Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor: Listarea ETF-urilor Bitcoin de tip spot a fost aprobată

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Simon Peters, analistul platformei de investiții eToro pentru piața criptoactivelor: Listarea ETF-urilor Bitcoin de tip spot a fost aprobată

 

Săptămâna trecută a fost una istorică pe piețele cripto, odată cu aprobarea listării fondurilor ETF Bitcoin de tip spot de către autoritățile americane (Securities and Exchange Commission – SEC) miercuri, punând capăt unei saga care durează de un deceniu.

În ceea ce privește evoluția prețului bitcoin, aceasta s-a dovedit a fi volatilă. În prima zi de tranzacționare a ETF-urilor de tip spot (joi), am văzut că nivelul de preț de 49.000 de dolari a fost testat pentru prima dată în ultimii doi ani, înainte de a se deprecia la mai puțin de 42.000 de dolari, nivel la care a încheiat săptămâna.

În prezent, bitcoin se tranzacționează la 42.400 de dolari pe platforma eToro, însă cu toate acestea, având în vedere că acum există pârghii pentru ca investitorii instituționali să obțină expunere la bitcoin prin intermediul unui vehicul reglementat, am putea să ne pregătim pentru un 2024 exploziv.

Interesant este că ether a fost un activ cu o performanță mai bună în urma anunțului SEC, iar în prezent a crescut cu 7% față de bitcoin (după cum indică perechea de tranzacționare ETHBTC) de la aprobarea ETF-urilor. Poate că este un semn că piața crede că acesta ar putea fi următorul cripto care va obține aprobarea unei cereri de listare a unui ETF de tip spot, având în vedere că este al doilea cel mai mare criptoactiv după capitalizarea de piață, iar ETF-urile de tip futures pentru ethereum sunt deja aprobate și disponibile.

Săptămâna aceasta

Deși ne așteptăm la o săptămână mai liniștită în universul cripto – o pauză foarte necesară, ar putea spune unii – odată cu aprobarea cererilor de ETF spot pentru bitcoin, atenția se va îndrepta acum spre viitorul halving, programat în prezent să aibă loc peste 97 de zile, pe 22 aprilie 2024.

Din punct de vedere istoric, halving-ul (un eveniment încorporat în designul bitcoin, care diminuează recompensa de minare cu 50%) a marcat începutul următoarei piețe bull a bitcoin. Recompensa pe bloc va scădea de la 6,25 BTC la 3,125 BTC, iar rata anuală de inflație a bitcoin va scădea de la aproximativ 1,7% la aproximativ 0,85%, pentru prima dată sub 1%.

Noutăți care ne-au atras atenția

Emitentul de stablecoin Circle a depus cerere pentru listare

Circle, compania din spatele stablecoin-ului USDC, a depus o cerere pentru listare. USDC este în prezent a doua cea mai mare stablecoin din ecosistemul cripto, cu o capitalizare de piață de aproximativ 25 de miliarde de dolari.

Numărul de acțiuni care vor fi oferite și intervalul de preț pentru oferta propusă nu au fost încă stabilite. Se preconizează că IPO va avea loc după ce SEC își va încheia procesul de examinare, sub rezerva condițiilor de piață și a altor condiții.

Hashrate-ul Bitcoin atinge un nivel record în urma aprobării ETF-urilor de tip spot

Hashrate-ul Bitcoin, care este o măsură a puterii totale de calcul a rețelei Bitcoin) a atins un maxim istoric de 630 EH/s (630 de quintilioane de hashes pe secundă) pe 11 ianuarie, în urma anunțului mult așteptat al SEC.

De la măsurile de restricționare a mineritului din China la mijlocul anului 2021, hashrate-ul Bitcoin a crescut constant, indiferent de sentimentul pieței, cimentându-se ca cea mai sigură rețea de criptoactive și, probabil una dintre cele mai sigure rețele în general.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?