Bozankaya a câștigat licitația organizată de Primăria Municipiului Iași şi va livra încă 18 tramvaie 

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Bozankaya a câștigat licitația organizată de Primăria Municipiului Iași şi va livra încă 18 tramvaie 

 

Producătorul de material rulant Bozankaya va livra încă optsprezece tramvaie moderne, după ce a câștigat un nou proiect în cadrul unei licitații organizate de Primăria Municipiului Iași. Compania a fost selectată drept furnizor preferat după ce a prezentat cea mai avantajoasă ofertă în valoare de 141,4 milioane de lei, mai convenabilă decât valoarea preconizată a contractului de 177,2 milioane de lei.

Noile tramvaie vor avea o capacitate minimă de 135 de pasageri, dintre care cel puțin 30 de locuri pe scaune și minimum 5 locuri accesibile pentru persoanele cu dizabilități. Acestea vor avea o lungime de aproximativ 22 de metri și sunt dotate cu tehnologii de ultimă generație,  aer condiționat, încălzire, Wi-Fi, GPS, panouri LED, sisteme de climatizare,  sisteme de avertizare în caz de coliziune, reprezentând o investiţie în viitorul mobilităţii urbane din Iaşi.

„Această realizare reflectă angajamentul nostru față de inovație, excelență și avansarea transportului urban sustenabil, dar și continuarea bunei colaborări cu autoritățile locale. Așteptăm cu nerăbdare să contribuim la infrastructura de transport public din Iași și să le oferim o experiență de deplasare superioară cetăţenilor prin furnizarea soluţiilor de transport de ultimă generaţie”, a declarat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

După ce autoritatea contractantă a efectuat o evaluare și a anunțat oferta prezentată de Bozankaya ca fiind cea mai avantajoasă, licitantul polonez a depus contestații tehnice și administrative la autoritatea contractantă și în instanță. Cu toate acestea, în urma explicațiilor și declarațiilor cuprinzătoare ale companiei Bozankaya, apelurile ofertantului polonez au fost respinse de către autoritatea contractantă și de către instanță.

Primul tramvai va ajunge în Iași în aproximativ 15 luni. Livrările ulterioare vor fi  planificate la fiecare trei luni. La fel ca în cazul celorlalte 16 tramvaie furnizate de Bozankaya în Iaşi, Comisia Europeană finanțează achiziționarea următoarelor optsprezece tramvaie.

Grație fondurilor europene, prin PNRR și Programul Operațional Regional, orașul nostru va avea în total 119 de mijloace de transport electrice (50 de tramvaie și 69 de autobuze), în valoare totală de aproximativ 744 de milioane de lei, respectiv circa 150 de milioane de euro! Vom investi în continuare în programul nostru de modernizare a transportului public și de transformare a acestuia într-unul verde, modern, inteligent!”, a declarat primarul Mihai Chirică.

Această extindere a flotei de tramvaie moderne în Iași marchează un pas important în direcția dezvoltării sustenabile a transportului urban și a îmbunătățirii experienței de călătorie pentru cetăţeni. Prin colaborarea strânsă între administrația locală, Bozankaya îşi continuă angajamentul de a oferi servicii de transport de calitate și eficiente, adaptate nevoilor și cerințelor oraşelor.

Despre Bozankaya

Fondată în urmă cu aproape trei decenii în Germania, cu o rapidă extindere în Turcia, Bozankaya are o experiență solidă ca inovator în dezvoltarea și fabricarea vehiculelor ecologice pentru transportul public urban, cu economii importante de energie în exploatare și un nivel de zgomot redus. Bozankaya deține drepturile de proprietate intelectuală asupra vehiculelor și tehnologiei produse în centrele de cercetare din Ankara și în vastele sale unități de producție, cu o suprafață de 100.000 mp.

 

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?