Tango. Radio & Juliet și Don Giovanni, la început de februarie, pe scena Operei Naționale București

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Tango. Radio & Juliet și Don Giovanni, la început de februarie, pe scena Operei Naționale București

 

Începutul lunii februarie aduce, pe prima scenă lirică a României, spectacolul coupé de dans contemporan Tango. Radio & Juliet de Edward Clug și opera Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart.

Joi, 1 februarie, ora 18:30, vă propunem spectacolul coupé de dans contemporan Tango. Radio & Juliet de Edward Clug. Tango. Radio & Juliet este un spectacol ce unește două coregrafii create de Edward Clug – artist de origine română stabilit în Slovenia –, în care se regăsesc elemente de teatru și dans contemporan și fragmente muzicale extrem de diverse ca gen (de la Astor Piazzolla și până la Goran Bregović și Radiohead). În vreme ce prima coregrafie a fost prezentată, pentru prima dată, sub titlul Tango, în 1998, la Teatrul Național din Maribor (Slovenia) – unde Edward Clug conduce compania de balet a instituției –, cea de-a doua coregrafie, Radio & Juliet, a văzut lumina scenei tot la Maribor, dar în 2005. Tangoul, unul dintre cele mai pasionale dansuri din lume, și eternii îndrăgostiți Romeo și Julieta se întâlnesc astfel, într-un mod inedit, în spectacolul Tango. Radio & Juliet pentru a da viață celor mai puternice și contradictorii stări și sentimente: pasiune, iubire, deziluzie, singurătate.

Sâmbătă (3 februarie) și duminică (4 februarie), ora 18:30, vă așteptăm la cele două reprezentații ale operei Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart, în regia lui Andrei Șerban. Într-un mod absolut genial, Wolfgang Amadeus Mozart şi Lorenzo da Ponte reunesc în opera Don Giovanni drama, comedia şi fantasticul, cei doi creatori realizând în plin clasicism un spectacol total, de o complexitate şi o substanţă deopotrivă shakespeariană şi wagneriană. Don Giovanni trăieşte clipa în mod excesiv şi într-o totală libertate de expresie: de la violenţă erotică la tandreţe fermecătoare, de la umor spontan la cinism demonic. Fiecare scenă şi fiecare arie a sa este o degajare de energie fantastică ce depăşeşte zona realului.

Bilete pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR, Retele Electrice Muntenia și PPC Energy Services

Parteneri: Yokko The Fashion Store, Marelbo, Pop Cola, Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Băneasa Shopping City, Sansha

Partener de mobilitate: Suzuki

Parteneri media: Europa FM, Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Kanal D, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, CursDeGuvernare, Grupul de Presă SEMNAL, Nine O’Clock, Mediatrust

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?