Astronauți testați în Armenia pentru Marte

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Astronauți testați în Armenia pentru Marte

În timpul unei simulări de patru săptămâni, șase așa-numiți „astronauți analogi” din diferite națiuni vor aduna informații pentru o potențială misiune pe Marte, potrivit DPA.

La începutul expediției, marți, Forumul Spațial Austriac (ÖWF) a declarat că o zonă experimentală a fost stabilită în Armenia din acest motiv.

„Această expediție este un veritabil test pentru explorarea astronautică a Planetei Roșii și va fi condusă de un centru austriac de sprijinire a misiunii”, a declarat acesta.

Echipajul este condus de specialistul german în sănătate Anika Mehlis și include persoane cu înaltă calificare din diverse sectoare, inclusiv robotică și geologie.

Prototipurile costumelor spațiale ÖWF sunt singura modalitate prin care echivalentul astronauților poate ieși din habitatul lor creat special.

La această inițiativă condusă de austrieci lucrează peste 200 de cercetători din 25 de țări diferite.

Proiectul, care este programat să se desfășoare până la 5 aprilie, este deja cea de-a 14-a misiune de acest tip pentru Forumul spațial austriac.

Potrivit ÖWF, acesta se numără printre cele cinci organizații globale care au creat și construit un prototip de costum spațial destinat șederii pe Marte.

Potrivit lui Gernot Grömer, directorul ÖWF, ținuta de 50 de kilograme este dotată cu telemetrie medicală și face ca mobilitatea să fie mai dificilă pentru a reproduce cât mai exact posibil circumstanțele marțiene.

„Cu cercetarea noastră analogică, testăm și căutăm punctele slabe pentru ca totul să meargă bine în timpul misiunii reale”, a declarat el.

Sursă foto: Facebook / Österreichisches Weltraum Forum / Forumul spațial austriac

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?