Hidroelectrica preia UCM Reșița S.A

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Hidroelectrica preia UCM Reșița S.A

 

Luni, 11 martie 2024, la sediul Hidroelectrica din București, a fost semnat Contractul de Vânzare a afacerii UCM Reșița S.A către Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L., societate ce are ca asociat unic compania Hidroelectrica SA. Documentul este actul final al tranzacției și atestă îndeplinirea tuturor condițiilor de către părți,  precum și plata prețului de către cumpărător, respectiv suma de 67.879.000 de lei.

Tranzacția privind  ”preluarea afacerii de fabricare și comercializare de hidroagregate și echipamente auxiliare, precum și de prestare a serviciilor de reabilitare, îmbunătățire specializată și asistență tehnică în domeniu energetic, aferente platformei ABC și parțial a platformei Calnicel”, deținute de UCM Reșița S.A reprezintă un pas semnificativ în consolidarea poziției de lider a Hidroelectrica pe piața hidroenergetică, obiectivul principal fiind eficientizarea operațională. Prin finalizarea tranzacției, Uzina de Construcții Mașini Hidroenergetice S.R.L. dobândește toate activele, know-how-ul, contractele în derulare, brevetele și licențele necesare continuării prestării serviciilor de fabricare, reabilitare și îmbunătățire a hidroagregatelor și echipamentelor auxiliare. Acest portofoliu, unic în această parte a Europei, este consolidat de experiența a aproximativ 450 de salariați, specializați în producția și întreținerea echipamentelor hidroenergetice.

Semnarea acestui contract reprezintă un moment extrem de important pentru Hidroelectrica, un pas strategic nu doar pentru noi, ci și pentru hidroenergetica românească. Suntem focusați pe ceea ce avem de făcut în continuare, pe consolidarea și capitalizarea unității pe care am preluat-o astăzi și pe integrarea acesteia cu Hidroserv, astfel încât să creștem semnificativ valoarea ambelor active. Vrem să valorificăm la maximum potențialul, să aducem plus-valoare, performanță și competitivitate. Practic, prin această achiziție, Hidroelectrica își consolidează capacitățile tehnologice și, ceea ce este și mai important, se pregătește să răspundă provocărilor viitoare ale industriei.

Suntem siguri că Uzina de Construcții Masini Hidroenergetice S.R.L. împărtășește viziunea noastră și suntem încrezători că această tranzacție va contribui la consolidarea pozitivă a industriei și va aduce beneficii semnificative pentru Hidroelectrica.

Ne asumăm continuarea tradiției de excelență a UCM Reșița S.A. – cea mai veche unitate industrială din țara noastră, și producătorul a peste 80% dintre echipamentele instalate în hidrocentralele din protofoliul Hidroelectrica. Cunoaștem foarte bine și importanța acestei unități și pentru comunitatea locală din Reșița și vrem să construim împreună o nouă etapă de succes în domeniul hidroenergetic ” – a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

Hidroelectrica este cel mai mare producător de energie verde din România și furnizează servicii tehnologice esențiale pentru Sistemul Energetic Național. Compania operează 187 centrale cu o capacitate hidroenergetică de 6,3 GW și deține un parc eolian la Crucea, cu o putere instalată de 108 MW. În plus, Hidroelectrica se plasează în topul furnizorilor de energie din țara noastră, cu un portofoliu de cca. 600 mii de locuri de consum.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?