MedLife investește în continuare în domeniul chirurgiei robotice și achiziționează robotul da Vinci X în cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

MedLife investește în continuare în domeniul chirurgiei robotice și achiziționează robotul da Vinci X în cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu

  • MedLife continuă investițiile în inovație, prin achiziționarea celui de al treilea robot da Vinci, ce va funcționa în cadrul Spitalului MedLife Polisano, valoarea acestuia ajungând la peste 2 milioane de euro. MedLife își consolidează astfel poziția de grup medical cu cea mai mare expertiză în domeniul roboticii medicale din România.
  • Cu ajutorul robotului da Vinci X, pacienții vor putea beneficia în premieră și în Sibiu de intervenții complexe pentru tratarea unui spectru larg de afecțiuni din sfera chirurgiei generale, ginecologice, urologice sau oncologice.
  • Intervențiile realizate prin abord robotic oferă numeroase beneficii pacienților, de la reducerea riscului de complicații intra și postoperatorii, minimizarea durerilor și până la recuperarea extrem de rapidă.
  • În continuare, MedLife are în plan noi proiecte de tehnologizare și investiții în inovație, precum chirurgia robotică. În acest moment, nu mai puțin de patru spitale din grup dispun de roboți chirurgicali de navigație în neurochirurgie și de trei roboți da Vinci. De asemenea MedLife a lansat în premieră în Europa Centrală și de Est, transportul probelor biologice cu ajutorul dronelor, în toamna anului trecut.

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, continuă să își consolideze expertiza în domeniul chirurgiei robotice, odată cu achiziționarea robotului da Vinci X, în cadrul Spitalului MedLife Polisano din Sibiu, al treilea robot da Vinci din cadrul grupului. Investiția de peste 2 milioane de euro în noul echipament reprezintă încă un demers prin care operatorul vine în întâmpinarea nevoilor pacienților cu soluții inovatoare ce conduc la creșterea calității tratamentelor oferite. Primele intervenții asistate robotic în cadrul spitalului MedLife Polisano au avut deja loc pe data de 5 ianuarie.

Potrivit specialiștilor, sistemul robotic da Vinci X este o îmbinare între tehnica laparoscopică convențională și tehnologia robotică de înaltă precizie. Acest sistem complex este o extensie a chirurgului, care, datorită celor patru brațe multiarticulate și a unei tehnologii speciale, permite transpunerea, în timp real, a indicațiilor medicului în mișcări de mare finețe și precizie, mult superioare față de mișcările umane.

Dincolo de oportunitățile din perspectiva medicilor, chirurgia robotică oferă mult mai multe avantaje pacienților, mai ales comparativ cu abordurile chirurgicale convenționale. Intervențiile efectuate cu robotul da Vinci X presupun realizarea unor incizii foarte mici, cu efecte estetice minime, dar și cu reducerea riscului de complicații intraoperatorii, a sângerărilor sau a infecțiilor.

„Cea mai bună îngrijire pe care o putem oferi pacienților noștri în prezent este asigurată de experiența medicilor buni, împreună cu tehnologia de ultimă generație. În calitate de lider al pieței medicale private din România investim constant în inovație, pentru a asigura pacienților noștri servicii medicale la aceleași standarde ca în țările vest-europene. Odată cu achiziționarea celui de al treilea robot da Vinci, continuăm să aducem avantajele chirurgiei robotice mai aproape de pacienții noștri și în zona centrală a țării. De altfel, acesta este încă un demers pe care l-am realizat cu scopul cosolidării unui hub medical performant în această regiune, după ce la finalul anului trecut am marcat deschiderea primului centru privat din Transilvania cu servicii ambulatorii și spitalicești permanente disponibile 24/7”, a declarat Dr. Nicolae Marcu, Director de Sănătate și Operațiuni MedLife Group.

Chirurgia robotică aduce avantaje în numeroase specialități chirurgicale

Echipa Spitalului MedLife Polisano care va utiliza noul sistem da Vinci X este formată din 11 medici, care vor putea efectua intervenții complexe, acoperind mai multe specialități: chirurgie generală, chirurgie oncologică, chirurgie ginecologică și chirurgie urologică.

