Muzeul Satului din Baia Mare, gazda evenimentului ‘Crăciun în Maramureş’, asaltat de turişti şi localnici

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Muzeul Satului din Baia Mare, gazda evenimentului ‘Crăciun în Maramureş’, asaltat de turişti şi localnici

 

Câteva mii de persoane, printre care numeroşi turişti, au fost prezente, miercuri, 27 decembrie 2023, la Muzeul Satului din municipiul Baia Mare pentru a participa la o nouă ediţie a evenimentului ” Crăciun în Maramureş”, care se desfăşoară fără întrerupere de 15 ani.

Cete de colindători, îmbrăcaţi în straie populare, mascaţi şi mici trupe de teatru popular sătesc au trecut pe la casele din muzeu pentru a colinda şi susţine în faţa publicului tradiţiile specifice Crăciunului. Printre aceştia s-au aflat şi colindătorii de etnie ucraineană din cea mai mare comună a Maramureşului, Poienile de sub Munte.

La fiecare casă din muzeu, gazdele din diferite comune au pregătit preparate culinare specifice sărbătorii, toate servite gratuit participanţilor şi turiştilor. Fiind o zi însorită, muzeul a fost extrem de animat şi numărul participanţilor mult peste aşteptări.

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Ionel Bogdan, a ţinut să mulţumească celor prezenţi şi a remarcat că Muzeul Satului din Baia Mare joacă un rol important în conservarea tradiţiilor populare.

„Mă bucur că suntem astăzi într-un număr atât de mare aici în Muzeul Satului din Baia Mare, un muzeu de referinţă al judeţului Maramureş, un loc în care putem cu adevărat să promovăm tradiţiile şi moştenirea noastră culturală. Aici, în Muzeul Satului, avem case din fiecare zonă a Maramureşului, din fiecare ţară (judeţul are patru zone etnografice numite ţări – n.r.) a Maramureşului, din fiecare sat al Maramureşului. (…) Pentru noi moştenirea culturală este cu adevărat importantă şi trebuie să o ducem mai departe. De aceea am luat decizia de a muta acest eveniment care se desfăşura înainte de Crăciun, pentru a-l muta între sărbători, a treia zi de Crăciun. Astfel, putem să ne bucurăm cât mai mult atât noi, maramureşenii, băimărenii, şi mai ales cei care ne calcă pragul, turiştii noştri din Maramureş. (…) Astăzi, colindătorii ne vor încânta cu frumoasele obiceiuri de Crăciun şi colindele minunate”, a spus Ionel Bogdan.

Sursa informatii: AGERPRES

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?