Potrivit IFPI, Taylor Swift este cel mai bine vândut artist din lume în 2023

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Potrivit IFPI, Taylor Swift este cel mai bine vândut artist din lume în 2023

Federația Internațională a Industriei Fonografice (IFPI) a declarat miercuri că senzația pop Taylor Swift a câștigat pentru a patra oară titlul de cea mai bine vândută artistă muzicală la nivel global în 2023, adăugând încă o distincție la colecția sa vastă, după cum relatează Reuters.

Interpreta hitului „Anti-Hero” a primit premiul pentru al doilea an consecutiv, după ce anterior l-a mai câștigat în 2014 și 2019. Ea a primit cea mai recentă distincție ca urmare a vânzărilor sale record din 2023.

Potrivit IFPI, clasamentul este calculat prin luarea în considerare a vânzărilor la nivel mondial ale albumelor unei trupe sau ale unui artist prin vânzări fizice, descărcări digitale și difuzări pe platformele de streaming pe parcursul unui an calendaristic.

Câștigătorul este artistul care ocupă locul 1 în clasamentul IFPI Global Artist Chart, o poziție pe care Taylor Swift a ocupat-o mai des decât orice alt artist de la înființarea clasamentului, în urmă cu 11 ani.

Ea a persistat în a extinde definiția succesului la scară mondială. Lewis Morrison, director al topurilor și certificărilor la IFPI, a declarat într-o declarație: „Taylor este un talent unic, iar dedicarea ei față de arta și fanii ei este cu adevărat fenomenală”.

Potrivit IFPI, senzațiile K-Pop Stray Kids și SEVENTEEN s-au clasat pe locul al doilea și, respectiv, al treilea, marcând ”un an record pentru muzicienii coreeni”.

Patru trupe K-Pop au intrat în Top 10, cu TOMORROW X TOGETHER pe locul șapte și NewJeans pe locul opt.

The Weeknd, pe poziția a cincea, și Drake, un muzician canadian, sunt, de asemenea, incluși în Top 10.

La categoria „albumul anului”, Taylor Swift, în vârstă de 34 de ani, a doborât un record la începutul acestei luni, când a obținut pentru a patra oară medalia de top la Premiile Grammy.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?