Digi Communications N.V. raportează venituri consolidate preliminare de 1,7 miliarde de euro, EBITDA ajustat (excluzând IFRS 16) de 509 milioane de euro pentru 2023

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Digi Communications N.V. raportează venituri consolidate preliminare de 1,7 miliarde de euro, EBITDA ajustat (excluzând IFRS 16) de 509 milioane de euro pentru 2023

  • Veniturile consolidate ale Digi Communications au crescut cu 13% de la an la an în T4 2023, ajungând la 451,6 milioane de euro. Această creștere a contribuit la un total de 1.690,4 milioane EUR în venituri consolidate pentru 2023, pe baza cifrelor preliminare (+13% față de 2022)
  • EBITDA ajustat (excluzând impactul IFRS 16) a atins 141,4 milioane EUR în T4 2023, o creștere de 24% de la an la an, ca urmare a extinderii bazei de clienți, contribuind la rezultatul pentru 2023 de 509,3 milioane EUR (+19% față de 2022)
  • Grupul a înregistrat o creștere substanțială a numărului de unități generatoare de venituri (RGU) pe toate cele trei piețe – România, Spania și Italia, ajungând la 23,9 milioane de RGU (+15% creștere YoY) în întregul portofoliu de servicii – servicii de telefonie mobilă, internet fix și date, televiziune cu plată și telefonie fixă

Digi Communications N.V., una dintre cele mai importante companii europene de telecomunicații, listată la Bursa de Valori București, raportează venituri preliminare consolidate în trimestrul al patrulea (inclusiv venituri și alte venituri) de 455,6 milioane de euro, în creștere cu 14% față de anul 2022. EBITDA ajustată pentru trimestrul al patrulea s-a ridicat la 162,4 milioane de euro (+21% față de anul precedent), iar EBITDA ajustată, excluzând impactul IFRS 16, a fost de 141,4 milioane de euro (+24% față de anul precedent).

Performanța solidă din trimestrul al patrulea, în conformitate cu așteptările conducerii, a contribuit la rezultatele generate pentru 2023. Grupul a înregistrat venituri consolidate în valoare de 1 690,4 milioane de euro, ceea ce reprezintă o creștere de 13% față de anul precedent. EBITDA ajustat a crescut cu 17% față de rezultatul din 2022, ajungând la 592,7 milioane de euro. EBITDA ajustat, excluzând impactul IFRS 16, a crescut cu 19%, ajungând la 509,3 milioane de euro.

Serghei Bulgac, directorul general al Digi Communications, a declarat: „Am ajuns la un rezultat pozitiv: „Digi Communications a înregistrat o creștere stelară în 2023. Piețele noastre principale, România și Spania, au continuat să fie foarte competitive anul trecut, dar acest lucru nu a împiedicat ratele noastre de creștere. În România, cel mai dinamic segment al nostru, cel de telefonie mobilă, a înregistrat o creștere de 18% de la an la an a numărului de RGU. În Spania, ne-am mărit baza de utilizatori de bandă largă cu 63%, ajungând la 1,4 milioane de clienți. De asemenea, în ambele țări suntem lideri în ceea ce privește portabilitatea mobilă netă. Suntem încântați de progresele noastre și suntem recunoscători pentru oportunitatea de a deservi aceste piețe vibrante. Peisajul european al telecomunicațiilor este în continuă evoluție, însă Digi rămâne neclintit în angajamentul său de a oferi servicii superioare la prețuri competitive. Astfel, cifrele pe care le prezentăm astăzi acționarilor noștri evidențiază capacitatea noastră de a răspunde cerințelor consumatorilor chiar și în medii extrem de competitive.”

În 2023, Digi a continuat să crească în întregul său portofoliu de servicii, depășind 23,9 milioane de acorduri de utilizatori generatori de venituri (RGU) în România, Spania și Italia. Acest lucru marchează o creștere de 15% față de 2022. Gama de servicii Digi cuprinde telefonie mobilă și fixă, servicii de date în bandă largă și televiziune cu plată. În România, Digi oferă soluții de telecomunicații fixe și de divertisment prin intermediul unei rețele de fibră optică de ultimă generație. Grupul operează, de asemenea, o rețea de telefonie mobilă, care împarte coloana vertebrală a infrastructurii fixe de fibră optică. Între timp, în Spania, Digi oferă servicii de telefonie mobilă, în bandă largă și fixă, iar în Italia, Grupul oferă exclusiv servicii de telefonie mobilă.

Divizia de telefonie mobilă se remarcă prin faptul că generează cele mai multe acorduri de utilizatori generatoare de venituri (RGU) în cadrul gamei de servicii ale Grupului, reprezentând 46% din totalul RGU pe cele trei piețe. Menținându-și ritmul din trimestrele trecute, în T4 2023, segmentul de telefonie mobilă și-a văzut RGU-urile urcând la 10,9 milioane, o creștere de 20%, acoperind clienții de telefonie mobilă din România, Spania și Italia.

