Descoperiți Giurgiu prin Timbre: O nouă ediție de colecție aduce orașul în lumina filateliei

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Descoperiți Giurgiu prin Timbre: O nouă ediție de colecție aduce orașul în lumina filateliei

Pentru a spori sortimentul extins de mărci poștale cu tema „Orașe românești”, Romfilatelia lansează joi, 15 februarie, o nouă ediție cu orașul Giurgiu. Setul include patru timbre, un plic cu dantelă și un plic „prima zi” ilustrat cu cele mai importante structuri ale orașului.
Timbrul, care are o valoare nominală de 4,60 lei, are ca element principal de prezentare „Nicolae Bălănescu” Ateneu, care a fost construit în 1940 la inițiativa și cu sprijinul financiar al avocatului Nicolae Bălănescu.
Stația fluvială, care are valoarea nominală de 5 lei pe timbru, este o reprezentare a unei amenajări portuare care datează din secolul al XVI-lea.

Arhitectul Petre Antonescu, a cărui operă include proiecte importante de construcții de interes public, precum Arcul de Triumf, sediul modern al Primăriei, a proiectat actuala stație fluvială.
Fațada celui mai vechi liceu din oraș, Colegiul Național „Ion Maiorescu”, care poartă numele reformatorului și revoluționarului de la 1848, este prezentată pe timbrul de 12 lei.
Gara din Giurgiu, ilustrată pe timbrul de 13 lei, a fost prima gară din România, fiind inaugurată în fața Principelui Carol I la 7 septembrie 1869. Acest eveniment a marcat încheierea unui proiect pe care monarhul Alexandru Ioan Cuza îl începuse în 1865.

Unul dintre simbolurile de pe stema orașului este turnul cu ceas, care apare și pe timbrul coliței filatelice (valoare nominală 33 lei).
Pentru realizarea acestei emisiuni de timbre poștale, Romfilatelia mulțumește domnului Marius-Robert Cazanciuc, vicepreședinte al Senatului României, precum și reprezentanților Episcopiei Giurgiu, Administrației Porturilor Dunării Fluviale Giurgiu, Muzeului de Istorie „Teohari Antonescu”, doamnei profesor Mădălina Lazăr, precum și fotografilor Andrei Sfetcu și Emil Pălăngean.
Numărul va putea fi accesat începând de joi, 15 februarie, în magazinul online http://romfilatelia.ro/store/ și în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

Sursă informații și fotografie: https://www.facebook.com/photo/?fbid=904014868398505&set=a.752727920193868

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?