Dezvoltatorul SunLake Residence a achiziționat două terenuri pe malul lacurilor Pipera și Balotești pentru noi ansambluri rezidențiale. Valoarea totală de piață a proiectelor dezvoltate de Park Properties va depăși 100 mil. EUR

EnglishFrenchGermanItalianPortugueseRomanianRussianSpanish

Dezvoltatorul SunLake Residence a achiziționat două terenuri pe malul lacurilor Pipera și Balotești pentru noi ansambluri rezidențiale. Valoarea totală de piață a proiectelor dezvoltate de Park Properties va depăși 100 mil. EUR

  • SunLake Pipera și SunLake Homes (Balotești) sunt viitoarele cartiere de locuințe aflate în zone cheie din București și din apropierea Capitalei;
  • Primul bloc, de 12 etaje, al SunLake Residence din zona Fundeni a fost integral vândut din faza de construcție, iar al doilea a fost 40% antecontractat în 6 luni de la începerea lucrărilor;
  • Park Properties țintește dezvoltări imobiliare de peste 1.000 unități locative în următorii ani.

Park Properties, dezvoltatorul complexului SunLake Residence, situat pe malul lacului Fundeni din București, și al unui număr de alte 10 clădiri în zone centrale și ultracentrale din Capitală, a achiziționat două terenuri pe malul lacurilor Pipera și Balotești pe care se vor ridica noi ansambluri rezidențiale de anvergură.

SunLake Pipera și SunLake Homes (Balotești) sunt viitoarele două noi cartiere de locuințe aflate în zone cheie din București și din apropierea Capitalei, situate în proximitatea lacurilor, cu o perspectivă deosebită asupra zonei în care se află, similare conceptului SunLake Residence, de pe malul lacului Fundeni, acolo unde sunt în dezvoltare trei blocuri, cu un total de peste 300 de apartamente.

Valoare de piață estimată pentru cele două viitoare ansambluri rezidențiale se ridică la peste 40 milioane euro.

Am achiziționat recent un teren pe malul lacului din zona Pipera unde intenționăm să dezvoltăm un complex rezidențial de apartamente premium, dar și 20.000 mp de teren pe malul lacului Balotești pentru un viitor cartier de vile de lux. Poziționarea pe malului lacului oferă unicitate oricărei dezvoltări imobiliare și crește semnificativ calitatea vieții locuitorilor. Odată cu achiziția noilor terenuri și dezvoltările planificate vom depăși pragul de 700 unități locative și avem ca obiectiv depășirea bornei de 1.000 de unități în București și în apropierea Capitalei, în următorii ani”, a declarat Alexandru Mănăilă, Managing Partner, Park Properties.

Alexandru Mănăilă, Managing Partner, Park Properties

Împreună cu noile terenuri achiziționate, valoarea de piață a proiectelor Park Properties depășește 100 milioane de euro.

Prețurile pentru apartamente în România sunt încă deosebit de accesibile față de alte capitale europene, motiv pentru care estimăm că și în România piața se va alinia la nivelul central european și prețurile vor crește pe termen mediu și lung. Din acest motiv continuăm să investim în terenuri cu unicitate în România, însă doar dacă fac sens și proiectele sunt viabile din punct de vedere financiar. Pentru a putea fi competitivi pe piață, cheia este identificarea de terenuri cu potențial și la un preț corect, unde apartamentele sau bunurile imobile se vor vinde rapid, indiferent de condițiile pieței imobiliare”, a completat Alexandru Mănăilă.

Primul bloc de 12 etaje al SunLake Residence, vândut integral din faza de construcție. 40% din blocul B este deja antecontractat

Complexul SunLake Residence din zona Fundeni a beneficiat de un interes sporit din partea investitorilor și cumpărătorilor finali. Primul bloc de 12 etaje a fost antecontractat în proportie de 100% încă din faza de construcție, iar faza 2 este deja antecontractată în proporție de 40%, la mai puțin de 6 luni de la demararea lucrărilor.

