MNArT va participa la proiectul Web3 al Laboratorului de Inovare în Artă și Cultură

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

MNArT va participa la proiectul Web3 al Laboratorului de Inovare în Artă și Cultură

Alături de alte douăzeci de muzee de renume, printre care Palais de Tokyo și Muzeul Van Gogh din Olanda, Muzeul Național de Artă Timișoara (MNArT) a fost ales pentru a participa la Web3 for the Arts and Culture Innovation Lab. Obiectivul acestei inițiative este de a ajuta MNArT să devină mai matur din punct de vedere digital și de a oferi noi perspective pentru cooperarea interinstituțională în domeniul colecțiilor și al patrimoniului cultural.

Muzeul Național de Artă Timișoara se numără printre cele 20 de entități internaționale pe care We Are Museums Community, în parteneriat cu Fundația Tezos și LAL ART, le-a anunțat joi ca fiind selectate după ce a analizat 60 de propuneri instituționale din 35 de țări, potrivit Biroului de presă al MNArT.

La Laboratorul de inovare vor participa instituții culturale din următoarele țări: Statele Unite, Belgia, Germania, Franța, Spania, Ungaria, Turcia, Columbia, Grecia, Elveția, Ucraina și Țările de Jos.

Pentru al treilea an consecutiv, Laboratorul de inovare Web3 pentru artă și cultură al We Are Museums, care este condus de o rețea de 35 de mentori, promovează inovarea, învățarea și cooperarea în industria artelor și a culturii.

Sursa a afirmat că programul de formare a comunității muzeale, condus de 35 de specialiști eminenți, printre care Chris Michaels și Regina Harsanyi, ajută muzeele să înțeleagă, să integreze și să utilizeze tehnologiile web3 într-un mod etic.

Tehnologiile emergente precum web3 (tehnologia bazată pe blockchain) și AI (inteligența artificială) sunt pregătite să inaugureze o eră transformatoare, oferind o multitudine de oportunități inedite pentru muzee și organizații culturale de a-și reimagina rolurile, de a implica publicul în experiențe inedite și de a naviga în intersecția complexă dintre artă, tehnologie și societate. În contextul actual, instituțiile de artă se confruntă cu numeroase provocări determinate de schimbarea normelor sociale, de preocupările legate de mediu și de dinamica economică.

Programul de formare oferit de WAC Museums își propune să ofere lucrătorilor din muzee abilitățile necesare nu numai pentru a înțelege cele mai recente progrese ale tehnologiei web3, ci și pentru a încuraja gândirea critică cu privire la ramificațiile sale etice, sociale, juridice și de mediu.

prin ateliere de lucru live, un program de formare online și consiliere profesională din partea unor autorități de primă mărime.

Cursul analizează, de asemenea, utilizările reale ale web3 pentru muzee, cum ar fi tehnicile creative de implicare a publicului și achizițiile de artă.

Pe parcursul programului, participanții vor beneficia de îndrumare și expertiză în domeniu din partea unei rețele de 35 de mentori renumiți, printre care Wade Wallerstein (Gray Area, Outland), Nina Roehrs (Roehrs & Boetsch), Judy Mam (dada.art), Anika Meier (Expanded.art), Gretchen Andrew (artist), John Karp (NFT Factory) și Charlotte Kent (Montclair State University).

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?