Victor Căpitanu pentru bne Intellinews: România este o bijuterie ascunsă

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Într-un interviu acordat publicației internaționale bne IntelliNews, Victor Căpitanu a discutat despre piața imobiliară locală și a descris România ca o „bijuterie ascunsă” care atrage tot mai mult interesul investitorilor, pe măsură ce piața de capital locală se dezvoltă.

„România este o țară care încă de dezvoltă. Este diferită de majoritatea Europei Centrale și de Est prin faptul că piața este mai puțin dezvoltată și a început să facă asta mai târziu. Dacă te uiți la stocul de apartamente, cele mai multe au fost construite în timpul comunismului sau în anii [imediat] următori, fără prea multă experiență”, a spus acesta în discuția cu Clare Nuttall de la bne IntelliNews. „Industria imobiliară a început să se formeze și să crească abia în ultimii 20 de ani. Deși suntem o companie tânără, ne-am început activitatea mai mult sau mai puțin în același timp cu primii ani de dezvoltare ai sectorului”. De fapt, One United Properties valorifică cererea în creștere atât pentru spații rezidențiale, cât și pentru spații de birouri, pe o piață care a fost mult timp nedeservită.

Co-fondatorul și CEO-ul companiei a subliniat că în prezent există o cerere puternică pentru proprietăți imobiliare rezidențiale, deoarece tot mai mulți oameni vor să locuiască în apartamente mai bune, cu un design frumos și facilități ușor accesibile, dar oferta nu ține pasul cu cererea. O situație similară se observă și în segmentul de birouri, unde există lipsă de spații de calitate, contrabalansată de o cererea puternică. „Știu că unele piețe din Europa de Vest și mai ales SUA suferă în sectorul birourilor din cauza ofertei excesive. Dar în România nu există o ofertă excesivă, există o ofertă insuficientă, mai ales de stoc de calitate. Sunt multe companii care își mută operațiunile din alte părți ale Europei către România și au nevoie de clădiri de calitate — așa că trebuie să le construim”,

spune acesta.

Întrucât se estimează o creștere robustă a economiei în ansamblu, potrivit atât guvernului României, cât și instituțiilor financiare internaționale (IFI), România devine o destinație atractivă pentru investiții. În acest an, se așteaptă ca România să fie una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din UE. Victor Căpitanu și-a exprimat încrederea în dezvoltarea pieței locale de capital:

„Unul dintre motivele pentru care ne-am listat la bursă a fost și pentru că am văzut potențialul de creștere al pieței și potențialul de upgrade la o piață emergentă de către MSCI. Piața s-a îmbunătățit dramatic după listarea Hidroelectrica. Multe companii vor să urmeze exemplul de succes al Hidroelectrica, unul dintre cele mai mari IPO-uri din lume anul trecut. Există un impuls pozitiv pentru bursă.”

Cofondatorul One United Properties consideră că România are perspective puternice datorită potențialului său insuficient exploatat.

„Cred că România este cea mai mare oportunitate de piață emergentă din Europa, unde majoritatea țărilor sunt deja foarte dezvoltate, deci există mai puține oportunități. România, într-un fel, este o bijuterie ascunsă, deoarece este cea mai mare oportunitate nedezvoltată din Europa.”

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?