Asistăm la investitori care au antecontractat apartamente în blocul A înainte de începerea lucrărilor și care au revândut apartamentele antecontractate către cumpărătorii finali. Acești investitori, care au achiziționat pachete de apartamente din blocul A, au reinvestit capitalul în blocul B. Avem atât investitori care au cumpărat unul sau două apartamente pentru închiriere sau revânzare, cât și investitori care au cumpărat pachete de mai multe proprietăți. Ne așteptăm ca odată finalizată faza 2 a proiectului, respectiv blocul B, investitorii în apartamente să reinvestească acest capital in blocul C, care va dispune de 17 etaje și va avea cea mai înaltă structură din întregul ansamblu rezidențial”, a afirmat Bogdan Guțu, Director de Vânzari al SunLake Residence.

Bogdan Guțu, Director de Vânzari al SunLake Residence

Lucrările la blocul B, ce are o structură de S+P+12 etaje, au ajuns la nivelul 10, iar ritmul este de două etaje pe lună, astfel că în ianuarie 2024 se va finaliza complet și structura de rezistență a corpului B.

Penthouse-uri duplex cu vedere către lac, din toate camerele

Park Properties a pus recent la dispoziție penthouse-urile cu o priveliște spectaculoasă către lacurile din zonă. Acestea sunt situate la ultimele două etaje ale complexului rezidential, pe două niveluri, dispun de scară interioară, terase generoase, finisaje premium și au vedere către lac din toate încăperile.

„Având în vedere unicitatea lor, o parte din penthouse-uri intenționăm să le păstrăm ca investiție pentru închiriere, iar restul au fost deja vândute sau vor fi vândute în viitorul apropiat. In general penthouse-urile și apartamentele cu unicitate nu sunt lansate pe piață de către vânzatori, însă noi am ales sa fim flexibili și să oferim un stoc limitat de penthouse-uri tip duplex spre vânzare. Prețurile acestor unități pornesc de la 147.000 euro+TVA și pot ajunge la 271.000 euro+TVA pentru o unitate cu 5 camere”, a mai punctat Bogdan Guțu.

Cu o suprafață totală, la finalizare, de peste 40.000 mp și o valoare de piață ce depășește 40 milioane de euro, SunLake Residence, situat pe malul lacului Fundeni, în sectorul 2, este unul dintre cele mai ambițioase proiecte rezidențiale din Capitală, un reper arhitectural, cu terase generoase și lobby-uri spațioase, înconjurat de lacuri, o zonă verde, liniștită, cu numeroase spații de petrecere a timpului liber – parcuri și locuri de joacă pentru copii. Proiectul a fost demarat în martie 2022.

Despre Park Properties

Dezvoltatorul Park Properties a realizat până în prezent 10 blocuri situate în zone centrale și ultra centrale din București, care au fost vândute integral. Majoritatea imobilelor dezvoltate de către Park Properties au fost vândute în proporție de peste 80% înainte de finalizarea lucrărilor, datorită interesului crescut din partea cumpărătorilor.

SunLake Residence este cel mai ambițios proiect al investitorilor Park Properties, ansamblu rezidențial a cărui construcție a debutat în primăvara anului 2022 și care, la finalizare, va dispune de 308 apartamente de 2 și 3 camere, dar și de studio-uri sau penthouse-uri tip duplex, de 4 și 5 camere, dispuse în trei clădiri, două cu înălțimea S+P+12, respectiv o clădire cu 2S+P+17.

 

Future Economy nu îşi asumă responsabilitatea pentru informaţiile primite şi publicate pe site-ul public. Responsabilitatea conţinutului aparţine exclusiv emitentului comunicatului de presă.

Future Economy nu poate fi trasă la răspundere pentru informaţii false transmise de către beneficiarii comunicatelor/anunturilor de presă.

Future Economyîşi rezervă dreptul de a nu publica comunicatele de presă care conţin exprimări necorespunzatoare sau acuzaţii si încălcări ale drepturilor altor persoane, garantate de Constituţia României.

Conținutul website-ului www.futureeconomy.ro este destinat informării publice. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile Future Economy în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe futureeconomy.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei mereu cele mai actuale informatii?