CROSSPOINT REAL ESTATE A FOST CONSULTANT PENTRU 40% DIN TRANZACȚIILE DE INVESTIȚII INTERMEDIATE DE AGENȚIILE IMOBILIARE ÎN 2023

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

CROSSPOINT REAL ESTATE A FOST CONSULTANT PENTRU 40% DIN TRANZACȚIILE DE INVESTIȚII INTERMEDIATE DE AGENȚIILE IMOBILIARE ÎN 2023

 

2023 a fost un an dificil pentru piața de investiții imobiliare. La nivel european, datele preliminare indică un volum total de investiții cu peste 50% mai scăzut comparativ cu 2022. România a atras investiții în valoare de aproximativ 500 milioane Euro, cu 60% mai puțin față de anul precedent.

Anul trecut, pe piața din România s-au incheiat 23 tranzacții de investiții, cu o valoare medie de 21.5 milioane Euro. 10 dintre acestea, în valoare totală de peste 300 milioane Euro, au fost intermediate de agenții imobiliare, tranzacțiile directe totalizând puțin peste 185 milioane Euro. Crosspoint Real Estate a oferit consultanță în cazul a patru dintre aceste tranzacții, care au cumulat peste 35 milioane Euro.

În topul tranzacțiilor asistate de Crosspoint Real Estate se află un proiect de investiții realizat de către Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București pentru dezvoltarea cercetării genomice și pentru realizarea unui centru de învățământ medical. Acest proiect complex a presupus achiziționarea a două clădiri din București, cu o valoare totală de peste 15 milioane Euro.

“Suntem încântați de colaborarea cu Universitatea de Medicină și Farmacie “Carol Davila” și ne bucură faptul că am putut susține intern acest demers amplu de dezvoltare a bazei materiale, care sprijină nevoile educației și cercetării medicale. Acest angajament profund s-a reflectat în toate etapele colaborării noastre, chiar dacă proiectul a implicat două tranzacții separate pentru două clădiri distincte, cu proprietari diferiți. Munca a fost practic dublă, dar și satisfacția la fel. Echipa noastră a lucrat intens în ultimele luni pentru a oferi clienților noștri locațiile potrivite pentru care era necesară și îndeplinirea unei serii de criterii exigente, adaptate nevoilor unor clădiri de învățământ medical și de cercetare. Da, a fost un efort considerabil, dar nimic nu ne aduce mai multă împlinire decât să știm că am putut sprijini un demers important în dezvoltarea și susținerea educației și cercetării medicale.”, declară Oana Popescu, Head of Residential în cadrul Crosspoint Real Estate.

“Procesul de identificare a unor clădiri adecvate pentru cercetare științifică si învățământ medical a reprezentat o provocare semnificativă, dată fiind nevoia de spațiu modern și funcțional, precum și accesibilitatea strategică. Aceste două achiziții subliniază angajamentul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” în direcția avansării cercetării medicale în România și Europa de Est. În același timp, acestea furnizează și un mediu corespunzător cerințelor educaționale actuale, prin promovarea unui învățământ superior de calitate ce pune accent pe formarea viitorilor profesioniști din domeniul medical.”, adaugă Simona Urse, Associate Director Office Agency în cadrul Crosspoint Real Estate.

Simona Urse, Associate Director Office Agency în cadrul Crosspoint Real Estate

O altă tranzacție importantă asistată de Crosspoint Real Estate, pe segmentul industrial, înregistrată anul trecut în România a fost vânzarea unității de producție a SFC Solutions Automotive, un producător important de profile de cauciuc pentru industria auto, către WDP, unul dintre cei mai mari jucători pe piața spațiilor industriale și logistice din România. Tranzacția de tip sale-and-leaseback, evaluată la 10 milioane de euro, reprezintă una din cele două tranzacții de investiții înregistrate în segmentul industrial în România în cursul anului 2023.

“O astfel de tranzacție este cu adevărat o dovadă a sustenabilității și maturității pieței industriale locale. Prin intermediul contractului sale-and-leaseback, antreprenorii și investitorii imobiliari pot exploata oportunități semnificative, beneficiind de lichiditate și capital de investiții în schimbul unui venit din închiriere pe termen lung.”, declară Emilian Podaru MRICS, Head of Industrial & Logistics, Crosspoint Real Estate.

Crosspoint Real Estate a fost și consultant sell-side în procesul de vânzare a unui portofoliu de spații comerciale către un cumpărător local privat.

“În pofida multiplelor provocări prin care a trecut piața imobiliară în 2023, nu pot decât să fiu mândru de dedicarea și abordarea strategică a echipei Crosspoint, calități care ne-au ajutat să ocupăm locul al treilea în topul agențiilor imobiliare în ceea ce privește numărul tranzacțiilor de investiții. Acest succes subliniază capacitatea noastră de a ne adapta, prospera și de a oferi servicii de calitate, chiar și în circumstante imprevizibile și dinamice.”, mentionează Codrin Matei, Principal Partner al Crosspoint Real Estate.

Codrin Matei, Principal Partner al Crosspoint Real Estate

Despre Crosspoint Real Estate

Fondată în 2005, Crosspoint Real Estate oferă atât servicii de tranzacționare și consultanță pentru domeniul imobiliar, cât și solutii financiare necesare marilor investitori, pentru toate tipurile de proprietăți: birouri, retail, industrial, terenuri, hoteluri și rezidențial. Crosspoint Real Estate este asociatul internațional Savills în România, una dintre cele mai mari companii de real estate la nivel mondial, fondată în 1855 – cu venituri de peste 2,29 mld GBP generate în 2022.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?