunității noastre.

Ce planuri de viitor aveți pentru centrul AsertivO? Există planuri de extindere sau noi servicii pe care doriți să le introduceți?

Cu o cerere în continuă creștere pentru serviciile noastre și având în vedere numărul limitat de locuri disponibile în cadrul centrului AsertivO, am identificat oportunitatea de a extinde gama noastră de servicii printr-un nou departament dedicat îngrijirilor la domiciliu. Această decizie vine și în contextul unei schimbări anticipate în legislația română, care va impune standarde mai stricte pentru funcționarea centrelor de îngrijire a seniorilor. Preconizăm că aceste noi reglementări vor conduce la închiderea multor centre care nu reușesc să îndeplinească aceste criterii, sporind și mai mult necesitatea unor servicii alternative de îngrijire. În plus, pentru a răspunde nevoilor diverse ale comunității și a asigura accesul la servicii de îngrijire de înaltă calitate în mai multe regiuni, plănuim să deschidem noi locații AsertivO, atât în zona București-Ilfov, cât și în alte orașe importante din țară. Aceste extinderi vor permite AsertivO să servească un număr și mai mare de familii, oferindu-le servicii personalizate și compasiunea care ne definește. Extinderea serviciilor noastre prin îngrijiri la domiciliu și deschiderea de noi locații reflectă angajamentul AsertivO de a oferi îngrijire de calitate superioară, adaptată nevoilor în continuă schimbare ale comunității noastre. Aceste inițiative vor contribui la consolidarea poziției noastre ca lider în domeniul îngrijirii seniorilor și la îmbunătățirea continuă a standardelor de îngrijire la nivel național.

          “(…) îmbunătățirea calității vieții rezidenților noștri este o prioritate, de la siguranța și securitatea lor, până la asigurarea unei nutriții adecvate și oferirea de sprijin emoțional și spiritual”

Cum mențineți echilibrul între a oferi îngrijire de înaltă calitate și a menține sustenabilitatea financiară a centrului?

Pentru a menține echilibrul între oferirea unei îngrijiri de înaltă calitate și sustenabilitatea financiară a centrului AsertivO, adoptăm o abordare multidimensională, care implică nu doar strategii financiare inovatoare, dar și un angajament profund față de valori și responsabilitate socială. În primul rând, dezvoltarea sustenabilă a centrului depinde de o viziune clară și implementarea eficientă a strategiilor de dezvoltare financiară, care să aducă beneficii nu doar afacerii, ci și comunității largi. Acest lucru presupune gestionarea atentă a riscurilor, investiții inteligente în resursa umană și construirea unor relații solide și transparente cu toți partenerii noștri. De asemenea, îmbunătățirea calității vieții rezidenților noștri este o prioritate, de la siguranța și securitatea lor, până la asigurarea unei nutriții adecvate și oferirea de sprijin emoțional și spiritual. Aceste servicii sunt esențiale pentru bunăstarea seniorilor și reflectă angajamentul nostru pentru excelență și respect față de fiecare individ.

Centrul AsertivO recunoaște importanța de a răspunde nevoilor specifice ale seniorilor, inclusiv prin oferirea de îngrijire medicală specializată și suport pentru activitățile zilnice, într-un mediu care încurajează independența, în limitele siguranței și sănătății. Această abordare centrată pe persoană promovează nu doar autonomia, ci și o viață socială activă și satisfacție personală. Prin adoptarea unor strategii de finanțare flexibile și inovație sustenabilă la nivel organizațional și social, ne asigurăm că AsertivO rămâne nu doar un lider în domeniul îngrijirii seniorilor, ci și un model de afacere sustenabil și responsabil. Această viziune sustenabilă se reflectă în toate aspectele managementului nostru, de la optimizarea proceselor financiare, la dezvoltarea unei culturi organizaționale orientate către performanță și responsabilitate . În esență, echilibrul între calitatea serviciilor și sustenabilitatea financiară la AsertivO este atins prin inovare, responsabilitate și un angajament neclintit față de binele și demnitatea fiecărui senior pe care îl îngrijim.

În opinia dumneavoastră, care este importanța responsabilității sociale a companiilor în sectorul îngrijirii seniorilor și cum contribuie AsertivO la acest aspect?

