Alpha Bank sprijină finanțarea a 40 de clădiri verzi

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Alpha Bank sprijină finanțarea a 40 de clădiri verzi

Alpha Bank Romania SA si Alpha Bank SA, in calitate de banci coordonatoare, impreuna cu BRD – Groupe Societe Generale SA si ING Bank Romania, au intermediat cu succes o facilitate de credit sindicalizat in valoare totala de 200.000.000 EUR pentru CTPark Romania. Fondurile vor fi utilizate pentru refinantarea dezvoltarii a 40 de cladiri logistice si industriale verzi (Green buildings) de clasa A, cu o suprafata inchiriabila combinata de 565.000 mp in cadrul CTPark Bucharest, situat la km 13 pe autostrada A1.

Alpha Bank Romania si Alpha Bank SA au actionat impreuna in calitate de coordonatori, aranjori principali mandatati, agenti de facilitate si securitate, si creditori. BRD – Groupe Societe Generale a actionat in calitate de aranjor principal mandatat, creditor, banca de cont si contraparte pentru hedging, in timp ce ING Bank N.V., prin intermediul ING Bank Romania, a contribuit in calitate de aranjor principal si creditor, iar ING Bank N.V. in calitate de contraparte pentru hedging.

„Suntem incantati sa facem parte din acest acord de finantare semnificativ pentru CTP Romania, cel mai mare dezvoltator de spatii logistice si industriale verzi din Romania. Alaturi de Alpha Bank SA, BRD – Groupe Societe Generale SA si ING Bank Romania, am pus la dispozitie o linie de creditare in valoare de 200.000.000 EUR pentru a sprijini planurile de extindere viitoare ale CTP Romania”, a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank Group.

Aceasta facilitate de imprumut sindicalizat subliniaza angajamentul bancilor participante de a sustine dezvoltarea durabila si cresterea in cadrul sectorului logistic si industrial din Romania. Parteneriatul isi propune sa contribuie la eforturile ambitioase ale CTP Romania, consolidand si mai mult pozitia de lider in spatiul logistic verde.

Despre Alpha Bank Romania
Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.
Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de 30 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

Alpha Bank Romania este una dintre institutiile financiare care a inovat sectorul bancar romanesc, fiind prima banca ce a lansat pe piata locala o aplicatie care transforma un dispozitiv mobil android intr-un terminal POS. Totodata, in 2019 a realizat prima emisiune de obligatiuni ipotecare din Romania, dupa ce in 2001 a fost prima banca ce a introdus in oferta sa creditele pentru locuinte. Pentru mai multe informatii despre Alpha Bank Romania: https://www.alphabank.ro.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?