Programul de Emisiuni de titluri de stat FIDELIS emise de Ministerul Finantelor, denominate in Lei si Euro, destinate exclusiv persoanelor fizice – Editia Februarie 2024

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Programul de Emisiuni de titluri de stat FIDELIS emise de Ministerul Finantelor, denominate in Lei si Euro, destinate exclusiv persoanelor fizice – Editia Februarie 2024

BRD – Groupe Société Générale S.A. a fost desemnată, alături de BT Capital Partners, BCR și Alpha Bank, să intermedieze emisiunile de titluri de stat denominate în RON și EUR care se adresează exclusiv persoanelor fizice

Emisiunile de titluri de stat ale Ministerului Finanțelor, se adresează exclusiv investitorilor persoane fizice rezidente şi nerezidente pe teritoriul României.

Titlurile de stat vor fi emise în RON pentru maturități de 1 an, 3 ani și 1 an pentru donatorii de sânge și în EUR pentru maturități de 1 an și respectiv 5 ani.

Investitorii interesați, pot solicita informații sau pot subscrie în cadrul perioadei de subscriere 21 februarie – 1 martie 2024, folosind următoarele mijloace:

 • la sediul sucursalelor și agentiilor BRD – Groupe Société Générale S.A., care pot fi identificate accesând link-ul de aici, în timpul programului normal de lucru, de luni până vineri inclusiv, în perioada 21 februarie – 1 martie 2024, cu excepția ultimei zile lucrătoare a perioadei de subscriere și anume 1 martie 2024, când subscrierea poate fi înregistrată până la ora 13:00, ora României;
 • exprimarea intenției de a subscrie, prin completarea câmpurilor corespunzătoare de pe pagina web a BRD dedicată ofertei, www.brd.ro/mfp, urmând ca investitorul să fie programat pentru subscriere în cadrul celei mai apropiate sucursale sau agenții BRD;
 • telefonic la numerele menționate în contractul de servicii de investiții financiare, pentru clienții BRD care au un cont de tranzacționare piețe de capital deschis la BRD.

Pentru subscrierea în cadrul emisiunii în RON la 1 an dedicată donatorilor de sânge, este necesara prezentarea unui document doveditor care certifica calitatea de donator de sânge, respectiv adeverință/ carnet de donator/ alt document care atestă calitatea de donator de sânge, cu condiția ca aceasta/ acesta să fie eliberat(ă) în termenul de valabilitate conform prevederilor Prospectului și menționat în Termenii Finali ai Emisiunii, respectiv în perioada 01 iulie 2023 – 1 martie 2024.

Pentru subscrierea prin BRD a titlurilor de stat emise în EUR, investitorul trebuie să dețină un contract valid de servicii de intermediere de investiții financiare semnat cu BRD.

DETALIILE PRINCIPALE ALE PROGRAMULUI DE EMISIUNI DE TITLURI DE STAT PENTRU INVESTITORII PERSOANE FIZICE

 • Perioada de subscriere este cuprinsă între 21 februarie – 1 martie 2024, inclusiv, de luni până vineri, iar în ultima zi lucrătoare a perioadei de subscriere, respectiv 1 martie 2024, programul de subscriere este până la ora 13:00;
 • Cupon:
  • Pentru emisiunile de titluri de stat denominate în RON
   • 6,00% / an fix anual pentru maturitatea de 1 an
   • 6,75% / an fix anual pentru maturitatea de 3 ani
   • 7,00 % / an fix anual pentru maturitatea de 1 an în cazul donatorilor de sânge
  • Pentru emisiunile de titluri de stat denominate în EUR
   • 4,00 % / an fix anual pentru maturitatea de 1 an
   • 5,00 % / an fix anual pentru maturitatea de 5 ani
 • Preț de emisiune: 100 RON per titlu de stat în RON și 100 EUR per titlu de stat în EUR;
 • Valoarea minimă a unei subscrieri este de 5.000 RON pentru emisiunile în RON la 1 an și 3 ani, 500 RON pentru emisiunea în RON la 1 an dedicată donatorilor de sânge și 1.000 EUR pentru emisiunile în EUR;
 • Conform Prospectului, titlurile de stat emise în această etapă a Programului FIDELIS urmează a fi listate la Bursa de Valori București.

