Forum de Afaceri Brazilia – România în ultima săptămână a lunii mai 2024 la Palatul CCIB

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Forum de Afaceri Brazilia – România în ultima săptămână a lunii mai 2024 la Palatul CCIB

 

La 6 martie a.c., la sediul Camerei de Comerţ si Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), președintele Camerei bucureștene, Iuliu Stocklosa, s-a reîntâlnit cu E.S. Ricardo Guerra de Araújo, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federative a Braziliei în România. La întrevedere au participat, de asemenea, Ronaldo Lima Vieira, consilier și Beatrice Trocinescu, asistent la departamentul comercial în cadrul Ambasadei, iar din partea CCIB, Gabriela Iftene, director executiv, și Mircea Toader, coordonator relații internaționale.

Urmare întâlnirii din 19 decembrie 2023 și în vederea concretizării unor acțiuni de colaborare între cele două instituții, E.S. Ricardo Guerra de Araújo a anunțat intenția Ambasadei pe care o conduce de a organiza un Forum de Afaceri Brazilia – România, adresând CCIB propunerea de a fi parteneră în pregătirea, gazduirea și desfășurarea evenimentului.

Preşedintele Stocklosa a prezentat invitaților experiența și tradiția CCIB în organizarea unor astfel de evenimente, unele denumite ”Ziua Oportunităților de Afaceri (ZOA)”, altele ”Forum de Afaceri” exemplificând cu cele mai recente (ZOA R. Moldova şi Forum de Afaceri România-Portugalia) oferind parteneriatul CCIB în organizarea ”Forumului de Afaceri Brazilia – România”.

S-a convenit ca evenimentul să fie organizat în parteneriat de CCIB și Ambasada Braziliei în România, la Palatul CCIB, în ultima săptămână a lunii mai a.c., specialiștii celor două părți urmând să pună de acord Programul și să asigure diseminarea invitațiilor în rândul firmelor, companiilor și asociațiilor interesate, precum și a autorităților implicate în promovarea și dezvoltarea relațiilor economice româno-braziliene.

Informații de background

În primele 11 luni ale anului 2023 (date disponibile),  Brazilia a fost principalul partener comercial al României în America Latină, cu o valoare totală a schimburilor de 513,2 milioane USD; a doua piață de desfacere a mărfurilor românești din regiune (170,8 mil.USD), după Mexic și principala țară de origine din America Latină pentru produsele importate de România (342,4 mil. USD).

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?