Seminar internaţional cu privire la Protecţia Patrimoniului Cultural Imobil, organizat la Balcic

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Seminar internaţional cu privire la Protecţia Patrimoniului Cultural Imobil, organizat la Balcic

Primul seminar internaţional cu privire la Protecţia Patrimoniului Cultural Imobil este organizat la Balcic, conform unui anunţ făcut marţi de Institutul Naţional bulgar pentru Patrimoniul Cultural Imobil. Seminarul se desfăşoară în perioada 26 – 29 martie iar printre participanţi se numără arhitecţi din Franţa şi din patru ţări riverane Mării Negre – România, Republica Moldova, Ucraina şi Bulgaria.

Balcic a fost ales drept locaţie al acestei întruniri datorită moştenirii sale istorice şi arhitecturale bogate din secolele XIX şi XX, conform organizatorilor. Seminarul se va desfăşura în oraş şi în împrejurimi, în staţiunea Albena şi în staţiunea românească Eforie. Situri arheologice potenţiale vor fi identificate pentru atelierul experimental ce va avea loc la toamnă şi care se va concentra asupra dezvoltării şi tendinţelor generale ale arhitecturii de la malul mării din regiune.

Seminarul va propune un cadru pentru viitoarele cooperări din regiunea balcanică, mai precizează organizatorii. Experţi bulgari şi francezi vor discuta despre experienţa şi proiectele seminarului, precum şi metodologia de la Ecole de Chaillot – una dintre cele mai importante şcoli din domeniul conservării, în timp ce arhitecţi din România, Republica Moldova şi Ucraina îşi vor prezenta experienţa în ceea ce priveşte conservarea monumentelor culturale.

Gazdele seminarului sunt Institutul Naţional pentru Patrimoniul Cultural Imobil şi Ecole de Chaillot, care sunt parteneri de 20 de ani în cadrul cursului de specializare Chaillot desfăşurat în Bulgaria. Seminarul se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Culturii din Bulgaria şi al guvernului francez.

Sursa: AGERPRES

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?