În afecțiunile oncologice, tehnologia robotică are un aport important, în special pentru rezolvarea cazurilor dificile determinate de particularitățile anatomice ale anumitor zone (spații înguste, profunde, inflexibile), cazuri care nu puteau fi tratate prin intermediul chirurgiei clasice sau laparoscopice. Un exemplu este abordul robotic în cancerul colorectal, unde principalul beneficiu constă în prezervarea nervilor pelvini, ceea ce pentru pacient se traduce prin minimizarea complicațiilor urinare și sexuale postoperator.

Și în cazul pacienților cu afecțiuni ginecologice există multiple avantaje ale chirurgiei robotice, aceasta fiind utilizată în cancerul uterin, cancerul ovarian, endometrioză sau alte tipuri de cancer genital. Cu ajutorul sistemului da Vinci X medicul are acces și vizibilitate pentru a efectua mișcări de mare finețe în zone profunde ale pelvisului prin incizii foarte mici, fiind posibilă, astfel, excizia milimetrică a tumorilor.

De asemenea, sistemul da Vinci X este ideal pentru intervențiile urologice care necesită o rigurozitate specială, cum sunt cazurile de tumori ale prostatei, tumori renale și vezicale, malformații sau adenoame. Tehnologia de ultimă generație îi oferă medicului chirurg controlul, precizia și siguranța de a îndepărta țesutul afectat, fără a distruge nervii și vasele de sânge învecinate.

Sistemul da Vinci instalat în Spitalul MedLife Polisano din Sibiu este furnizat de SOFMEDICA.

„Este cu adevărat motivant să vedem cum spitalul MedLife Polisano din Sibiu integrează în practica sa medicală programul de chirurgie robotică daVinci. Adoptarea acestei tehnologii chirurgicale avansate va amplifica capacitatea MedLife Polisano de a oferi servicii medicale unui număr crescut de pacienți, facilitând în același timp realizarea de proceduri chirurgicale complexe cu o acuratețe și eficiență superioară. Beneficiile majore ale chirurgiei robotice da Vinci includ o precizie îmbunătățită în timpul intervențiilor chirurgicale, o reducere semnificativă a timpului de recuperare pentru pacienți și o diminuare a riscurilor de complicații postoperatorii, contribuind astfel la o îngrijire medicală de calitate superioară și la o recuperare mai rapidă a pacienților” precizează Evangelos Kalamakis, Managing Director, SOFMEDICA.

În prezent, MedLife deține cea mai mare și mai complexă rețea de spitale private din România, cu 17 unități spitalicești în portofoliu, și continuă acțiunile de consolidare pe această divizie, având în plan, în perioada următoare, deschiderea noului spital Nord-Provita în București, a spitalului MedLife Medici’s în Timișoara și a unui spital de nișă în Craiova.

Toate spitalele MedLife Group dispun de tehnologie de ultimă generație, cea mai bună la nivel național dintre operatorii privați. În continuare, MedLife are în plan noi proiecte de tehnologizare și investiții în inovație, precum chirurgia robotică. În acest moment, spitalele MedLife dispun de sisteme de chirurgie robotică da Vinci în București (Life Memorial Hospital și Nord Provita) și Sibiu (MedLife Polisano), sistemul Brainlab, cel mai performant sistem robotic din lume în chirurgia spinală, disponibil, în premieră națională, doar la Spitalul MedLife Humanitas din Cluj, dar și sisteme de neuronavigație, disponibile în Spitalele Grupulului MedLife din București, Sibiu și Cluj. Peste 35 de medici acreditați efectuează anual sute de tratamente chirurgicale complexe prin abord robotic, în condiții de maximă siguranță. De asemenea MedLife a lansat în premieră în Europa Centrală și de Est, transportul probelor biologice cu ajutorul dronelor, în toamna anului trecut.

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cea mai mare rețea de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?