Academia de Studii Economice din București în primele 10% universități din lume, conform Webometrics – Ranking Web of Universities, ediția ianuarie 2024

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Academia de Studii Economice din București în primele 10% universități din lume, conform Webometrics – Ranking Web of Universities, ediția ianuarie 2024

 

Clasamentul internațional Webometrics – Ranking Web of Universities poziționează, la nivel mondial, Academia de Studii Economice din București în primele 10% dintre universitățile clasificate, ocupând locul 1095 dintr-un total de 11.989 de instituții. ASE și-a continuat trendul ascendent și la nivel național, urcând pe locul trei în România din 102 instituții clasificate și locul 432 la nivel de Europa din 6.009 instituții, conform ediției cu numărul 21, din ianuarie 2024, a clasamentului mondial al universităților realizat de Cybermetrics (Spania) https://www.webometrics.info/en/world.

Clasamentul mondial Ranking Web of Universities este dedicat reflectării poziției universității în mediul online, pe baza evaluării cu acuratețe a activităților desfășurate.

Cele 3 categorii de indicatori analizați pentru realizarea ediției ianuarie 2024 a clasamentului au fost:  vizibilitatea în mediul online a paginilor web ale universității (50% în scorul final al universității); numărul de lucrări științifice situate între primele 10% cele mai citate titluri, în cadrul a 27 de domenii științifice (40% în scorul final al universității) și numărul cumulat de citări ale primilor 310 cei mai citați profesori/cercetători dintr-o universitate (10% în scorul final al universității).

Ierarhizarea din cadrul acestui top este realizată pe baza datelor web accesibile publicului şi rezultatele sunt făcute publice în lunile ianuarie şi iulie, în fiecare an.

 

 

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?