În România, segmentul serviciilor mobile a atins 5,8 milioane de RGU, o evoluție de 18% față de 2022. Serviciile de internet fix au înregistrat o creștere de 9% în 2023, față de 2022, până la 4,6 milioane RGU, în timp ce segmentul serviciilor de televiziune cu plată (cablu și satelit) a crescut cu 5% față de 2022, până la 5,7 milioane RGU. Împreună cu telefonia fixă, numărul total de RGU de pe piața din România se ridica la 16,9 milioane de clienți la sfârșitul anului 2023, în creștere cu 9% față de 2022.

Operațiunile din Spania au continuat să aibă performanțe remarcabile în 2023, numărul de utilizatori de servicii fixe, internet și telefonie mobilă crescând cu 32% față de 2022, până la 6,5 milioane de RGU. Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a crescut cu 23%, până la 4,7 milioane de RGU, în timp ce utilizatorii de bandă largă au crescut cu 63%, până la 1,4 milioane.

În Italia, utilizatorii de telefonie mobilă au crescut cu 16% de la an la an, ajungând la 420K RGU la sfârșitul anului 2023.
Inițiativele strategice ale Grupului în Portugalia și Belgia pregătesc terenul pentru extinderea viitoare a Digi pe aceste două piețe. În Portugalia, filiala pregătește în mod activ terenul pentru începerea serviciilor comerciale în 2024. În Belgia, Digi Communications Belgium N.V. și InSky N.V. („JV-ul belgian”) au asigurat servicii de roaming național pentru o perioadă de minimum cinci ani și s-au angajat să achiziționeze aproximativ 400 de site-uri mobile în următorii patru ani. „JV-ul belgian” deține deja pachetele de spectru care au fost achiziționate în timpul ultimei licitații, care s-a încheiat în iunie 2022.

În ceea ce privește perspectivele Digi Communications pentru 2024, Serghei Bulgac a adăugat: „În 2024, Digi este pregătit pentru un an de transformare, concentrându-se pe consolidarea în continuare a prezenței noastre pe piețele principale din România și Spania, în timp ce ne lansăm în inițiative interesante de extindere în Portugalia și Belgia. În România, ne angajăm să stimulăm creșterea organică prin îmbunătățirea infrastructurii noastre de rețea și prin extinderea ofertelor noastre de servicii, de la televiziune cu plată la telefonie mobilă. În Spania, achiziția strategică de noi licențe de spectru, alături de recenta lansare a serviciilor 5G, va spori semnificativ capacitățile rețelei noastre și va oferi clienților noștri conectivitate de mare viteză și la prețuri accesibile. În cele din urmă, intrarea noastră pe noi piețe, Belgia și Portugalia, nu înseamnă doar expansiune; este vorba de stabilirea unui punct de sprijin puternic și de aducerea la un public mai larg a abordării noastre inovatoare, centrată pe client, pentru care suntem cunoscuți și apreciați. 2024 va fi un an de referință pentru Digi, pe măsură ce vom continua să evoluăm, să inovăm și să conectăm comunitățile din întreaga Europă.”

Commercial indicators by market (RGU 000’s) Q4’23 Q4’22 Change (%)
Romania 16,963 15,502 9.4%
Mobile services 5,820 4,933 18.0%
Pay-TV 5,682 5,432 4.6%
Broadband 4,571 4,204 8.7%
Fixed telephony 890 933 -4.6%
Spain 6,481 4,918 31.8%
Mobile services 4,663 3,796 22.8%
Broadband 1,373 843 62.9%
Fixed telephony 445 279 59.5%
Italy 420 362 16.0%
Mobile services 420 362 16.0%
TOTAL 23,864 20,782 14.8%

Raportul financiar preliminar la 31 decembrie 2023 al Digi Communications este disponibil aici.

Despre Digi Communications N.V.
Digi Communications N.V. este compania mamă a operatorului de telecomunicații RCS & RDS, lider de piață în domeniul serviciilor de televiziune cu plată, broadband și convergentă în România, cu operațiuni în Spania și Italia și o prezență în Portugalia și Belgia. Înființată în urmă cu 30 de ani, compania operează o rețea extinsă și foarte avansată de fibră optică în România și Spania. DIGI aduce pe piață cele mai accesibile servicii de comunicații electronice, atât în domeniul comunicațiilor fixe, cât și în cel al comunicațiilor mobile. De-a lungul timpului, de acest avantaj competitiv au beneficiat milioane de clienți, care au obținut acces mai rapid și la prețuri reduse la servicii de înaltă calitate.
Digi Communications N.V. este o companie publică listată pe piața principală a Bursei de Valori București.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?