Un tablou al prințesei Diana, pictat de Andy Warhol, a adus la licitație aproape 2,8 milioane de euro

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Un tablou al prințesei Diana, pictat de Andy Warhol, a adus la licitație aproape 2,8 milioane de euro

Potrivit EFE, tabloul Dianei de Wales, realizat de Andy Warhol, în care apare inelul de safir al acesteia și un fundal albastru care amintește de ochii regretatei prințese, a fost vândut cu 2,4 milioane de lire sterline (2,8 milioane de euro, 3 milioane de dolari) la licitația organizată joi la Phillips House din Londra.

Lucrarea din 1982 a artistului american a fost scoasă la licitație în cadrul unei licitații de artă modernă și contemporană, cu o estimare maximă de 1,8 milioane de lire sterline (2,1 milioane de euro, 2,3 milioane de dolari). Ea provine dintr-o colecție privată.

Phillips susține că Warhol a fost influențat de portretul oficial al Dianei, realizat în 1981, în timpul logodnei acesteia cu actualul rege Carol al III-lea, care era pe atunci prinț de Wales și moștenitor aparent al tronului britanic. Lordul Snowdon a fost fostul soț al Prințesei Margaret, sora Reginei Elisabeta a II-a.

Alte trei versiuni – roz, violet și verde – au fost produse de pionierul pop art.

În acest caz, culoarea a fost adăugată de Andy Warhol (1928-1987), care experimenta în acea perioadă cu serigrafia, „pentru a evidenția anumite aspecte ale prințesei Diana”, cum ar fi bijuteriile sau tivurile rochiei, a declarat pentru EFE Rossana Vidén, expertă în artă modernă în cadrul companiei.

Potrivit expertului, Warhol ar fi putut alege albastrul pentru că „în istoria artei a fost întotdeauna folosit pentru a o reprezenta pe Fecioara Maria sau persoane importante”. La vremea respectivă, Warhol a afirmat că a vrut să devină la fel de faimos „ca regina Angliei”.

Sursa foto: YouTube

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?