AxFina România începe să administreze un portofoliu cu o valoare nominală de aproximativ 1 miliard de euro

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

AxFina România începe să administreze un portofoliu cu o valoare nominală de aproximativ 1 miliard de euro

 

AxFina România, parte a AxFina Holding, va începe de la 1 februarie 2024 să administreze portofoliul cumpărat de la grupul suedez Intrum. Portofoliul preluat este un unul de consumer finance (credite pentru bunuri de consum) și telefonie, cu o valoare nominală totală de peste 1 miliard de euro.

Această tranzacție marchează ieșirea Intrum de pe piața românească, Intrum Debt Finance AG făcând parte din Grupul Intrum, un grup activ în domeniul serviciilor de management al creditelor. Anunțul inițial a fost făcut în luna iulie, când Intrum a făcut public faptul că întregul său portofoliu de operațiuni din România a fost cumpărat de DDM Group AG, o companie de investiții specializată în active neperformante (NPL). DDM Holding AG, un investitor multinațional, a anunțat, de asemenea, achiziția unui portofoliu NPL de datorii de consum din România. În decembrie 2023, Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care DDM achiziționează portofoliul de datorii al Intrum Debt Finance AG. „În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal „, a anunțat Consiliul Concurenței într-un comunicat de presă.

„Suntem încântați să anunțăm preluarea serviciilor de administrare a portofoliul achiziționat recent de DDM Holding AG de la Intrum AB. AxFina a sprijinit DDM pe parcursul întregului proces de achiziție a portofoliului, începând cu evaluarea și terminând cu tranzacția. În 2023, AxFina a înregistrat un succes remarcabil prin obținerea a numeroase mandate, ceea ce a dus la triplarea activității sale pe piața dinamică de gestionare a creanțelor din România. În ultimii doi ani, intrarea noastră pe piața românească a impus AxFina ca partener de top în domeniul creditării. În viitor, vom continua să ne dezvoltăm afacerile în România, oferind servicii de colectare a creanțelor în format digital și orientate spre clienți”, a declarat Johannes Wolfslehner, CEO al AxFina.

„Integrarea Intrum în portofoliile actuale gestionate de AxFina Holding este un pas important pentru AxFina România. Vorbim de un portofoliu de consumer finance, pe care îl vom gestiona aplicând standarde internaționale. De altfel, modul de operare al AxFina România este construit pe fundamentele unei piețe globale, pe procese operaționale corecte, pe o abordare orientată către client și cu o politică ce asigură un proces de colectare prin metode avantajoase pentru cei care au datorii”, a declarat Miruna Păunescu, Country Manager AxFina România.

Miruna Păunescu, Country Manager AxFina Români                                               

„Sunt foarte încântat de poziția noastră pe piața românească. Suntem în permanentă căutare de noi oportunități pentru a ne dezvolta afacerea și pentru a servi mai bine clienții români. România are un potențial uriaș și sperăm să creștem odată cu piața pentru a fi acolo printre organizațiile de top care deservesc bine clienții”, a declarat Vasanth Raj, Chief Operating Officer AxFina Holding.

Vasanth Raj, Chief Operating Officer AxFina Holding

Despre AxFina Holding

Înființată în 2018, AxFina s-a impus ca lider în industria de gestionare a împrumuturilor și creanțelor în Europa Centrală și de Est. Grupul AxFina oferă servicii clienților săi din Austria, Polonia, România, Ungaria, Slovenia și Croația. AxFina are în administrare active în valoare de peste 3 miliarde EUR și colectează de la peste 2 milioane de clienți. Creșterea este susținută de investitorii principali ai AxFina, DDM Group și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare. AxFina Holding oferă clienților săi servicii de colectare a creanțelor și de consultanță de portofoliu pe tot parcursul ciclului de viață, în sistem digital-first.

Despre AxFina România

AxFina România, parte a AxFina Holding, oferă o platformă eficientă de gestionare a creanțelor, folosind principiul digital-first, bazată pe o strategie orientată pe date și către client. Acoperă întregul proces de gestionare a datoriilor: de la colectarea amiabilă la cea judiciară, de la monitorizare la executare silită. AxFina România are o cifră de afaceri raportată la 2022 de 5.727.422 lei, iar la 1 februarie 2024 are 70 de angajați.

 

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?