BRD a încheiat un parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru accelerarea absorbției fondurilor europene destinate digitalizării IMM-urilor

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

BRD a încheiat un parteneriat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pentru accelerarea absorbției fondurilor europene destinate digitalizării IMM-urilor

 

Accelerarea procesului de digitalizare a tuturor domeniilor de activitate din România prin dezvoltarea infrastructurii digitale şi creşterea competenţelor digitale ale cetăţenilor reprezintă o măsură esențială pentru o creştere economică sustenabilă.

În acest context, BRD a răspuns apelului „Digitalizarea IMM-urilor – Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”, derulat în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar oferta băncii de a deveni partener în implementarea proiectelor de  digitalizare, depusă la finalul anului 2023 prin procedura de licitație deschisă, a fost desemnată câștigătoare de către MIPE.

Apelul de proiecte are o alocare de 497,5 milioane Euro, iar valoarea fondurilor nerambursabile acordate în cadrul unui proiect va reprezenta 90% din totalul cheltuielilor eligibile pentru toate tipurile de beneficiari, restul de 10% fiind cofinanţarea ce trebuie asigurată de către beneficiari din fonduri proprii.

În calitate de partener, BRD va asigura pentru beneficiarii selectați, pe lângă servicii bancare obișnuite precum deschiderea de conturi curente, plata granturilor, credite punte pentru prefinanțare grant și credite de investiții pentru co-finanțarea aportului propriu, și servicii administrative de verificări preliminare ale criteriilor de eligibilitate, a procedurilor de achiziții, cererilor de transfer și rambursare, precum și certificarea cheltuielilor realizate în proiect.

Acest demers reprezintă o premieră pentru sistemul bancar românesc, iar scopul implicării BRD este să contribuie, direct și responsabil, la fructificarea oportunităților de finanțare nerambursabilă pe care România le are la dispoziție în această perioadă în vederea accelerării reformelor și investițiilor considerate strategice pentru dezvoltarea economiei naționale”, a spus Lidia Capmare, Directorul Departamentului Programe Europene și Naționale din cadrul BRD Groupe Société Générale.

Cu o experiență de peste 15 ani în finanțarea de proiecte cu fonduri nerambursabile europene sau de la bugetul de stat, precum și în derularea de programe de finanțare în parteneriat cu Instituții Financiare Internaționale, BRD va implementa acest proiect prin intermediul diviziei sale ”EUROMENTOR”, o echipă de experți distribuită la nivel național și specializată în oferirea de servicii de consultanță financiară pentru accesarea fondurilor europene și naționale. ”Parteneriatul între cei trei actori importanți – beneficiar-MIPE-bancă – reprezintă un element esențial pentru implementarea eficientă a acţiunilor strategice din PNRR și succesul digitalizării IMM-urilor românești din bani europeni”, a adăugat Lidia Capmare.

Despre BRD Groupe Société Générale

BRD – Groupe Société Générale operează o rețea de 423 de unități. Activele totale ale băncii se ridicau, la sfârșitul lunii decembrie 2023, la 81,4 miliarde RON.

BRD face parte din Grupul Société Générale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare și un actor major în economie de peste 150 de ani. Grupul are 126.000 de angajaţi în 65 de ţări şi 25 de milioane de clienţi în întreaga lume, în trei activităţi complementare:

  • Retail banking în Franţa, private banking și asigurări
  • Global Banking şi Soluţii pentru Investitori
  • Retail banking internaţional, Servicii de mobilitate și leasing

www.brd.ro; facebook; linkedin

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?