ONV LAW a asistat proiecte de investiții în România în valoare de 900 mil. EUR în 2023

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

ONV LAW a asistat proiecte de investiții în România în valoare de 900 mil. EUR în 2023

 

  • Casa de Avocatură ONV LAW, una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața locală, a asistat anul trecut clienți în proceduri de achiziții publice și contracte privind proiecte de investiții în infrastructura națională în cuantum de 850 mil. EUR.
  • Apetitul investitorilor străini se menține ridicat. Volumul tranzacțiilor de tip M&A (mergers and acquisitions), asistate de avocații ONV LAW în 2023, s-a ridicat la o valoare totală de peste 40 mil. EUR.
  • 2024 rămâne unul efervescent pe piața de investiții. Sectorul financiar-bancar, infrastructura și construcțiile sau domeniul energetic rămân în focus, atât pentru investitorii străini, cât și pentru marile proiecte de investiții publice.

În 2023, casa de avocatură ONV LAW, una dintre cele mai dinamice companii independente de pe piața locală, a asistat legal un volum de proiecte de investiții în valoare totală de aproape 900 mil. EUR.  

Astfel, în domeniul achizițiilor publice, valoarea totală a proiectelor asistate s-a ridicat la 850 milioane de euro. Cele mai multe contracte publice au vizat dezvoltarea infrastructurii naționale, cum ar fi: construcția de noi terminale la aeroporturile din România; construcția unei noi porțiuni din tronsonul autostrăzii Ploiești-Buzău, proiectare și lucrări pentru construcția unui spital în România, modernizare sisteme de iluminat public etc.

„Deși anul 2024 va fi unul cu multe provocări, precum creșterea taxelor, reforma fiscală, inflația în continuare destul de ridicată, totuși România reprezintă în continuare o zonă atractivă pentru investiții. Autoritățile și instituțiile au la dispoziție programele europene de finanțare, care, dacă sunt valorificate la maxim, vor putea susține trend-ul ascendent al investițiilor publice. Nu în ultimul rând, 2024 este un an electoral cu mize majore și credem că se vor debloca și alte investiții publice, în acest context”, declară Radu Nemeș, Managing Partner ONV LAW.

Efervescența proiectelor de investiții publice este completată de dinamica pozitivă a proiectelor de investiții străine, pe segmentul M&A (mergers and acquisitions) avocații ONV LAW asistând un volum de tranzacții de 40 de milioane de euro.

România este considerată în continuare o destinație strategică de către majoritatea investitorilor străini care își dezvoltă sau își extind afacerile în Europa Centrală și de Est (CEE). Cei mai activi investitori străini provin din țări precum: Olanda, Germania, Austria, Cipru, Franța și Italia, potrivit celor mai recente date ale Oficiului Național pentru Registrul Comerțului*.

În portofoliul ONV LAW, 35% dintre clienții asistați sunt investitori străini, majoritatea provenind din Belgia, Bulgaria, Cehia, Franța, Germania și SUA.

Cele mai atractive domenii pentru investiții în perioada următoare sunt sectorul financiar-bancar, infrastructura și construcțiile sau domeniul energetic. 

“În 2023, într-un context de piață care a continuat tendința mediului atipic din ultimii ani, am remarcat o efervescență pe piața de M&A, fiind implicați în diferite tranzacții în calitate de consultanți. Am asistat de exemplu achiziția fabricii Alufix din Brașov de către compania ucraineană Biosphere Corporation sau o companie străină din domeniul ingineriei electronice pentru achiziționarea unei companii locale. În continuare, observăm un apetit ridicat al investitorilor internaționali pentru România, dar și dezvoltarea unor fonduri naționale importante de investiții, care vor contribui la dezvoltarea de noi oportunități în țara noastră”, declară reprezentantul ONV LAW.

La nivelul anului trecut, casa de avocatură a înregistrat o creștere cu 15% a portofoliului de clienți față de anul precedent, ajungând la 300 de clienți și o cifră de afaceri de peste 1,5 milioane euro.

ONV LAW, fondată în anul 2000, este una dintre cele mai dinamice case de avocatură de pe piața din România. În prezent, firma de avocatură asigură Președinția pentru Europa a rețelei juridice globale Legal Netlink Alliance (LNA), ce reunește 95 case de avocatură și peste 1500 de avocați din toată lumea. De asemenea, ONV LAW este membră a rețelei juridice globale Interlaw, ce reunește peste 8000 de avocați, la nivel global.

ONV LAW acordă consultanță juridică companiilor private, dar și instituțiilor publice, în mai multe domenii, cum ar fi achiziții publice, infrastructură și concesiuni, fuziuni și achiziții, drept societar, imobiliar, concurență, telecom, dar și dreptul muncii, GDPR, IP sau protecția  mediului.

*Oficiul Național al Registrului Comerțului

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?