 Investește inteligent în titlurile de stat FIDELIS emise de Ministerul Finanțelor, în Lei și Euro!

Cititi Prospectul si Termenii Finali inainte de a subscrie!

Prospectul a fost publicat in data de 19 februarie 2024 si poate fi accesat in format electronic pe website-ul Emitentului www.mfinante.ro, al Bursei de Valori Bucuresti www.bvb.ro și pe website-urile intermediarilor ofertei, inclusiv pe website-ul BRD – Groupe Societe Generale S.A. la adresa www.brd.ro/mfp.

In pregatirea Prospectului si a Termenilor Finali, Banca a folosit informatii disponibile din surse publice. Acestea nu au fost verificate, iar membrii Bancii sau ai oricarei alte parti implicate, nu ofera nicio declaratie sau garantie, explicita sau implicita, in legatura cu caracterul exact sau complet al informatiilor.

Titlurile de stat vor fi oferite numai pe teritoriul Romaniei exclusiv investitorilor persoane fizice rezidente si nerezidente.

Banca nu a efectuat sau obtinut nicio verificare independenta a informatiilor obtinute din surse externe. Nu ne asumam nicio responsabilitate sau raspundere (explicita sau implicita) in legatura cu nicio eroare, omisiune sau declaratie eronata facuta in cadrul Prospectului ori a Termenilor Finali, cu exceptia cazurilor de frauda sau a oricarei alte raspunderi care nu poate fi exclusa in mod legitim.

Orice puncte de vedere, opinii sau concluzii continute in Prospect si in Termenii Finali sunt doar indicative, nu reprezinta consultanta pentru investitii sau o recomandare de a investi in instrumente financiare, nu se bazeaza pe cercetari independente si nu reprezinta niciun angajament din partea Bancii.

Acest document nu constituie si nici nu poate fi utilizat in legatura cu vreo oferta de a vinde, invitatie in vederea achizitionarii de Titluri de stat sau solicitare a unei oferte de cumparare a instrumentelor financiare puse la dispozitie prin oferta. Prezentul document nu poate fi utilizat pentru, sau in legatura cu, si nu reprezinta o oferta catre, sau o solicitare facuta de, orice persoana in orice jurisdictie sau in orice imprejurare in care o astfel de oferta sau solicitare nu este autorizata sau este ilegala. Atat distribuirea acestui document cat si vanzarea Titlurilor de stat in anumite jurisdictii, pot fi restrictionate prin lege.

Continutul acestui document poate fi modificat sau schimbat in orice moment, iar Banca nu va notifica cu privire la aceste schimbari sau modificari.

Avantajele comerciale sau oportunitatea sau profitabilitatea asteptata sau beneficiile oricarei tranzactii descrise in acest document ar trebui determinate in mod independent de catre investitor. Orice astfel de determinare trebuie sa implice o evaluare a aspectelor legale, fiscale, contabile, de reglementare, financiare, de credit si a altor aspecte conexe oricarei astfel de tranzactii, realizata de catre investitor, in baza informatiilor pe care le considera adecvate. Banca nu poate fi facuta raspunzatoare pentru continutul informatiilor si recomandarilor pe care investitorul nu le poate obtine.

O investitie in Titluri de stat implica anumite riscuri inerente, incluzand, fara a se limita la: modificari legislative, inclusiv modificari ale regimului fiscal aplicabil sau riscuri legate de fluctuatia preturilor in piata relevanta, fluctuatia ratelor de schimb, fluctuatia ratelor de dobanda. Investitorii trebuie sa aiba in vedere aceste riscuri, impreuna cu informatiile cuprinse in Prospect si in Termenii Finali, inainte de a decide sa subscrie Titluri de stat in cadrul prezentei oferte.

Pentru a accesa Prospectul și documentele Programului de Emisiuni de titluri de stat FIDELIS, apăsați aici

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?