Responsabilitatea socială a companiilor în sectorul îngrijirii seniorilor este esențială, deoarece reflectă angajamentul organizației față de valorile umane fundamentale, precum respectul, demnitatea și îngrijirea fiecărei persoane. În acest sector, RSC se manifestă prin mai multe dimensiuni:

  1. Calitatea Îngrijirii: Este crucial ca centrele de îngrijire să ofere servicii de înaltă calitate, care să asigure bunăstarea fizică, emoțională și socială a seniorilor. Acest lucru implică adaptarea continuă a serviciilor la nevoile în schimbare ale seniorilor și includerea acestora în procesul decizional privind îngrijirea lor
  2. Educația și Formarea Angajaților: Un pilon important al RSC în acest sector este investiția în educația și formarea angajaților. Prin dezvoltarea profesională continuă, personalul poate oferi îngrijiri mai bune și mai empatici, respectând demnitatea și individualitatea fiecărui rezident.
  3. Sustenabilitatea Mediu: Responsabilitatea socială a companiilor + RSC implică de asemenea adoptarea unor practici ecologice și sustenabile. Centrele de îngrijire pot implementa sisteme de gestionare a deșeurilor, eficientizare energetică și alte inițiative ecologice, contribuind astfel la protecția mediului.
  4. Implicarea în Comunitate: Organizațiile trebuie să fie active în comunitățile lor, susținând proiecte locale și naționale care vizează îmbunătățirea calității vieții seniorilor. Acest lucru poate include parteneriate cu organizații non-profit, programe de voluntariat și susținerea inițiativelor educaționale legate de îngrijirea seniorilor.
  5. Transparența și Etica: Responsabilitatea socială presupune de asemenea transparență în raportarea financiară, etică în practicile de afaceri și integritate în toate interacțiunile. Acestea asigură că organizația își respectă angajamentele față de clienți, angajați și parteneri.

Centrul AsertivO se angajează să fie un lider nu doar în oferirea de servicii de îngrijire, dar și în promovarea responsabilității sociale. Prin integrarea principiilor RSC în toate aspectele activității noastre, ne asigurăm că contribuim la un viitor mai bun pentru seniori și pentru comunitatea largă. Aceasta implică nu doar îmbunătățirea continuă a calității serviciilor noastre, dar și un angajament ferm față de dezvoltarea sustenabilă, etică în afaceri și un parteneriat activ cu comunitatea.

Cum a influențat parteneriatul dintre dumneavoastră și soțul dumneavoastră, Răzvan Marinescu, în fondarea centrului AsertivO și care sunt valorile pe care le împărtășiți și le promovați prin acest proiect?

Parteneriatul nostru a fost esențial în fondarea și dezvoltarea centrului AsertivO. Avem o dinamică specială în care Răzvan, pe care îl consider creierul companiei, aduce o perspectivă strategică și analitică, concentrându-se pe aspectele organizaționale și de dezvoltare. Pe de altă parte, eu mă consider inima acestui proiect, aducând pasiunea, empatia și viziunea umanistă, concentrându-mă pe crearea unei atmosfere calde și primitoare pentru rezidenții noștri. Împreună, formăm un echilibru perfect, valorile noastre comune fiind esența centrului AsertivO. Cuvântul „asertiv” reflectă abordarea noastră în comunicarea și relațiile cu rezidenții, familiile acestora și echipa noastră – o comunicare deschisă, respectuoasă și încurajatoare. Promovăm valori precum respectul pentru demnitatea fiecărui individ, empatia și compasiunea în toate interacțiunile noastre, integritatea și angajamentul neclintit față de binele și siguranța rezidenților noștri. Pe plan individual, Răzvan aduce inovația, liderismul și o gândire strategică, care ajută la navigarea provocărilor și la asigurarea unei creșteri sustenabile a centrului. De partea mea, aduc o sensibilitate profundă față de nevoile emoționale și spirituale ale rezidenților, o atenție la detalii și o pasiune pentru îmbunătățirea continuă a standardelor de îngrijire. Această sinergie între inimă și minte, între empatie și strategie, este ceea ce ne definește ca echipă și ceea ce face ca AsertivO să fie mai mult decât un centru de îngrijire – este un loc unde fiecare rezident este văzut, auzit și îngrijit cu respect și dragoste.

Prin AsertivO, ne dorim să creăm un model de îngrijire care să inspire și să aducă schimbări pozitive în domeniul îngrijirii seniorilor din România.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?