Alsin depășește pragul de 75% vânzări din First Estates Pipera și pregătește un proiect de vile cu o valoare de piață de 9 mil. euro

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Alsin depășește pragul de 75% vânzări din First Estates Pipera și pregătește un proiect de vile cu o valoare de piață de 9 mil. euro

 

  • First Estates Pipera va reuni 464 de apartamente în urma unor investiții cumulate de peste 40 de milioane de euro. Prima fază, cu 232 de apartamente, va fi livrată în aprilie 2024, în timp ce cea de a doua fază va fi livrată în februarie 2025
  • First Estates Pipera este primul ansamblu rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită pentru toți locatarii, proiectul utilizând un sistem de pompe de căldură și unul de panouri fotovoltaice
  • Dezvoltatorul va demara în perioada imediat următoare și dezvoltarea First Estates Villas, un proiect cu 20 de vile amplasat în zona Pipera, care va utiliza de asemenea cele mai avansate sisteme tehnologice de încălzire și răcire
  • SVN Romania este consultantul imobiliar și agentul exclusiv al celor două proiecte

Dezvoltatorul cu capital autohton Alsin Management a depășit pragul de 75% vânzări din First Estates Pipera, primul proiect rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită tuturor locatarilor săi. Compania va demara în perioada imediat următoare și dezvoltarea First Estates Villas, un proiect premium cu 20 de vile amplasat în zona Pipera, cu o valoare de piață de nouă milioane de euro, care va oferi de asemenea costuri de întreținere foarte reduse.

First Estates Pipera reunește 464 de studiouri duble și apartamente cu două, trei și patru camere, în urma unor investiții cumulate de peste 40 de milioane de euro. Prima fază, cu 232 de apartamente, este într-o etapă avansată de dezvoltare și va fi livrată în aprilie 2024, în timp ce cea de a doua fază va fi livrată în februarie 2025.

Proiectul este primul ansamblu rezidențial din România care va oferi încălzire gratuită pentru toți locatarii, în urma unor investiții de peste trei milioane de euro realizate pentru dezvoltarea și utilizarea unui sistem inovator de pompe de căldură geotermale și panouri fotovoltaice.

Eficiența energetică și rezultatele celor două sisteme tehnologice, cel al pompelor de căldură și cel al panourilor fotovoltaice, au fost certificate în urma unui audit realizat de către BuildGreen, unul dintre cei mai activi consultanți din Europa Centrală și de Est în domeniile dezvoltării sustenabile, decarbonizare și neutralizarea amprentei de carbon, audit și certificare, având în portofoliu peste 350 de proiecte, cu o suprafață cumulată de peste 10 milioane de metri pătrați și o valoare investițională de peste 10 miliarde de euro.

Astfel, cele două sisteme inovatoare ale First Estates Pipera vor produce anual un excedent energetic cu 50% mai mare față de consumurile individuale pentru încălzire ale tuturor apartamentelor. Panourile fotovoltaice, care vor fi amplasate pe acoperișurile clădirilor, vor produce energia necesară funcționării integrale a pompelor de căldură și, în funcție de utilizarea acestora, vor furniza și un surplus de electricitate care va fi utilizat de către asociația de locatari conform propriilor decizii.

”Proiectele temeinic planificate, care investesc cu adevărat în inovație și în soluții tehnologice diferențiatoare, care utilizează 100% energie regenerabilă, sunt extrem de puține pe piață și sunt răsplătite și prin rezultate pe măsură. Viitorii locatari vor avea, probabil, cele mai reduse costuri de întreținere de pe plan local, în timp ce investitorii vor obține randamente mai ridicate. Toate aceste sisteme tehnologice vor fi implementate și în dezvoltarea First Estates Villas, ele urmând să ducă la reducerea cheltuielilor înspre zero dar și la un impact redus asupra mediului înconjurător”, a declarat Andrei Sârbu, CEO SVN Romania, consultantul imobiliar și agentul exclusiv al celor două proiecte.

În plus față de planurile inițiale, dezvoltatorul va implementa în ambele proiecte și un sistem de răcire pasivă prin pardoseală, care va oferi un grad de eficiență mai ridicat comparativ cu sistemele clasice de răcire, estimările pentru costurile aferente răcirii locuințelor indicând o reducere de peste 30% a cheltuielilor.

Ambele proiecte First Estates sunt amplasat în apropierea unora dintre cele mai reprezentative clădiri de birouri din zona Pipera, Global City și Swan Office Park, cât și în proximitatea unor instituții de învățământ de top, atât private cât și de stat, precum Cambridge School, Liceul Mark Twain, Școala Privată Turcă, Școala Germană Hermannoberth și școlile primare și gimnaziale nr. 3 și nr. 10.

SVN Romania este una dintre cele mai mari companii de consultanță imobiliară active în România și compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial. SVN International Corp. are peste 200 de birouri în opt țări și regiuni, în care activează peste 1.600 de  consultanți imobiliari și personal administrativ.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?