Ministerele Muncii și Sănătății sunt pichetate de Sanitas și de Federația „Solidaritatea Sanitară”

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Ministerele Muncii și Sănătății sunt pichetate de Sanitas și de Federația „Solidaritatea Sanitară”

Joi, Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății vor fi ținta pichetărilor Federației Sanitas și Federației Solidaritatea Sanitară.

„Între orele 11,00 şi 13,00 Sanitas va picheta Ministerul Sănătăţii. Tot astăzi vom notifica Guvernul despre posibilitatea declanşării inclusiv a mişcărilor de protest, inclusiv a grevei generale. Noi, în acelaşi timp, suntem în negocieri. S-a înfiinţat acum zece zile un grup de lucru din care facem parte. Ni s-a pus pe masă o anvelopă de 2,3 miliarde de lei care ar acoperi solicitările noastre pentru a creştere de încă 15% faţă de cei 5% cu cât au crescut salariile de la 1 ianuarie. Guvernul prezintă o situaţie diferită faţă de a noastră la numărul de salariaţi. Se vehiculează cifra de 240.000 de bugetari. După părerea noastră sunt 220.000 de bugetari în sistemul de sănătate în acest moment şi atunci nu ne încadrăm pe procentele alocate fiecărei categorii profesionale. Din punctul nostru de vedere ar trebuie să fie o creştere cu mai mult de 20% anul acest pentru cei cu salarii mici de exemplu”, a declarat joi Viorel Huşanu, preşedintele Uniunii Sindicale „Sanitas” Bucureşti.

Sanitas susține că dorește o majorare de „minimum 20%” pentru toți lucrătorii medicali.

„La masa negocierilor înţeleg că au fost sau vor fi invitate şi alte sindicate. Aceasta este partea cea mai dificilă pentru că noi, cei de la Sanitas, vrem o creştere pentru toate categoriile profesionale de la infirmiere, asistent, până la medic, celelalte sindicate, înţeleg că unii vor mai mult pentru zona TESA, alţii vor mai mult pentru gărzile medicilor, alţii vor mai mult pentru anatomopatologie şi aşa mai departe. Sper să nu ne încurcăm în astfel de negocieri şi să accepte varianta noastră să creştem pentru toate categoriile cu minimum 20%. Avem aprobare pentru 250 de persoane, dar cred că vor fi mai multe pentru că şi-au exprimat dorinţa să vină şi colegii noştri din ţară de data aceasta. Până acum am pichetat majoritatea doar noi de la Bucureşti”, a mai spus Huşanu.

Joi, între orele 10:00 și 12:00, Federația „Solidaritatea Sanitară” va picheta, de asemenea, Ministerul Muncii.

Peste 300 de membri „Solidaritatea Sanitară” sunt așteptați să susțină revendicările organizației la pichetarea ministerului, potrivit unui comunicat de presă.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?