Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor: Fed în centrul atenției

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor: Fed în centrul atenției

 

Săptămâna trecută, piețele cripto au avut o săptămână relativ liniștită în ceea ce privește mișcarea prețurilor, deoarece atenția s-a concentrat pe decizia privind rata dobânzii și conferința de presă a Rezervei Federale americane.

Așa cum era de așteptat, FOMC (Federal Open Market Committee) a menținut rata dobânzii în intervalul de 5,25% – 5,50%, dar ceea ce a fost negativ pentru piețe a fost faptul că președintele Fed, Jerome Powell, a spulberat oarecum speranțele investitorilor privind o reducere a ratei la următoarea ședință din martie.

Precum acțiunile, și piețele cripto au înregistrat inițial o scădere, dar între timp și-au revenit. Bitcoin se tranzacționează în prezent la 42.560 de dolari pe platforma eToro.

Piețele vor fi atente la următoarele date publicate, cum ar fi datele privind inflația IPC (indicele prețurilor de consum) și datele privind șomajul, pentru a vedea cum ar putea să influențeze acestea decizia Fed la următoarea ședință din martie.

Am văzut în trecut că, în perioadele de politică monetară relaxată, prețurile criptoactivelor au avut performanțe semnificativ de bune, așa că orice indiciu al continuării răcirii inflației împreună cu date mai slabe privind locurile de muncă ar putea fi un mix perfect pentru o potențială creștere a prețurilor cripto.

Săptămâna aceasta

După ce a fost lansată cu succes pe rețelele de testare Goerli și Sepolia, upgrade-ul Dencun la rețeaua Ethereum va avea loc pe ultima rețea de testare, Holesky, pe 7 februarie.

Dencun marchează începutul erei „The Surge” pe Ethereum, care are ca scop creșterea scalabilității, securității și eficienței rețelei. Actualizarea este, de asemenea, menită să reducă semnificativ taxele de tranzactie (de “gaz”) pe rețelele de nivel 2 din cadrul ecosistemului Ethereum.

Dacă actualizarea Dencun pe rețeaua de testare finală Holesky va avea succes, rețeaua principală Etheruem va befeficia de noul upgrade pe 8 februarie.

Mișcări pe piața cripto săptămâna trecută

Render (RNDR) a fost unul dintre cele mai performante criptoactive săptămâna trecută, valoarea sa urcând cu 20%. Creșterea pare să fie un răspuns la un anunț al Coinbase, că ar fi plasat token-ul în planul său de listări.

Render este o rețea care le permite utilizatorilor să închirieze puterea nefolosită a unităților de procesare grafică (GPU) către artiști și studiouri care au nevoie de ea pentru redarea de grafică de înaltă calitate.

În prezent, RNDR se tranzacționează la 4,381 dolari pe platforma eToro.

Noutăți care ne-au atras atenția

Raportul de audit privind emitentul de stablecoin Tether dezvăluie peste 2,8 miliarde de dolari în dețineri de bitcoin

Tether, emitentul stablecoin-ului USDT, a anunțat recent rezultatele bilanțului său pentru trimestrul IV 2023. Raportul de audit oferă o analiză cuprinzătoare a situației financiare a Tether, inclusiv informații despre deținerile sale de bitcoin.

Principalele concluzii ale auditului arată că Tether a obținut un profit de 2,85 miliarde de dolari pentru trimestrul respectiv, din care 1,85 miliarde de dolari provin din deținerile sale de aur și bitcoin.

Numerarul și echivalentele de numerar acoperă în prezent 90% din toate token-urile emise, iar capitalul excedentar este de 5,4 miliarde de dolari, respectiv profituri nedistribuite, în afară de rezervele pe care le deține Tether. Excesul pozitiv de capital propriu este acum suficient pentru a elimina impactul împrumuturilor garantate asupra rezervelor de token-uri pe care CTO-ul Tether, Paolo Ardoino, le-a menționat în tweet-ul său.

USDT este considerat pe scară largă drept cel mai mare stablecoin din industria cripto, permițând utilizatorilor să rămână în cadrul ecosistemului cripto fără a fi nevoiți să facă conversii înapoi la moneda fiat. Raportarea unui bilanț și a unor date financiare solide ar putea contribui într-o oarecare măsură la asigurarea încrederii în emitent, care, la un moment dat, a fost sub lupa analizelor.

Co-fondatorul Ripple raportează „accesul neautorizat” la conturile sale personale de XRP

Co-fondatorul Ripple, Chris Larsen, a scris pe X că 213 milioane de XRP (aproximativ 112,5 milioane de dolari) au fost mutate din conturile sale personale de XRP în mai multe tranzacții către diverse adrese de portofele externe.

Recunoașterea de către acesta a accesului neautorizat la conturile sale a fost un răspuns la un tweet al lui @zachxbt, care la început a crezut că Ripple a fost piratat.

Larson a adăugat că au reușit „să descopere rapid problema și să notifice bursele pentru a îngheța adresele afectate. Forțele de ordine sunt deja implicate”.

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să își dezvolte cunoștințele și veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 35 de milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate urma strategiile celor care au avut cel mai mare succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține și vinde cu ușurință active, își pot monitoriza portofoliul în timp real și pot efectua tranzacții oricând doresc.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?